ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ
Εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή (27/9) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Πειραιώς για την ανάπλαση της περιοχής του Μικρολίμανου, προϋπολογισμού 5.700.000 € με πόρους της Περιφέρειας.

Η μελέτη ανάπλασης περιλαμβάνει την Ακτή Κουμουνδούρου τις οδούς Ν. Βότση και Επιδαύρου, τον ελεύθερο χώρο στα "Προσφυγικά", συνολικής έκτασης 15.600 τμ.

Η μελέτη συμμορφώνεται και υλοποιεί την (τελεσίδικη) απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία καθαιρούνται οι αυθαίρετες κατασκευές και διαμορφώσεις επί του παραλιακού μετώπου, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως ένας δημόσιος - κοινόχρηστος χώρος, περιπάτου και αναψυχής.

Με το έργο επιλύονται τα γνωστά, χρόνια, προβλήματα που υποβάθμιζαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής (παράνομο παρκάρισμα, ηχορύπανση, αντιαισθητικές κατασκευές, κλεισμένη πρόσβαση προς το θαλάσσιο μέτωπο) και η πόλη ανακτά, εκ νέου, τη σχέση και την ανεμπόδιστη επικοινωνία με τη θάλασσα.

Προβλέπεται η μονοδρόμηση της κύριας οδού που γίνεται ήπιας κυκλοφορίας, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η κατασκευή καθιστικών, η σκίαση και η δενδροφύτευση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, ποδηλατόδρομος και δύο χώροι στάθμευσης. Στο άνω τμήμα διαμορφώνεται χώρος για οργανωμένη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 


BOUKIS


 
Top