Πρόκειται για έναν γνώστη του ποδοσφαίρου που πάνω από όλα σέβεται τη δουλειά του και τους γύρω του, ενώ δε σταματά να βάζει στόχους και να πραγματοποιεί τις φιλοδοξίες του στην προπονητική.

Ο Νίκος Κοντάκης ξεκίνησε την πορεία του στους αγωνιστικούς πάγκους με τριετή παρουσία στον Προφήτη Ηλία Αχαρνών, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Γ' ΕΠΣΑΝΑ και μετρώντας δύο συμμετοχές στη Β' κατηγορία, ενώ εν συνεχεία βρέθηκε και στον Πανπαιανικό στη Β' κατηγορία καταλαμβάνοντας την 5η θέση σε μια εξαιρετική σεζόν. 

Στην Α' ΕΠΣΑΝΑ ως βοηθός προπονητή είχε συμμετοχές με τον ΑΟΚ κατά περιόδους, τα τελευταία τρία χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα του Κορωπίου, και τη φετινή σεζόν με τη Μάχη Μαραθώνα, ενώ από το ίδιο πόστο υπηρέτησε και τον Μαύρο-Αετό Ολυμπιάδα στην Α' Πειραιά..

Όσον αφορά τις υποδομές, τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται στο παμπαιδικό τμήμα του ΑΟ Κορωπίου, με πέρασμα και από την ομάδα Νέων του Παπαιανικού.

Πού σας βρίσκει η σεζόν που ολοκληρώνεται;

-Αυτή τη στιγμή εξακολουθώ να βρίσκομαι στις Ακαδημίες του ΑΟ Κορωπίου όπου υπό την επίβλεψή μου έχω την ομάδα των Παμπαίδων και οσονούπω κλείνει και τυπικά η φετινή περίοδος.Η αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε με εσάς στον πάγκο της Μάχης Μαραθώνα ως βοηθό προπονητή. Τι συνέβη σε αυτό το διάστημα που παραμείνατε εκεί;

-Αποδέχθηκα μια εξαιρετική πρόταση από μία ομάδα με ιστορία και σπουδαία διαδρομή στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπως είναι η Μάχη Μαραθώνα. Η αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε για μας καθυστερημένα συγκριτικά με όλες τις ομάδες της Α' ΕΠΣΑΝΑ λόγω ανωτέρας βίας. Και οι δυσκολίες της προετοιμασίας έγιναν πιο πολλές λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών, πράγμα που έκανε το έργο μας ακόμη πιο περίπλοκο. Παρόλα αυτά η ομάδα χτίστηκε και κατάφερε να παρουσιάσει ανταγωνισμό και θετική παρουσία στις επίσημες υποχρεώσεις της, στοιχείο που την έκανε να κλείσει την αγωνιστική χρονιά με απόλυτη επιτυχία. Άλλωστε οι ομάδες χτίζονται και δένουν αγωνιστικά στην αρχή της σεζόν. 

Ποιοι ήταν ο λόγοι της αποχώρησης  και της παραίτησης σας προς το τέλος του πρώτου γύρου;

Προσωπικά βασική αρχή μου ως άνθρωπος και μετά ως προπονητής, είναι να σέβομαι πρώτα από όλα τον εαυτό μου. Με βάση αυτό και μαζί με τον πρώτο προπονητή, τον κ. Φαράκο, αποφασίσαμε να δηλώσουμε την παραίτηση μας στη διοίκηση. Όμως από εκεί και πέρα οφείλω σίγουρα να ευχαριστήσω το ΔΣ της Μάχης, για την τιμή που μου έκαναν να βρεθώ έστω για λίγο στον πάγκο μιας τέτοιας ομάδας και νιώθω χαρούμενος που ο μεγάλος της στόχος, αυτός της παραμονής, εν τέλει επετεύχθη.Στη συνέχεια προέκυψε το ενδιαφέρον από τον Μαύρο Αετό-Ολυμπιάδα από την Α' Πειραιά. Ποιος ήταν ο λόγος της αποχώρησης από εκεί;

-Ήταν η πρώτη φορά που θα αναλάμβανα μια δουλειά σε ομάδα του Πειραιά. Με προσέγγισε ο Παύλος Δαούτης με στόχο να επανδρώσουμε την ομάδα σε όλους τους τομείς ενόψει της τρέχουσας σεζόν και να πετύχουμε το στόχο που ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Παρόλα αυτά η διοίκηση αποφάσισε μετά από λίγες αγωνιστικές να διακόψει τη συνεργασία με τον κ. Δαούτη, οπότε και εγώ θεώρησα σωστό να ακολουθήσω τον ίδιο δρόμο, με γνώμονα πάντα το σεβασμό στον εαυτό μου. 

