Όσοι τον γνωρίζουν παραδέχονται πως εκτός από ταλαντούχος προπονητής, είναι και πολύ καλός παιδαγωγός. Γι' αυτό άλλωστε και το Αιγάλεω, ανέθεσε πριν από λίγους μήνες στον Βασίλη Τσιάκαλο δύο τμήματα της Ακαδημίας του (Κ8 και Κ10).

Έκτοτε η πορεία των νεαρών ποδοσφαιριστών στα δύο αυτά τμήματα στην αγωνιστική αλλά και πνευματική τους ανέλιξη είναι μόνο ανοδική, με τον ίδιο τον κ. Τσιάκαλο να μιλά για το πώς βιώνει την προπονητική στις παιδικές ηλικίες στην οικογένεια του Αιγάλεω.

Ποιο το αγωνιστικό επίπεδο που βρήκατε μόλις αναλάβατε τις ομάδες Κ8 και Κ10 του Αιγάλεω;

-Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν πολύ καλό τόσο στην κ8 όσο και στην κ10 και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν βρισκόμαστε σε ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό σύλλογο όπως είναι το Αιγάλεω. Πρέπει και εμείς αγωνιστικά να ανταπεξέλθουμε στις προσδοκίες.

Έχετε διαπιστώσει βελτίωση από τη στιγμή που αναλάβατε; Τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά;

-Από την πλευρά μου από την στιγμή που μου ανέθεσαν τα δύο τμήματα, προσπαθώ να βάλω τη δική μου "σφραγίδα" και πιστεύω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα έχω περάσει αρκετά από αυτά που θέλω. Ωστόσο ακόμα έχουμε δρόμο. Για το αν υπάρχει βελτίωση δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ εγώ, υπάρχουν αρμόδιοι που μπορούν να αξιολογήσουν αυτό το σκέλος τόσο στο κάθε ποδοσφαιριστή ατομικά όσο και ομαδικά.

Πως προσεγγίζετε ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας σε σχέση με τις ανδρικές ομάδες που έχετε προπονήσει;

-Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ διαφορετική η προσέγγιση. Υπάρχουν όμως και κάποια κοινά στοιχεία που είναι η διασκέδαση, αλλά και η βελτίωση τόσο για κάθε παιδί στις προσωπικές του αδυναμίες και η εξέλιξη των δυνατών του στοιχείων, όσο και η δουλειά για το καλύτερο δυνατό ομαδικό αποτέλεσμα.

Σε ποιο στοιχείο δίνετε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτές τις ηλικίες; Τεχνική, ταχύτητα, κατανόηση του παιχνιδιού;

-Το σίγουρο είναι ότι κοινό κομμάτι είναι η βελτίωση της τεχνικής και όσον αφορά την Κ8 αλλά και στην Κ10. Εκεί έχω δώσει μεγάλο βάρος και από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιες διαφορές που πρέπει να δουλέψεις στην κάθε ηλικία με μεγαλύτερη προσοχή, ώστε όσο ανεβαίνουμε ηλικιακά τμήματα σιγά σιγά να υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Εκεί αρχίζουμε να προσθέτουμε και άλλα κόμματα στο παιχνίδι τους και στον τρόπο σκέψης και προσέγγισης.

Σε αυτές τις ηλικίες για εσάς μετρά το αποτέλεσμα ή η εξέλιξη των παιδιών; Προσπαθείτε να τα συνδυάσετε;

-Πιστεύω είναι ανόητος όποιος κοίτα το αποτέλεσμα σαν αυτοσκοπό. Η εξέλιξη είναι εκείνη που προέχει ώστε στο μέλλον να μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε με κάποιους παίκτες από τα σπλάχνα μας στην πρώτη ομάδα. Από εκεί και πέρα όσο βελτιώνεις το κάθε παιδί μεμονωμένα όσο και μετά σαν σύνολο, αυτό αποδίδει καρπούς και έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πως είναι η συνεργασία με τη διοίκηση του Αιγάλεω; Είστε ικανοποιημένος;

-Η συνεργασία μου με όλους τους ανθρώπους της ομάδας είναι ιδανική. Από την πρώτη στιγμή που μου προτάθηκε αυτή η θέση δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά και είπα το "ναι", ώστε να μπορέσω και εγώ να βοηθήσω με τον τρόπο μου το ιστορικό αυτό σωματείο. Είμαι χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος εδώ.

BOUKIS


 
Top