ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πέρασαν 90 χρόνια ζωής  για να φτάσει ο ΑΟ Καραβάς στο υψηλότερο σκαλί της ιστορίας του. Μια ομάδα που εκφράζει, μια από τις πιο λαϊκές και ξακουστές γειτονιές του Πειραιά, την Παλαιά Κοκκινιά, κατάφερε να μείνει ζωντανή περνώντας μεγάλες αλλά και άσχημες στιγμές.

Τα τελευταία πέντε χρόνια πέρνοντας φόρα από τον πάτο της κόλασης κατάφερε να φτάσει εδώ στον τελικό του κυπέλλου Πειραιά στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».Είναι τιμή μας λοιπόν να αγωνιστούμεστον χώρο που αγωνίζεται ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας.Είναι τιμή μας που στον δρόμο για τον τελικό αποκλείσαμε ομάδες με ένδοξη ιστορία στο Πειραϊκο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Είναι τιμή μας που απέναντι μας στον τελικό αντιμετωπίζουμε τον Εθνικόπου αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και του Πειραιά.

Τέλος, προσωπικά αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για όλους τους συνεργάτες μου στο διοικητικό συμβούλιο αλλά και για τους προπονητές και ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Είμαι ευλογημένος που έτυχε σε εμένα να ηγούμαι όλης αυτής της προσπάθειας.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΣΠ για την άψογη διοργάνωση,τον Δήμαρχο Πειραιά και το δημοτικό συμβούλιο για την αρωγή τους καθώς επίσης και την διοίκηση του σταδίου Καραϊσκάκη και τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του γηπέδου.

Ο ΑΟ Καραβά με σεβασμό και αξιοπρέπεια θα διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες για την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και του Πρωταθλήματος μέχρι τέλους.

Ας απολαύσουμε όλοι μαζί την μεγαλύτερη γιορτή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου όπως ακριβώς της αρμόζει.Α.Ο.ΚΑΡΑΒΑΣ

Ο Αθλητικός Όμιλος Καραβά, είναι ποδοσφαιρική ομάδα που για εννέα δεκαετίες δραστηριοποιείται αγωνιζόμενη σε ερασιτεχνικό επίπεδο στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Πειραιώς. 

Ο Α.Ο. Καραβά έχει «παλμό» 91 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1927.Αγωνίζεται με μπλέ (γαλάζιο) και άσπρο χρώμα στις φανέλες και εκπροσωπεί μέχρι και σήμερα την γειτονιά της Παλαιάς Κοκκινιάς και του Καραβά. Ιδρυτική ονομασία του σωματείου ήταν « Ένωσις Καραβά», που όμως, άλλαξε στη σημερινή του ονομασία το 1969. 

Προσωπικότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ΑΟ Καραβά είναι ο αείμνηστος Βαλαβάνης Γρηγόριος , ο οποίος υπήρξε για πάνω από 50 χρόνια Πρόεδρος και στυλοβάτης της ομάδας. 

Ξεχωριστή προσωπικότητα που άφησε την δική του σφραγίδα στο σωματείο ήταν , ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς κος  Θεοδωρακάκης Λεωνίδας ο οποίος διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ του Α.Ο Καραβά με αποκορύφωμα την δεκαετία του 70-80 που κατάφερε να διοργανώσει φιλικό αγώνα με την τότε μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού και τους αστέρες της εποχής εκείνης στο γήπεδο της Νίκαιας, ένα γεγονός που συζητήθηκε έντονα και προκάλεσε αίσθηση στον ποδοσφαιρικό Πειραιά.

Ο Αθλητικός Όμιλος Καραβά τιμήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τα 88 χρόνια συνεχής παρουσίας και προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σπουδαίοι παράγοντες που διετέλεσαν και αναφέρονται με τυχαία σειρά ήταν, οι Γαβαλάς Δημήτριος, Πισιμίσης Δημήτριος, Κίτσος Κωνσταντίνος, Καραστατήρας Σπυρίδων, Μαργαρώνης Ιωάννης, Θωμάς Λέλες, Νομικός Ευάγγελος, Χαιρόπουλος Ιωάννης, Μπατζάκης Νικόλαος και Ευσταθόπουλος Ευστάθιος, Μέγγουλης Δημήτριος.

