Για το συνολικό "οικοδόμημα" που προσπαθούν να χτίσουν οι άνθρωποι στα τμήματα υποδομής της Α.Ε. Μαύρος Αετός-Ολυμπιάδα, μίλησε ο επικεφαλής και τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του συλλόγου, Φώτης Βολονάκης. 

Ο κ. Βολονάκης ανέλυσε τους στόχους, η φιλοσοφία αλλά και το όραμα του εγχειρήματος που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν.

"Το Όραμά μας είναι η:

-Δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου

-Σταδιακή προώθηση έτοιμων νεαρών ποδοσφαιριστών στην Αντρική Ομάδα του ΜΑΥΡΟΥ ΑΕΤΟΥ ή ακόμα και σε μεγαλύτερη επαγγελματική κατηγορία

Η λειτουργία μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου

Για τη σωστή λειτουργία μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου θα πρέπει να έχουμε:

-Αθλητικό σχέδιο με καθορισμένους στόχους.
-Να αποτελείται  από ανθρώπους που γνωρίζουν και μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων.
-Ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας.
-Υποδομή υποδοχής - διδακτικό υλικό.
-Πρόγραμμα εβδομαδιαίων προπονήσεων.

Η φιλοσοφία της ακαδημίας μας:

Βασίζεται σε μια μορφή εκμάθησης με παιγνιώδη μορφή και έναν τρόπο εκπαίδευσης με συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι προσβλέπουν στην εκπαίδευση των παικτών στον τομέα της τακτικής, τεχνικής, και της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Μέσω της ευχαρίστησης και της διασκέδασης που προσφέρει στα παιδιά το ποδόσφαιρο με ολιγομελείς ομάδες συμβάλουμε στην ανάπτυξή τους και την πρόοδό τους, γι’αυτό τον λόγο και  οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου θεωρούνται ως παιχνίδια και τα αποτελέσματά τους είναι δευτερεύουσας σημασίας για εμάς (μετράει η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα).

Δε χρειάζεται και δεν δίνουμε , λοιπόν, ιδιαίτερη έμφαση στο διαγωνιστικό χαρακτήρα του αγώνα, καθώς ούτως ή άλλως τα παιδιά θέλουν πάντα να κερδίζουν και να είναι τα καλύτερα.

Κατά συνέπεια, η φιλοσοφία που αναπτύσσουμε στην ακαδημία ποδοσφαίρου μας είναι αναμφι¬σβήτητα σημαντική, αλλά και οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν έχουν τον πρώτο και σημαντικότερο  ρόλο.

Στόχοι της ακαδημίας μας είναι:

1.Να προσφέρουμε  στα μικρά παιδιά την αθλητική παιδεία που βασίζεται στην ευγένεια, το σεβα¬σμό και το ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄. Η εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά στo σωματείο μας είναι σημαντική, γιατί καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς τους, καθώς τους διδάσκει κανόνες για τη ζωή.

2. Υποδεχόμαστε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά που επιθυμούν να μάθουν ποδό¬σφαιρο παρέχοντάς τους προπονήσεις και προπονητές υψηλής ποιότητας. Η υποδοxή και οι καλοί προπονητές ενός σωματείου αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, για να νιώσουν οι νεαροί παίκτες άνετα και να θέλουν να παραμείνουν στις τάξεις του.

3. Εκπαιδεύουμε τους νεαρούς παίκτες παρέχοντάς τους καλές τεχνικές γνώσεις, γερές βάσεις όσον αφορά στις τακτικές και μια φιλοσοφία που βασίζεται στην επιθυμία να γίνο¬νται συνεχώς καλύτεροι. Αυτός ο στόxoς είναι σημαντικός για ένα σωματείο, γιατί εάν διαθέτει μια καλή ακαδημία ποδο¬σφαίρου, μπορεί να τροφοδοτεί συστηματικά τις άλλες κατηγορίες του με καλούς παίκτες".

BOUKIS


 
Top