ΑΘΗΝΑ
Δωδέκατη ομάδα στην καριέρα του Πάτρου Κανακούδη ήταν ο Αρης, στον οποίο ενσωματώθηκε από τον περασμένο Ιανουάριο και αγωνίστηκε στην μισή ποδοσφαιρική σεζόν. 

Ο 34χρονος Μακεδόνας ποδοσφαιριστής πέρασε στο παρελθόν από 10 ελληνικές ομάδες και μια ξένη, την ινλανδική Ιντερ Τούρκου, στην οποία πέρασε τρία "ευλογημένα" χρόνια όπως ο ίδιος ομολογεί στο "Πρακτορείο FM 104,9". 

To πλούσιο βιογραφικό του ξεκίνησε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2001 και στην συνέχεια προστέθηκαν ομάδες όπως οι Λύκοι (που στο μεταξύ διαλύθηκαν), η Βέροια (δυο φορές μάλιστα), ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ηρακλής, η Δόξα Δράμας, ο Πλατανιάς, ο Απόλλων Σμύρνης, η Κέρκυρα και μετά την Ιντερ Τούρκου ο Αρης. 

Τον ρωτήσαμε για την φετινή εμπειρία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, με την οποία όμως αγωνίστηκε μόλις σε 5 ματς πρωταθλήματος. Ηταν όμως αρκετοί για να δημιουργήσει ένα ρεκόρ. Αυτό του ποδοσφαιριστή που φόρεσε τις φανέλες των τριών της Θεσσαλονίκης, κάτι που επίσης το έχουν καταφέρει ελάχιστοι άλλοι συνάδελφοι του στο παρελθόν. 

-Πώς ήταν η σεζόν για τον Άρη και σένα;.
-Ηταν επιτακτική ανάγκη ο Άρης να αλλάξει κατηγορία και να ολοκληρώσει μία ταλαιπωρία όλων αυτών των τελευταίων χρόνων. Το επίπεδο της ομάδας ήταν να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο εθνικής κατηγορίας και η  ομάδα το πέτυχε. 

-Τι πρέπει να συμβεί πλέον για να οργανωθεί ο Αρης στην επόμενη σεζόν, όπου θα ξαναγυρίσει στα γήπεδα της Super League;
-Εγώ πιστεύω ότι ο χρόνος υπάρχει για να γίνουν οι ενδεδειγμένες κινήσεις και πρέπει με τις κινήσεις που θα γίνουν αυτή τη στιγμή ο Άρης να πλαισιωθεί, όχι μόνο από έμψυχο υλικό, αλλά και γενικά να οργανωθεί ώστε και με τα στάνταρ της ομάδας να πρωταγωνιστήσει, αρκεί να υπάρξει υπομονή και γνώση έτσι ώστε να ξαναφθάσει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν χρόνια.

-Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σε ποιο επίπεδο κρίνεις πως βρίσκεται;
-Εντάξει, νομίζω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά υπάρχουν και περιθώρια έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις ομάδες. Στην Football League τα πράγματα είναι πολύ περιορισμένα, γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Στη Superleague, άντε να είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά όταν δεν υπάρχουν χρήματα τότε οι ομάδες απαιτείται να αυτοοργανωθούν από μόνες τους. Ας σκεφτούμε πως στα προηγμένα πρωταθλήματα Ισπανίας-Γερμανίας και άλλων χωρών, εκεί και στις δικές τους Β' κατηγορίες, μπορείς να δεις γήπεδα, γεμάτα από κόσμο με 50 ή 60 χιλιάδες θεατών. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχουν άνθρωποι που να αγαπούν το ποδόσφαιρο και άνθρωποι που να γνωρίζουν το ποδόσφαιρο.

-Πώς ήταν η εμπειρία σου στην Φινλανδία που πέρασες μια τριετία στην Ιντερ Τούρκου;
-Ηταν μια υπέροχη εμπειρία. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια σε μία προηγμένη χώρα και σε μία κοινωνία εξελιγμένη και ιδιαίτερη, που νομίζω πως διαφέρει πολύ από την δική μας. Ήταν κάτι διαφορετικό από όλα αυτά τα χρόνια τα οποία πέρασα στο ποδόσφαιρο. Επέστρεψα για προσωπικούς λόγους. Εφυγα σε ηλικία 30 χρόνων. Αν έφευγα νεότερος, σίγουρα θα μου ήταν και πιο εύκολο. Όσον αφορά το πρωτάθλημά τους, έχω να πω ότι πιο εύκολα εκεί οι ποδοσφαιριστές φεύγουν για μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και στα τρία τελευταία χρόνια είχαμε παίκτες οι οποίοι πήγαν σε σημαντικά πρωταθλήματα και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουν επιτυχίες και σε συλλογικό επίπεδο. Δοξάζω το Θεό που είχα αυτή την ευκαιρία και πέρασα από την Φινλανδία και πήγα εκεί γιατί είχα κουραστεί εδώ στην Ελλάδα με τα τόσα ανοιχτά προβλήματα.

-Με τον Άρη έκανες καμία πρόωρη συζήτηση για το ενδεχόμενο παραμονής σου και ανανέωσης του συμβολαίου σου και στη νέα σεζόν;
-Ακόμα δεν έχουνε γίνει κάποιες συζητήσεις και σύντομα θα δούμε πώς θα συμβεί αυτό.

-Στη φετινή σεζόν και στο μισό της περιόδου έπαιξες συγκριτικά λιγότερο απ΄ ό,τι θα ανέμενε ο καθένας...
-Εγώ δεν θεωρώ ότι από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα που έχει τελειώσει το πρωτάθλημα μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που άξιζα. Το καθήκον μου το έκανα και με το παραπάνω, αλλά θεωρώ ότι βοήθησα το σύνολο ακόμα και στις προπονήσεις. Εκτιμώ πως δεν πήρα αυτά που άξιζα, και περίμενα περισσότερα. Αλλά αυτό είναι θέμα που χειρίστηκε ο προπονητής μου, που όπως κάθε τεχνικός έπρεπε να σκεφτεί όλη την ομάδα». 


Ντ. Καραμητρούσης 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


BOUKIS


 
Top