Αποτέλεσμα εικόνας για γ' εθνική 2018-19
του Παναγιώτη Σαριμπάλογλου

''Κόκκινο'' έχει χτυπήσει η αγωνία στους συλλόγους της επερχόμενης Γ' Εθνικής.

Δεν φτάνει που ακόμα οι όμιλοι δεν έχουν καταρτιστεί απο τους υπεύθυνους της ΕΠΟ, αλλά ακόμα οι άνθρωποι της προσπαθούν να βρουν μια ''Σολωμόντεια'' λύση για το πόσοι θα ανέβουν στην Φουτμπολ Λιγκ αλλά και το πόσοι θα υποβιβαστούν.

Το σενάριο να ανεβαίνουν απευθείας όλοι οι Πρωταθλητές των οχτώ ομίλων μοιάζει πιο πιθανό απο ποτέ, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας οτι η κατηγορία αυτή με την παρούσα δομή θα ισχύσει μόνο για τη σεζόν 2018-19, γιατί ως γνωστόν η τωρινή Γ’ Εθνική, μετατρέπεται σε τέταρτη κατηγορία από τη σεζόν 2019-2020 (δηλαδή σαν την παλιά Δ’ Εθνική), ενώ η τωρινή Football League μετατρέπεται σε τρίτη κατηγορία.

Τέλος η προκήρηξη της Football League, με τα τωρινά δεδομένα, προβλέπει:

– Ότι από το προσεχές πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν απευθείας από την Super League 1 στη Super League 2 οι τρεις τελευταίες ομάδες, και από την Football League θα προβιβαστεί στην Super League 1 απευθείας η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα

– Ότι η 13η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League με την 2η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Football League θα δώσουν διπλό αγώνα μπαράζ. Η ομάδα που θα «προκριθεί» θα αγωνισθεί την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στη Super League 1 και η άλλη στη Super League 2.

– Ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2 το ’19 – ’20, θα αγωνισθούν οκτώ ομάδες της Football League που θα προβιβασθούν την προσεχή σεζόν απευθείας, από την 3η έως και τη 10η θέση, οι τρεις ομάδες της Super League από την 14η έως τη 16η θέση που θα υποβιβαστούν απευθείας, και η μία εκ των δύο ομάδων που θα αποκλειστεί στους αγώνες μπαράζ.

– Ότι μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της Football League, οι τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση θα υποβιβαστούν στη «νέα Football League».

Έτσι λοιπόν, σε αυτή τη νέα τρίτη κατηγορία, τη «νέα Football League», υπάρχουνδιαθέσιμες θέσεις αν τελικά η ΕΠΟ θελήσει να ανεβάσει όλους τους πρώτους των Ομίλων από το προσεχές πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής!

BOUKIS


 
Top