ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φ. Κουβέλης είχε σήμερα (22/10/2018) ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Υπουργό τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης για τη σχέση της πόλης με το λιμάνι και την αναπτυξιακή πρόταση για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης επισήμανε ότι η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αναπτύχθηκε διαχρονικά γύρω από το λιμάνι χωρίς σχέδιο και κανόνες με αποτέλεσμα να συναθροίζει κατοικίες, βιομηχανικές και άλλες συναφείς οχληρές δραστηριότητες που εκτείνονται από τη θάλασσα και τις διαδοχικά επιχωματωμένες περιοχές έως την κορυφή του βουνού με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζει κανένας τα όρια του αιγιαλού, της βιομηχανικής ζώνης, της ζώνης κατοικίας ή ότι απέμεινε απ’ το δάσος.

Η επίσημη πολιτεία ουδέποτε άσκησε το θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητές της, επιλέγοντας να "κλείνει το μάτι" προς όλες τις πλευρές, δημιουργώντας μια περιοχή χωρίς υποδομές και προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης. Σήμερα, η εμπειρία απ' αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, πρέπει να κάνει όλες τις πλευρές σοφότερες. Μ' αφορμή το υπό έγκριση "Επιχειρησιακό Σχέδιο ΟΛΠ" (Cosco), πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η υλοποίησή του δεν πρέπει να δημιουργεί νέες, πρόσθετες επιβαρύνσεις για την πόλη και τους κατοίκους, δεν θα επεκτείνει απεριόριστα το λιμάνι προς τη θάλασσα δημιουργώντας γη και υπεραξίες από το μηδέν και δεν 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 


BOUKIS


 
Top