ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΛΟΣ

ΚΑΜΕΡΑ ΜΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΑΚΙΑΣ

ΡΕΝΤΗΣ
Τον είπαν "Ημίθεο" τον είπαν "Αυτοκράτορα" κέρδισε την εκτίμηση όλων
των Ελλήνων φιλάθλων και την παραδοχή ότι υπήρξε ο πρώτος σέντερ μπάκ
της Ελλάδος όλων των εποχών. 

Σήμερα 20-3-2018 στο Γυμναστήριο "ΜελίναΜερκούρη" στο Ρέντη το sportactive.gr ήταν εκεί.

Είχαμε την τιμή και την χαρά να μιλήσουμε ζωντανά με τον "Κούκλο"μιας άλλης, εποχής της δεκαετίας 1960. Το όνομά του για τους παλαιούς τα λέει όλα Μίμης Στεφανάκος. 

Μπεκενμπάουερ είχε εμφανισθεί πολλά χρόνια στα Ελληνικά
γήπεδα, πριν τον Γερμανό Φράνς Μπεκενμπάουερ,στο πρόσωπο του Μίμη
Στεφανάκου. 

Τον ζητούσαν στην Ευρώπης ομάδες παγκόσμιας φήμης,Μπερτσελόνα, Αούστρια, Ίντερ Φενέρ-Μπαξέ.Αγωνίσθηκε με τον Ολυμπιακό από το 1955 μέχρι το 1966 τον Φεβρουάριο.

Πήρε 6 πρωταθλήματα, 4 ντάμπλ, 8 κύπελλα Ελλάδος 1 Βαλακανικό κύπελλο. 238 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 4 γκολ. Το πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού ήταν 28-9-1957 με την ομάδα των φιλάθλων  3-0 για το Πειραϊκό πρωτάθλημα στο καραϊσκάκη. 

Το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήταν 27-6-1965 τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος περιόδου 1964-65 στα
Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ 3-3 . 

Το αντίο όμως σαν παίκτης του Ολυμπιακού ήταν 24-11-1965 στο Άπτον Πάρκ με την Γουέστ-Χάμ 4-0 για το κύπελλο κυπελλούχων της Ευρώπης. Ο Μίμης Στεφανάκος σαν Μανιάτης από τα γνήσια παλικάρια  της Μάνης μας μίλησε καθαρά και ξάστερα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει τα πράγματα με τ,όνομά τους σε ότι τον ρωτήσαμε.

Τα βίντεο σας περιμένουν να τον απολαύσετε.
BOUKIS


 
Top