Αποκτήστε το προϊόν της εταιρίας #Nutrex που αποτελεί έναν μοναδικό λιποδιαλύτη, που βοηθάει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος! 

ΔΩΡΕΑΝ Μεταφορικά για όλη την Ελλάδα!🚚

Τηλεφωνικές παραγγελίες ☎2104919490


Περιγραφή

ο CLA είναι ένα φυσικό κομμάτι της ανθρώπινης διατροφής. Παράγεται από λινολενικό οξύ στη μεγάλη κοιλία (πρώτη κοιλότητα του στομάχου) των βοοειδών, των κατσικών, των προβάτων και άλλων μηρυκαστικών ζώων. 

Τα προϊόντα κρέατος και γάλακτος από αυτά τα ζώα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε CLA. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως στις μέρες μας οι άνθρωποι λαμβάνουν πολύ λιγότερο CLA με τη διατροφή τους σε σχέση με 30 χρόνια πριν. 

Το CLA προσδιορίστηκε πρώτη φορά από τον Dr Michael Pariza στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison στις αρχές της δεκαετίας του ’80. 

Αρχικά, ο Dr. Pariza βρήκε ότι τα εκχυλίσματα από μαγειρεμένο βοδινό έχουν αντι-μεταλλαξιογόνες ιδιότητες. 

Από την ανακάλυψή του αυτή και μετά διαπιστώθηκαν πολλά οφέλη του CLA στην ανθρώπινη υγεία, όπως το ότι μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της σύστασης του σώματος (αναλογία λίπους προς μύες), στην υγεία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού. 

Το CLA αναφέρεται σε μια ομάδα ισομερών του λινολεϊκού οξέος. Τα δύο βιολογικά ενεργά ισομερή είναι το cis-9, trans -11 (η κυρίαρχη μορφή στη διατροφή) και το trans -10, cis-12. 

Το CLA που χρησιμοποιείται στα συμπληρώματα προέρχεται συνήθως από το λάδι του φυτού safflower και είναι μια πλούσια πηγή λινολεϊκού οξέος. 

Οι πηγές που περιέχονται στα συμπληρώματα περιέχουν μία αναλογία 50:50 μείγματος ισομερών cis-9, trans-11 and trans-10, cis-12. 

Το ισομερές cis-9, trans-11 λειτουργεί ως ενεργοποιητής του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ το ισομερές trans-10, cis-12 σχετίζεται με τη μείωση του λίπους του σώματος.BOUKIS


 
Top