ΑΘΗΝΑ
Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα αθλητικό event ή πιο εύστοχα... μια αθλητική εμπειρία, στην καρδιά του Παρνασσού, που συνδυάζει διαμονή σε πολυτελείς κατοικίες μέσα στα έλατα σε υψόμετρο 1.300μ., απόδραση από την καθημερινότητα, αναζωογόνηση, αλλά κυρίως άσκηση για όλα τα μέλη της οικογένειας διοργανώνει το τριήμερο 31 Μαΐου-2 Ιουνίου η TRIMORE Multisports Tour σε συνεργασία με το Elatos Resort & Health Club. 

«Ζήστε περισσότερα, γευτείτε τη φύση!» είναι τα μότο του 1ου XTERRA - Elatos Sports Experience. Έρχεται... αυστηρά μόνο... για αθλητικές οικογένειες!

Πρωτοποριακή ήταν αδιαμφισβήτητα και η ιδέα για τον τόπο διεξαγωγής της συνέντευξης Τύπου-παρουσίασης του 1ου XTERRA - Elatos Sports Experience. 
Αντί για το... κέντρο της Αθήνας, οι διοργανωτές μετέφεραν τους δημοσιογράφους με Mercedes-Benz της EKKA Cars στην καρδιά του Παρνασσού. 
Φτάνοντας σε ένα μαγευτικό χιονισμένο τοπίο, μας υποδέχθηκαν -με τα ξύλα να καίνε ήδη αρκετή ώρα στο τζάκι και ζεστή αρωματική κολοκυθόσουπα σερβιρισμένη στα μπολ- ο διευθυντής Γιάννης Ντιγκόζης και ο διαχειριστής Χρήστος Σεφεριάδης του Elatos Resort & Health Club.


Μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του Elatos Resort, όπου θα διαμείνουν οι 120-140 συμμετέχοντες: Σε 100 στρέμματα οργιώδους βλάστησης, 39 πέτρινες διώροφες κατοικίες τύπου Chalet, με το φινλανδικό ξύλο κυρίαρχο υλικό διακόσμησης στο εσωτερικό τους, θα φιλοξενήσουν ισάριθμες οικογένειες, ζευγάρια ή παρέες φίλων με τα παιδιά τους, για ένα τριήμερο γεμάτο δράση, σπορ και ψυχαγωγία στη φύση. 
Εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, SPA, εστιατόριο, σαλόνι και μπαρ αποτελούν τους κοινόχρηστους χώρους, όπου θα συναντώνται όσοι τυχεροί ζήσουν αυτή τη μοναδική αθλητική εμπειρία.


Καθώς ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής θα είναι off-road, απαιτείται βέβαια ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το 1ο XTERRA - Elatos Sports Experience απευθύνεται μόνο σε υψηλού επιπέδου αθλητές.
Αντιθέτως μάλιστα! Η αγωνιστική κορύφωση του 1ου ΧΤΕRRA - Elatos Sports Experience έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Κυριακής 2/6 στις 09:00 με τον αγώνα "Cross Duathlon", στο οποίο δηλώνει κανείς συμμετοχή είτε ατομικά, είτε ως ζευγάρι. 
Το συγκεκριμένο αγώνισμα απευθύνεται σε όλους, είτε διαμένουν, είτε όχι στο Elatos Resort, με εγγραφή συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.xterragreece.com. 

Πέρα από τα τέσσερα βασικά αθλήματα, ανάμεσα στα οποία θα μπορούν να επιλέξουν οι συμμετέχοντες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης Xρονομέτρηση παιδικής δραστηριότητας εντός κλειστού χώρου για τα 3 αθλήματα του Τριάθλου (κολύμβηση, ποδήλατο, τρέξιμο), αλλά και Ανακάλυψη Ουρανού από αστρονόμο, Νυχτερινό Περίπατο με φακό, Ποδηλατική Βραδυπορία - Slalom, Laser Run (σκοποβολή), Inspirational Games, καθώς και Scrabble.


Ο ιδιοκτήτης της TRIMORE Multisports Tour, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, μας ενημέρωσε πως η ιδέα και η πρόταση γι' αυτή τη συνεργασία ήταν του Elatos Resort και αναφέρθηκε εν συνεχεία στις προσδοκίες των διοργανωτών: «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μία υπέρτατη αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν απευθύνεται μόνο σε υπεραθλητές, αλλά σε όλα τα μέλη μιας οικογένειας ή μίας παρέας. 
Ο υπεραθλητής μπορεί να έχει στόχο τη διάκριση, αλλά την ίδια ώρα οποιοδήποτε μέλος μιας οικογένειας θα έχει την ευκαιρία να αθληθεί και να γευτεί τη φύση. 
Η βασική μας επιδίωξη είναι τα μέλη μιας οικογένειας/παρέας να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες που θα τους δέσουν μεταξύ τους, αλλά παράλληλα θα τους δέσουν και με τις άλλες οικογένειες που θα συμμετέχουν».

