ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ
Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές που ολοένα και συχνότερα δοκιμάζουν το Λεκανοπέδιο Αττικής, είναι η στιγμή που πρέπει να σταματήσουμε να κρύβουμε προβλήματα δεκαετιών κάτω απ' το χαλί.

Ο τρόπος που αναπτύχθηκε το Λεκανοπέδιο Αττικής είναι γνωστός: άναρχος, χωρίς κανέναν ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό, με την αυθαιρεσία, την εξαίρεση και τη παρέκκλιση να αποτελούν το σημείο τομής μικρών και κυρίως μεγάλων συμφερόντων.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την απουσία σύγχρονου και οργανωμένου σχεδίου πυροπροστασίας, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα σύγχρονης πυρόσβεσης, τη διαλυμένη δασική υπηρεσία, ανεβάζουν το βαθμό επικινδυνότητας της Αττικής στο κόκκινο.

Σήμερα είναι η στιγμή να μιλήσουμε και για ένα άλλο κίνδυνο, αυτόν ενός μείζονος σημασίας βιομηχανικού ατυχήματος μέσα στον οικιστικό ιστό. Αναφέρομαι στα εκατό και πλέον "καζάνια", δηλαδή στις δεξαμενές καυσίμων, που είναι διασκορπισμένα δεξιά κι αριστερά στο μοναδικό οδικό άξονα από τη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ https://peiraiotika.gr/dilosi-antiperifereiarchi-peiraia-giorgou-gavrili-gia-meiktes-zones-poleon-me-deksamenes-kafsimon/#


BOUKIS


 
Top