Λόγω του πολύ σύντομου περάσματος μου δεν μπορώ να πω πολλά, όμως σίγουρα διαπίστωσα παρά το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας υπήρχε τρομερή διάθεση και δίψα από τους ποδοσφαιριστές. Χαίρομαι εξίσου που τελικά η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας και τη συνεργασία με τον κ. Δαούτη;

-Πρόκειται για έναν προπονητή άριστο γνώστη του αντικειμένου και νιώθω τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του έστω και αυτή τη σύντομη χρονική περίοδο. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για μένα και αισθάνομαι υπέροχα γι αυτό.Νέα σεζόν, νέο ξεκίνημα. Έχετε έρθει σε συζητήσεις με ομάδες για να αναλάβετε ενδεχομένως την τεχνική τους ηγεσία; Νιώθετε έτοιμος για αυτό το επόμενο βήμα στην προπονητική σας καριέρα;

-Είναι μία περίοδος που όλες οι ομάδες αναζητούν τη νέα τους ταυτότητα. Θεωρώ ότι οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά σχετικά με αυτό. Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών και της ΕΠΣ Πειραιά, όμως ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι τελικές συζητήσεις. Υπάρχει χρόνος για να πάρουν όλες οι πλευρές την κατάλληλη απόφαση.

Όσον αφορά την δική μου πεποίθηση, σαφώς και αποτελεί μεγάλη φιλοδοξία το να αναλάβω μια ανδρική ομάδα ως Α' προπονητής. Ως βοηθός έχω περάσει από όλες τις κατηγορίες και κυρίως σε Β' και Α', οπότε πιστεύω πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ηγηθώ της προσπάθειας σε αντρικό τμήμα.

Ποια η γνώμη σας για το επίπεδο των πρωταθλημάτων των ΕΠΣ;

-Αυτό που θεωρώ πως είναι έκδηλο και πως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι το πρωτάθλημα της Αθήνας αλλά και αυτό της Ανατολικής Αττικής βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Το πρωτάθλημα του Πειραιά θεωρώ πως τη φετινή σεζόν και ειδικά στην Α' κατηγορία υπήρξε σημαντική πρόοδος και αυτό αποδείχθηκε από την εξέλιξη της, όμως υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη γηπέδων και αυτό δημιουργεί δυσλειτουργίες από την ποιότητα του ανταγωνισμού έως και τη συγκρότηση τμημάτων υποδομής και Ακαδημιών.

Παρακολουθήσατε φέτος τα τεκταινόμενα και τη διακύμανση στις κατηγορίες της ΕΠΣ Πειραιά;

-Μπορώ να πω πως σε σχέση με άλλες χρονιές παρακολούθησα πολύ περισσότερο το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Πραγματικά στην Α' Πειραιά και ειδικά στον όμιλο με Ατρόμητο Πειραιά, Αετό Κορυδαλλού και Μοσχάτο, αλλά και στον όμιλο όπου προβιβάστηκε ο Αμπελακιακός, πιστεύω πως το βεληνεκές ανταγωνισμού ανέβηκε δραστικά, αλλά τρομερές ήταν οι μάχες και στις θέσεις για την παραμονή.

Σχετικά με τη Β' Πειραιά νομίζω πως το άξιζαν οι ομάδες που προβιβάστηκαν. Είχα την τύχη να δω και από κοντά τον αγώνα μπαράζ των Νέων Ευγενείας με την ΑΕ Νίκαιας και είδα και εκεί καλές ομάδες και ωραίο ποδόσφαιρο. Κρίθηκαν πολλά στην τελευταία αγωνιστική και αυτό από μόνο του βγάζει υγεία και δείχνει το πόσο κοντά ήταν οι αντίπαλοι μεταξύ τους. 

"Συγχαρητήρια για την προσπάθεια του Ολυμπιακού Περάματος και την άνοδο"

Όσον αφορά τη Γ' Πειραιά πραγματικά ξεχώρισα για το έργο και την προσπάθεια τους τον Ολυμπιακό Περάματος και όλο το ΔΣ με επικεφαλής την κα Μωρέ. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στη Β' κατηγορία. Φυσικά Φίλαθλοι και Ένωση Καμινίων νομίζω ότι επίσης άξιζαν τον προβιβασμό.

Ποια είναι η προπονητική σας φιλοσοφία; Κυνηγάτε ουσία ή θέαμα;

-Το ιδανικότερο θα ήταν ένας συνδυασμός αυτών. Όταν βέβαια για παράδειγμα είσαι σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό θέλεις πάντα και με κάθε θεμιτό μέσο να παίρνεις το αποτέλεσμα και τότε ίσως να θυσιαστούν κάποια άλλα στοιχεία. Όταν δεν τίθενται τέτοιοι στόχοι καλό θα ήταν να δοθεί βαρύτητα στις υποδομές ώστε οι ομάδες να δημιουργούνται σταδιακά και με δικά τους παιδιά.