Συχνά, όσοι επιλέγουν να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις υποχρεώνονται να αφήσουν την οικογένεια στο σπίτι τα Σαββατοκύριακα των αγώνων, όταν αυτές διεξάγονται σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. 
Αυτή την ανάγκη για συμμετοχή όλης της οικογένειας σε αθλητικές δράσεις και μάλιστα μέσα στη φύση, έρχεται να καλύψει το 1ο XTERRA - Elatos Sports Experience!
«Ο σκοπός είναι ιερός! Εστιάζουμε στα παιδιά! Θέλουμε να γνωρίσουν το βουνό και τον αθλητισμό. 
Ίσως πολλοί να έχουν ακούσει για το Elatos Resort & Health Club. Ευκαιρία να το γνωρίσουν!» πρόσθεσε ο διευθυντής του, Γιάννης Ντιγκόζης.
Η άμεση κράτηση θέσης είναι εκ των ων ουκ άνευ, λόγω του περιορισμένου αριθμού κατοικιών. 
Οι εγγραφές άρχισαν στις 31 Ιανουαρίου. Προβλέπεται έκπτωση δε για αυτούς που θα προβούν σε κράτηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου (Early Bird). 

Αν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τους 140 αθλητές και αθλήτριες, τότε δίνεται η δυνατότητα για διαμονή σε άλλες ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις στην περιοχή με συμμετοχή εγγραφής στα αθλητικά evets του 1ου XTERRA - Elatos Sports Experience.
«Ευελπιστούμε πως αυτό το event θα είναι τόσο μεγάλο τα επόμενα χρόνια, ώστε οι 39 πρώτες οικογένειες/παρέες που θα «κλείνουν θέση» θα εξασφαλίζουν/κερδίζουν τη διαμονή μέσα στo Elatos Resort και οι υπόλοιποι θα μένουν εκτός. 

Το XTERRA - Elatos Sports Experience θα αποτελέσει έτσι πόλο έλξης για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή».
Ποια θα είναι τα αθλήματα του 1ου XTERRA - Elatos Sports Experience;
Run/Bike with Kid (Parent + Kid): Μπαμπάς ή μαμά τρέχουν/ποδηλατούν με το παιδί τους. 
Ένας στο ποδήλατο και ένας στον δρόμο, με δυνατότητα εναλλαγής, πρέπει να διανύσουν μια απόσταση και να τερματίσουν μαζί. 

Όλο το αγωνιστικό σκέλος πραγματοποιείται εντός του συγκροτήματος του Elatos Resort σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.
Team Run (Pair with your kid): Μπαμπάς ή μαμά τρέχουν μαζί με το παιδί τους, προκειμένου να διανύσουν μαζί μια απόσταση και να τερματίσουν επίσης μαζί. 

Όλο το αγωνιστικό σκέλος πραγματοποιείται εντός του συγκροτήματος του Elatos Resort σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.
Cross Running for team of 3 persons: Ομάδα 3 ατόμων τρέχουν ατομικά μια απόσταση με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και τερματίζοντας υπολογίζεται ο αθροιστικός χρόνος για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας. 

Επίσης υπάρχει και ατομική βράβευση των ταχύτερων cross δρομέων. 

Όλο το αγωνιστικό σκέλος πραγματοποιείται εντός του συγκροτήματος του Elatos Resort σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.
Cross Duathlon: Ατομικά ή σε σκυταλοδρομία, οι αθλητές τρέχουν μια ανηφορική εκτός δρόμου διαδρομή που εξέρχεται του Elatos Resort, παραλαμβάνουν ποδήλατο και ποδηλατούν επιστρέφοντας στο Elatos Resort σε δρόμο της περιοχής (εκτός Elatos Resort) και στο τέλος τρέχουν μια απόσταση cross εντός του Elatos Resort και τερματίζουν στο επίκεντρο της διοργάνωσης, στον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης. (Ανοικτές συμμετοχές και για ημερήσιους επισκέπτες).
In Hall kids TRI: Χρονομέτρηση παιδικής δραστηριότητας εντός κλειστού χώρου για τα 3 αθλήματα του Τριάθλου. 
Κολύμβηση για συγκεκριμένο χρόνο με λάστιχο για τη μέγιστη επιμήκυνση και βαθμολόγηση, μέτρηση διανυθείσας απόστασης ποδηλάτου σε μηχάνημα για 5 λεπτά και διανυθείσας απόστασης τρεξίματος σε μηχάνημα για 3 λεπτά. Ανάδειξη νικητών βάσει βαθμολογίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε:
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


BOUKIS


 
Top