ΑΘΗΝΑ
Την Κυριακή ανοίγει στη Μελβούρνη η «αυλαία» της νέας σεζόν στη Φόρμουλα Ένα και στον αγώνα αυτό αυξάνονται οι πιθανότητες που έχουν οι φίλαθλοι να δουν περισσότερα προσπεράσματα, καθώς στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ θα υπάρχει μια επιπλέον ζώνη DRS. 

Σε αυτή τη ζώνη, κάθε οδηγός που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός δευτερολέπτου από το προπορευόμενο μονοθέσιο, μπορεί να ενεργοποιήσει το DRS. 

Τότε «ανοίγει» η πίσω πτέρυγα, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι αεροδυναμικές αντιστάσεις και αποκτάται ένα προσωρινό πλεονέκτημα ως προς την ταχύτητα.

Παραδοσιακά, οι πίστες διαθέτουν μια ή δύο ζώνες DRS, ωστόσο, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα προσπεράσματα σε ένα σιρκουί, όπου αυτό είναι παραδοσιακά δύσκολο, η FIA δημιούργησε μια τρίτη ζώνη για πρώτη φορά στο Άλμπερτ Παρκ. 

Η νέα ζώνη αρχίζει στην έξοδο της γρήγορης στροφής 12, με στόχο να βοηθήσει τους οδηγούς να «μεταφέρουν» την ταχύτητά τους στην πορεία προς την (κλειστή δεξιά) στροφή 13. 

Εάν δεν καταφέρουν να κάνουν εκεί την... κίνησή τους, θα έχουν την ευκαιρία για προσπέρασμα στην επόμενη ζώνη DRS που βρίσκεται στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού μετά τη στροφή 16 και πριν τη στροφή 1. Η άλλη ζώνη DRS στην πίστα της Μελβούρνης βρίσκεται ανάμεσα στις στροφές 2 και 3.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕBOUKIS


 
Top