ΑΘΗΝΑ
,Στην αποδοτικότητα που είχε το σύνολο του στο δεύτερο ημίχρονο, στα μακρινά εύστοχα σουτ, αλλά και στον Θανάση Αντετοκούνμπο, επικέντρωσε ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά τη σημερινή, τρίτη, νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League και την πρόκριση της ομάδας στους τελικούς της Α1.

Ο προπονητής των «πράσινων», αφού έδωσε εύσημα στον ΠΑΟΚ και τον Ηλία Παπαθεοδώρου για την πορεία τους λέγοντας πως «έκαναν εξαιρετική δουλειά και μια καλή σεζόν, αξίζουν τον σεβασμό», συνέχισε:

«Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρο ότι ξεκίνησε καλύτερα και έτσι ήταν πιο δύσκολο το παιχνίδι για μας. Δε μας επέτρεψαν να οργανώσουμε επίθεση σωστά και μας οδήγησαν σε λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα και είχαμε 20 λεπτά εξαιρετικού μπάσκετ, μπήκαν και τα μακρινά σουτ.

Ετσι μπορέσαμε και ανοίξαμε τη διαφορά και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε στους τελικούς. Τα μακρινά σουτ δεν ήταν σε κάποιο πλάνο. Μία επίθεση διαρκεί 24 δευτερόλεπτα και αν δεν μπορείς να φτάσεις στο καλάθι, επειδή δεν σου το επιτρέπει ο αντίπαλος, τότε ψάχνεις να... χτυπήσεις από μακριά. Στο μπάσκετ είναι σημαντικό το πως αντιδρά μία ομάδα και αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο μπήκαν και τα μακρινά σουτ».

Ερωτηθείς για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, απάντησε τονίζοντας: «Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές μας και βασικό στοιχείο του παιχνιδιού μας. Άλλαξε το πνεύμα της ομάδας και βοήθησε, με την ενέργειά του, να γυρίσουμε τον αγώνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕBOUKIS


 
Top