ΑΘΗΝΑ
 Λούκα Μπάνκι υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ιστορική επιτυχία της ΑΕΚ, ότι πρόκειται για μία σπουδαία μέρα για όλο τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό, ενώ ευχαρίστησε τον οραματιστή, Μάκη Αγγελόπουλο, και τον ηγέτη, Ντράγκαν Σάκοτα.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για όλο τον οργανισμό», είπε αρχικά ο τεχνικός της Ένωσης και συνέχισε: «Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της νέας ιστορίας της, το Κύπελλο Ελλάδος, το 2018. 

Μετά από 12 μήνες είχαμε την ευκαιρία να κλείσουμε τον κύκλο με αυτό το τρόπαιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας επιτρέπουν να είναι εδώ και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο, τον Μάκη Αγγελόπουλο, που είναι ο οραματιστής και πήρε την ομάδα πριν 5 χρόνια και την έφερε εδώ και τον προηγούμενο προπονητή μας, τον Ντράγκαν Σάκοτα, που ηγήθηκε της ομάδας και την οδήγησε στους τίτλους. 

Είμαστε εδώ να πανηγυρίσουμε και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο και του δίνουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσει ξανά. Έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι και στάθηκαν πολύ καλά. 

Παίξαμε με προσωπικότητα και αυτό είναι που εκτιμώ. Αφιερώνω το τρόπαιο στις οικογένειές μας. 

Όπως σας είπα είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας και εύχομαι πως η νέα γενιά της ΑΕΚ που ξεκινάει να έχουν την αυτοπεποίθηση να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. 

Μπαίνουμε σε κρίσιμο σημείο στη σεζόν».

Για το τάιμ άουτ που πήρε στα τελευταία δευτερόλεπτα και προκάλεσε αντιδράσεις, είπε: «Για εμάς ήταν ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τον χρόνο. Θέλαμε να επιτρέψουμε στον Ντράγκαν Σάκοτα να έρθει στον πάγκο της ομάδας. 

Η ιστορία του είναι μοναδική. Είμαστε εδώ εξαιτίας του. Η ιστορία του ήταν μοναδική. 

Μετά την κατάκτηση των δύο τροπαίων είχε αποφασίσει να σταματήσει, παρά τους δύο τίτλους που πήρε. 

Άξιζε να είναι στον πάγκο παρά τους κανόνες και το πρωτόκολλο. 

Λυπάμαι, αλλά ο άνθρωπος αυτός το άξιζε και είναι ξεχωριστό πρόσωπο. 

Είναι μοναδικό πρόσωπο για αυτή την ομάδα και άξιζε να είναι εκεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


BOUKIS


 
Top