ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ
Μια διαφορετική μουσική βραδιά στον περιβάλλοντα χώρο (αρχαίο θέατρο) του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, έζησαν εκατοντάδες κάτοικοι την Παρασκευή 13/7/2018. Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με τη Διευθύντρια και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στις Αγορές του Μάνου Χατζηδάκι» με ερμηνευτές την Έλλη Πασπαλά και τον Ηλία Λιούγκο.

Καλωσορίζοντας τους θεατές ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Στέλλα Χρυσουλάκη, τόνισαν ότι η επιλογή του χώρου του αρχαίου θεάτρου δεν είναι τυχαία. Σηματοδοτεί την προσπάθεια της Περιφέρειας και της Εφορείας να αναδείξουν αρχαιολογικούς χώρους της πόλης του Πειραιά και να τους επανασυνδέσουν με τους κατοίκους, σε μια νέα, ζωντανή σχέση. Σηματοδοτεί την αντίληψη ότι ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σ’ ένα αυτοδύναμο, ισχυρό και διακριτό πολιτιστικό πόλο.

Η εκδήλωση συμπίπτει με την ψήφιση της τροπολογίας που ζητήθηκε πιεστικά και από την Περιφέρεια Αττικής και επιτρέπει να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση αρχαιολογικών έργων του Υπ. Πολιτισμού, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Αυτό για την περιοχή του Πειραιά θα επιτρέψει τη σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Υπ. Πολιτισμού για μια σειρά από σημαντικά αρχαιολογικά έργα και παρεμβάσεις όπως: - την αναστήλωση – αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου Ζέας. Για το σημαντικό αυτό έργο υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από το 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩhttps://peiraiotika.gr/politistiki-ekdilosi-sto-archaio-theatro-peiraia/#


BOUKIS


 
Top