ΑΘΗΝΑ
Τα αυστηρά ηθικά πρότυπα  του Ιράν, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε τιμωρία  του Ασκάν Ντεζαγκάχ, έναν πρώην παίκτη της Bundesliga και της Premier League, που παίζει τώρα για  την Τράκτορ Σάζι, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της χώρας του μετά την έξοδο αυτό το καλοκαίρι από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η δημόσια προβολή των τατουάζ του και η...έκθεση με τη σύζυγό του σε κοινωνικά δίκτυα έχουν προκαλέσει και ο παίκτης κλήθηκε να δώσουν εξηγήσεις στην επιτροπή δεοντολογίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ιράν.

Ο Ντεζαγκάχ, ο οποίος έπαιξε με την εθνική ομάδα Νέων της Γερμανίας, έχει στο σώμα του πολλά τατουάζ, που άρχισε να καλύπτει το 2012, με αποτέλεσμα να κληθεί  στην εθνική Ιράν, με το οποίο έχει παρουσιαστεί στα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα (αν και στη Ρωσία δεν έπαιξε  ούτε λεπτό). Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου δεν φροντίζει τόσο την κάλυψη των τατουάζ, που  έχουν γίνει πιο ορατά.

Σε αυτό προστέθηκε η δημοσίευση σε κοινωνικά δίκτυα ρομαντικών εικόνων με τη σύζυγό του. Συμπεριφορές που παραβιάζουν τις αξίες που υποστηρίζει το ιρανικό κράτος και αντιπροσωπεύουν τα δυτικά έθιμα και πρακτικές.

«Το τατουάζ θεωρείται στην ιρανική κοινωνία ανήθικη και ανάρμοστη συμπεριφορά», εξηγεί η  Deutsche Welle πρακτορείο ειδήσεων Μizan News, που συνδέεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ιράν.

Πάντως δεν υπάρχει κανένας τύπος απαγόρευσης των τατουάζ, εκτός από τους δημόσιους αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕBOUKIS


 
Top