ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα και κάτω από αντίξοες συνθήκες επιχειρεί την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ελ. Βενιζέλος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με έγγραφη παρέμβαση που κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, έθεσε τα εξής ζητήματα:

Πρώτον, λόγω του πυκνού καπνού που εκλύεται στην ατμόσφαιρα της περιοχής, από την καύση διαφόρων υλικών μεταξύ των οποίων πλαστικών, ελαστικών αυτοκινήτων, φορτίων που μετέφεραν τα φορτηγά, χρωμάτων από τις βαφές αυτοκινήτων και μερών του πλοίου και άλλων υλικών, θεωρούμε απαραίτητο να ληφθούν δείγματα της ποιότητας αέρας στην περιοχή από εξειδικευμένο εργαστήριο μέτρησης (λ.χ.»Δημόκριτος») και στην περίπτωση που διαπιστωθούν αυξημένες συγκεντρώσεις χημικών ενώσεων – ρυπαντών, επιβαρυντικών για τη δημόσια υγεία να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες προς το κοινό. Εκτιμούμε ότι οι μετρήσεις εκτός από τον περιβάλλοντα χώρο του πλοίου ,πρέπει να επεκταθούν και στις περιοχές όπου υπάρχει κατοικία.

Δεύτερον, θα επιθυμούσαμε να πληροφορηθούμε αν διαπιστώνεται διαρροή καυσίμων, λιπαντικών, χημικών προς τη θάλασσα και σε 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://peiraiotika.gr/engrafi-paremvasi-katethese-chthes-i-perifereiaki-enotita-peiraia-anaforika-me-tin-katastasi-pou-echei-dimiourgithei-apo-tin-pyrkagia-sto-ploio-eleftherios-venizelos/#


BOUKIS


 
Top