ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες χειροπαλαιστές όλων των εποχών και το όνομα του έχει συνδεθεί με το κόσμο των δυναμικών αθλημάτων αφού έχει μια λαμπρή πορεία σε Άρση Βαρών, bodybuilding και κυρίως στο άθλημα της χειροπάλης (Μπραντεφερ) όπου και ασχολείται από το 1994.

Τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα του 2015 & 2017 που κατέκτησε, αλλά και από τις συνεχόμενες πανευρωπαϊκές του διακρίσεις τα τελευταία χρόνια, η αλήθεια όμως είναι ότι για να φτάσει στη κορυφή υπάρχει ένα τεράστιο υπόβαθρο το οποίο αξίζει να παρουσιάσουμε.

Από τα οκτώ του έτη ξεκινά η ενασχόληση του με τον αθλητισμό στο άθλημα της ελληνορωμαικής πάλης, γρήγορα όμως προπονητές και γονείς βλέπουν μια ασυνήθιστη πηγαία δύναμη, κάτι που τους παρακινεί να τον μεταφέρουν στο άθλημα της Άρσης Βαρών που από τους πρώτους κιόλας μήνες η εντυπωσιακή δύναμη του τον έκανε να ξεχωρίσει.

Η Εθνική ομάδα άρσης βαρών τον ανακαλύπτει στα δεκαπέντε του έτη και τον συγκαταλέγει στα ταλέντα της εθνικής!!

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος έχει γράψει ήδη ιστορία, έχει κατακτήσει μέσα σε λίγα χρόνια 45 χρυσά μετάλλια, 15 ασημένια, 6 χάλκινα, είναι επίσης κάτοχος πανελλήνιου ρεκόρ (που δεν έχει καταρριφθεί μέχρι και σήμερα) ενώ το υπουργείο Πολιτισμού του δίπλωμα προπονητή.

Όλα αυτά τα χρόνια όμως υπήρχε κάτι που τον καλούσε, ένα κρυφό πάθος, όπου και αν βρισκόταν έβαζε μπραντεφερ, από πολύ μικρός, με όλους, έλυνε ακόμα και τις διαφορές του με αυτό, δεν ήξερε καν ότι υπάρχει σαν άθλημα το έβρισκε όμως πολύ ενδιαφέρον. 

Το 1994 σε προπόνηση με την εθνική ομάδα άρσης βαρών, συναντά τον αείμνηστο Ηλία Μπαζίνα (αθλητικογράφο & πρόεδρο της Ομοσπονδίας χειροπάλης) ο οποίος μόλις είδε τα χέρια του, του ανέφερε πως είναι φτιαγμένος για το άθλημα της χειροπάλης και τον κάλεσε σε ένα τουρνουά που θα γίνονταν εκείνη την περίοδο, ο Γιώργος τον άκουσε, πήγε και ερωτεύθηκε με το άθλημα ακόμη περισσότερο. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάπου μέσα σε αυτή τη μετάβαση ο Χαραλαμπόπουλος αποφασίζει να δοκιμάσει τη τύχη του και στο bodybuilding, το 1995 λοιπόν λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό σωματοδόμησης το όνομα του γράφετε και εκεί με χρυσά γράμματα καθώς κατακτά τη πρώτη θέση στο κύπελλο Π.Ε.Σ.Δ. στη κατηγορία ανδρών 95kg+ στη Λαμία.

Τα πρώτα χρόνια στο άθλημα που τον έχει αναδείξει ήταν πολύ δύσκολα, οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα ήταν ελάχιστοι και η τεχνογνωσία του αθλήματος σχεδόν μηδενική, ο Γιώργος ήθελε όμως πάντα το κάτι παραπάνω, ξεκίνησε να φτιάχνει όργανα εκγύμνασης, βάρη και ειδικές  λαβές ώστε να φτάσει σε επίπεδο πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων προδιαγραφών, παράλληλα παρακολουθεί προπονήσεις και αγώνες αθλητών του εξωτερικού  ώστε να εξοικειωθεί με τις δεκάδες τεχνικές και τρόπους παιχνιδιού του αθλήματος.

Το 2004 έρχεται η πρώτη διεθνή συμμετοχή ενώ το 2006 η πρώτη διεθνή επιτυχία καθώς κατακτά το "OVER THE TOP" διοργάνωση με τίτλο εμπνευσμένο από την σχετική ταινία του Stallone.
Έκτοτε είναι κάθε χρόνο στο βάθρο ή το πολύ στη πρώτη 6αδα πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων ενώ από το 2012 έχει εδραιωθεί στις θέσεις των μεταλλίων.

Στην Ελλάδα οι επιτυχίες ήρθαν πολύ γρήγορα ενώ για πολλά χρόνια παρέμεινε αήττητος στα εγχώρια τουρνουά, πρωταθλήματα και κύπελλα 
Και μέχρι στιγμής μετράει και στα τα δύο χέρια 
**61 Χρύσα, 2 ασημένια και 1 χάλκινο** μετάλλια 

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρόλο που το άθλημα της χειροπάλης είναι απο τα πιο διαδεδομένα παγκόσμιος, μιας και ολοι από μικρή ηλικία δοκιμάζουμε τη δύναμη μας με αυτό το τρόπο οπου και αν βρισκόμαστε, παρόλο που σε κάθε χώρα υπάρχουν οργανωμένες αποστολές αλλα και πλήθος κόσμου που γεμίζει στάδια για να παρακολουθήσει αυτό το εντυπωσιακό άθλημα, ο Γιώργος, είχε την "ατυχία" θα λέγαμε, να το εξασκεί στην Ελλάδα, δεν ειναι λίγες οι φορές που ταξίδευε μόνος για να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, να κοντράρει επαγγελματίες αθλητές οργανωμένων αποστολών και να παιρνει την διακρίση οταν ο ίδιος στριμωχνε καθημερινα προπονήσεις μετα απο τη δουλειά και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.. και όμως κατάφερε να φτασει στη κορυφή και καπως έτσι συνεχίζει συνεχίζει και σήμερα, ναι μεν πιο αισιόδοξα μιας και το άθλημα γνωρίζει και εγχώρια ανάπτυξη και πλεον γεμίζει στάδια και σε ελληνικές διοργανώσεις, απο την αλλη όμως, χωρίς σπόνσορες η κάποια στήριξη απο την πολιτεία. 

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής όμως μας αποδεικνύει οτι το σημαντικότερο σε καθε τι που κάνεις ειναι η θέληση και η δύναμη ψυχής, για τα υπόλοιπα βρίσκεται πάντα ο τρόπος.

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος χαρακτηρίζεται  για το πάθος και την ένταση που  βγάζει σε κάθε μάχη, ενώ γνωστός στο ευρύ κοινό  έγινε μέσα από τις παγκόσμιες και πανευρωπαϊκες του επιτυχίες μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν 

Περισσότερο: 

2018 3th European Champion
2017 1st World Champion
2016 2th European Champion
2015 1st World Champion
2015 3th European Champion
2012 7th World Champion Senior
2010 3th GLADIATOR’S NIGHT
2010 4th GOLEMA RUKA
2009 7th European Champion
2008 1st GLADIATOR’S NIGHT
2008 5th European Champion
2006 1st OVER THE TOP  

https://www.youtube.com/user/DjBreAkeRhelas

https://www.facebook.com/George.Charalampopoulos.armwrestling.champion/

https://www.instagram.com/george_charalampopoulos_/?utm_source=ig_profile_share&igshid=1haypag9i11fl
BOUKIS


 
Top