ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΛΟΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο μοναδικός Δημοσιογράφος μαζί με τον Σταύρο Τσώχο που έπαιξαν και ποδόσφαιρο στις δεκαετίες 1960-70

Ο Κώστας Πάσχος πολυτάλαντος γεννήθηκε  5-3- 1943 στη Νέα Ιωνία Αθηνών,και το 1958 γράφτηκε στα τσικό του Απόλλωνος Αθηνών με προπονητή τον Γιουγκοσλάβο Τζίνα Σιμονόφσκι. 

Ο Τζίνα τον επέλεξε για γκολκίπερ και τον προόριζε το 1960 στα 17 του χρόνια για την πρώτη ομάδα παρά το γεγονός ότι κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνος ήταν μεγάλα ονόματα όπως Μπάμπης Ταουξής Στάθης Τσανακτσής Στράτος Γιδόπουλος, Τάκης Οικονομόπουλος. 

Όμως το 1960 ο Τζίνα Σιμονόφσκι έφυγε για τον Ολυμπιακό και ο Κώστας Πάσχος έμεινε μετέωρος. 

Το 1961 πήρε μεταγραφή για την Νεάπολη Νέας Ιωνίας  από Β2  ανέβηκε Α2 κατηγορία Αθηνών εκεί έμεινε 10 χρόνια τα 8 βασικός τερματοφύλακας της ομάδος.

Ο ταλαντούχος Κώστας Πάσχος είχε κι άλλο μεράκι μέσα του, αυτό της Δημοσιογραφίας, έτσι το 1970 ξεκίνησε και ως Δημοσιογράφος στην Αθλητική Ηχώ,μέχρι το 1989. Για 14 χρόνια ήταν στο ρεπορτάζ του Απόλλωνος Αθηνών.

Ο  επόμενος σταθμός της καριέρας του μετά την Νεάπολη Νέας Ιωνίας ήταν ο Κυανούς Αστέρας Βάρης στην περίοδο 1971-72.για δυο χρόνια. 

Ενώ επίσημα σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1973 στα 30 του χρόνια το ξανά ξεκίνησε μετά από 10 χρόνια το 1983 μέχρι το 1993 στα 50 του χρόνια. 

Μας είπε πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το ποδόσφαιρο στην πρώτη του συνέντευξη, μας μίλησε για το Γυναικείο ποδόσφαιρο που ασχολείται και πόσο υγεία κρύβει. 

Επίσης αναφέρθηκε για τις μαζώξεις για τα στέκια καφέ Βετεράνων, του Λεβέντη στην Πετρούπολη, της Καλλιθέας Σκλαβενίτη,που είχε πρώτος την ιδέα αυτή μαζί με τον Δημήτρη Αδρικόπουλο. 

Επίσης αναφέρθηκε και στο νεότερο στέκι καφέ την Βετεράνων Νέου Φαλήρου.   
Ακολουθούν τα τρία Βίντεο και πολλές φωτογραφίες από την καριέρα του   
Κώστα Πάσχου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ  ΣΤΑΘΗΣ  ΓΙΑΠΠΑΠΑΣ

ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΑΚΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 

BOUKIS


 
Top