ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18/7 στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ειδικότερα στην περιοχή της "Ιχθυόσκαλας - Σκλαβενίτη", με τη συμμετοχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, του ΟΛΠ, τους μελετητές και κατασκευαστές για λογαριασμό του ΟΛΠ και της Περιφέρειας.

Η περιοχή αυτή παρουσιάζει πλημμυρικά φαινόμενα από την περίοδο του 1977, που οδήγησαν και σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. 

Στη συνέχεια, ιδίως μετά την επέκταση - επιχωμάτωση της προβλήτας εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ την περίοδο του 2004, το φαινόμενο κατέστη οξύτερο, με αποτέλεσμα στην περιοχή να εκδηλώνονται με ένταση επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα που καταστρέφουν επιχειρήσεις, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και διαταράσσουν την λειτουργία της πόλης.

Η Περιφέρεια από την ανάληψη των καθηκόντων της ανέθεσε σε μελετητή την εκπόνηση συνολικής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή, προϋπολογισμού 614 χιλιάδων €.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην ολοκληρωμένη αποτύπωση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων υδάτων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που οφείλονταν σε τεχνικές αστοχίες, φθορές και ανεπάρκειες του υφισταμένου δικτύου.

Μετά από αυτοψία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ζητήθηκε από τον

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩhttps://peiraiotika.gr/syskepsi-ergasias-gia-tin-antiplimmyriki-prostasia-stin-periochi-ichthyoskalas-sklaveniti-sto-dimo-keratsiniou-drapetsonas/#


BOUKIS


 
Top