Προσωπική φιλοσοφία έχω στο μυαλό μου μία μίξη ουσίας και θεάματος και θεωρώ ότι μπορώ να προσαρμοστώ στις επιμέρους συνθήκες. Πάντως κατά κύρια βάση προτιμώ οι ομάδες μου να παίζουν πάνω από όλα σωστό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο και τα μέσα που διαθέτει κανείς."Ευλογημένος που προπονώ αυτά τα παιδιά"

Πώς νιώθετε ως μέλος της οικογένειας του ΑΟ Κορωπίου;

-Βρίσκομαι στον ΑΟΚ εδώ και τρία χρόνια, από όταν παρέλαβα το παμπαιδικό τμήμα που τότε ήταν στην κατηγορία των τζούνιορ. Πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ικανοποίηση και προσπαθώ πάντα και από την πλευρά μου να δίνω το καλύτερο δυνατό. Είμαστε πλέον σε πολύ καλό επίπεδο με τα παιδιά, υπάρχει ταλέντο και σωστή νοοτροπία. Έχουμε όλα τα φόντα για να πάμε ψηλά και νιώθω ευλογημένος που συνεργάζομαι μαζί τους.Τι απολογισμό θα κάνατε για τη φετινή περίοδο με το παμπαιδικό τμήμα του ΑΟΚ;

-Φέτος πήραμε μέρος στο Ενωσιακό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ που αποτελεί μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση που διαρκώς αναπτύσσετε. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με δύο σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και με την καθυστέρηση έκδοσης δελτίων κάποιων παιδιών, που μας απέφερε πολλές αγωνιστικές δυσκολίες, καταφέραμε να περάσουμε στην δεύτερη φάση. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια σαν σύλλογος δεν είχαμε επιτυχίες σε τέτοιο επίπεδο, όμως μπορέσαμε φέτος να φέρουμε μια τέτοια διάκριση, παρόμοια της οποίας δεν φανταζόμασταν παλιότερα. 

Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι πως παρουσιάζουμε μεγάλη βελτίωση και ανταγωνιστικότητα και νιώθω πολύ περήφανος για τα παιδιά αυτά. Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά όμως όπως συνηθίζω να λέω, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε δεν συμβιβαζόμαστε!Ποια είναι η σχέση σας με τους γονείς των παιδιών;

-Στις υποδομές εκτός από τον προπονητή υπάρχουν και άλλοι βασικοί παράμετροι. Όπως η στήριξη και η εμπιστοσύνη του ΔΣ στη δουλειά που κάνουμε, αλλά και η συμπεριφορά των γονιών οι οποίοι δεν παρεμβαίνουν αλλά αφήνουν καθαρό το μυαλό των παιδιών στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον ΑΟΚ και επαναλαμβάνω πως νιώθω πολύ τυχερός για αυτού τους είδους τη συνεννόηση. Στην επιτυχία μας μεγάλο μερίδιο αναλογεί και στους γονείς.

Τι στόχο θα βάζατε από τη θέση του προπονητή στο παμπαιδικό του ΑΟΚ;

-Δεν κρύβω πως μέσα μου υπάρχει μία και μοναδική φιλοδοξία. Και αυτή είναι να ανδρώσω τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μου και να τους οδηγήσω στην πρώτη ομάδα. Δεν περνάει ποτέ από το μυαλό μου η σκέψη να αφήσω το έργο που συντελούμε στον ΑΟΚ στη μέση.Στο κομμάτι των υποδομών, θα δίνατε δηλαδή και φέτος προτεραιότητα στο να παραμείνετε στον ΑΟ Κορωπίου;

-Η αλήθεια είναι ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μερικές ομάδες και το εκτιμώ πολύ αυτό. Όμως από την άλλη σέβομαι απόλυτα το σύλλογο που λέγεται ΑΟΚ. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όσον αφορά τις υποδομές θέλω να τον έχει ο ΑΟΚ. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω με καμία άλλη ομάδα αν πρώτα δεν έρθω σε επαφή με τον τωρινό μου σύλλογο.Τι ευχές θα δίνατε για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

-Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται και δίνουν τα πάντα για αυτό το υπέροχο άθλημα απεριόριστη υγεία. Από εκεί και πέρα οι στόχοι που θα θέσουν οι ομάδες να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσο πιο ανώδυνα γίνεται και πραγματικά να δούμε μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς αλλά και με ελκυστικό ποδόσφαιρο.BOUKIS


 
Top