Κατάφεραν επίσης να κρατήσουν με πολλές θυσίες ζωντανό το σωματείο σε πολύ δύσκολες εποχές οι παρακάτω παράγοντες,Ελευθεράκης Αναστάσιος, Ελευθεράκη Αθανασία, Μητρόπουλος Γεώργιος, Μητροπούλου Βασιλική και Βασιλειάδης Σπυρίδων.

Πριν από μία πενταετία, ο Α.Ο. Καραβά βίωσε την δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του, καθώς όχι μόνο υποβιβάσθηκε στην Γ΄ Κατηγορία Πειραιά, αλλά έφτασε ένα βήμα πριν να παραδώσει τη σφραγίδα του, οδηγούμενος σε οριστική διάλυση. 

Με μπροστάρηδες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τους ηγέτες της ομάδας τον Ιωσήφ Ρούσσο και μετέπειτα τον τωρινό πρόεδρο Χρήστο Σκανδάλη όλοι μαζί ονειρεύτηκαν μια ομάδα που θα πρωταγωνιστούσε στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και ξεκίνησαν να χτίζουν τα θεμέλια της επιτυχίας. 

Η ομάδα του Α.Ο Καραβά» πλέον αγωνίζεται στην Α Κατηγορία Πειραιά και μάλιστα κατάφερε να φτάσει στον τελικό κυπέλλου Πειραιά για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, διεκδικώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι και σήμερα.


ΡΟΣΤΕΡ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Τζανέτος Μώτος 
Δόνας Σπυρίδων
Γολεγός Παναγιώτης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Αναγνωστόπουλος Βαλάντης
Τερόλλης Μιχάλης
Μελάς Θεόδωρος
Καλιακούδας Ιωάννης
Κουμεντάκος Μιχαήλ
Αιβαλιώτης Κωνσταντίνος
Θηραίος Βασίλειος
Γκούτσιος Δημήτριος
Αναγνώστου Πάρης
Παπαδόπουλος Σταύρος
Λουκά Αλμπάν

ΜΕΣΟΙ
Omeraj Andon
Bilibashi Mishel
Ντούνιας Γεώργιος
Μητρόπουλος Αθανάσιος
Τάνκα Αριστοτέλης
Καμμένος Νικόλαος
Λίμα Κωνσταντίνος
Γεωργίου Δημήτριος
Φούντας Συμεών
Ζαρκάδας Αναστάσιος
Χατζηπαναγιώτης Γεώργιος

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Bessou Gbassale Louis
Ρηγούτσος Ευγένιος
Μουλίδης Μανώλης
Ταλαμπέκος Κωνσταντίνος
Κούσης Ιωάννης

Το τεχνικό επιτελείο
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κόκκοτος Παύλος
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Nomikos Alexander  Jan
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Βασιλειάδης Λευτέρης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ: Τζανέτος Μώτος
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Βασιλειάδης Σπυρίδων
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Ρούσσος Ιωσήφ

Διοικητικό συμβούλιο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκανδάλης Χρήστος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α: Βρεκούσης Ευάγγελος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β: Μέγγουλης Δημήτριος
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βαλαβάνης Παναγιώτης
ΤΑΜΙΑΣ: Σκανδάλης Βασίλειος
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ.: Κανάκης Αναστάσιος
ΕΦΟΡΟΣ: Βασιλειάδης Σπυρίδων
ΜΕΛΗ: Καραγιώργος Γεώργιος, Ελευθερίου Σάκης, Βαλαβάνης Χάρης, Παχής Κωνσταντίνος, Κονταξής Πέτρος

BOUKIS


 
Top