ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Αναπόσπαστο μέλος της ολιγόχρονης έως τώρα προσπάθειας στην Ακαδημία του ΑΣ Ποντίων αποτελεί ο Αλέξανδρος Δόξας, προπονητής του μικρότερου τμήματος στις υποδομές του συλλόγου.

Δείτε τι αναφέρει στις δηλώσεις του σχετικά με την πρόοδο και τη συνεργασία του με τα νεαρά παιδιά, την καλύτερη "διαφήμιση" της Ακαδημίας αλλά και το ρομαντισμό που διέπει του ανθρώπους που τη στελεχώνουν.

-Ποιο τμήμα της Ακαδημίας έχετε υπό την εποπτεία σας;

Λόγω της εμπειρίας που υπάρχει και προέρχεται από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από την Γερμανία, επέλεξα να αναλάβω το νεαρότερο τμήμα, το οποίο θέτει τις βάσεις με την πάροδο των ετών, για ακαδημίες οι οποίες θα απαρτίζονται από τμήματα όλων των ηλικιών και θα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, δηλαδή την σωστή τεχνική κατάρτιση και την ταύτιση των παιδιών με το σωματείο που ξεκίνησαν.

-Πως είναι η συνεργασία σας με τα παιδιά και η προσέγγιση σας στο εξωαγωνιστικό κομμάτι;

Η συνεργασία μου τα παιδιά και τους γονείς είναι άψογη. Υπάρχει καλή διάθεση από όλους και είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, ότι οι γονείς των μικρών μας αθλητών, έχοντας την εμπειρία, αντιλαμβάνονται την διαφορά που υπάρχει στον τρόπο λειτουργίας του νέου αυτού εγχειρήματος. Είναι σίγουρο ότι ένας καλός αθλητής θα πρέπει να είναι ένας επιμελής μαθητής, να είναι αυτόνομος, να σέβεται τους ανθρώπους δίπλα του και φυσικά θα μάθει να ‘’μάχεται’’ καθημερινά για ότι επιθυμεί να κατακτήσει στην ζωή του. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης που θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους μικρούς μας αθλητές και φυσικά είναι η έννοια του αθλητισμού, εντός και εκτός γηπέδου, είναι φιλοσοφία ΖΩΗΣ.

-Πως εξελίσσεται μέσα στη χρονιά η νέα προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ακαδημία του συλλόγου από το καλοκαίρι;

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε ομολογουμένως καθυστερημένα, λόγω του ότι επιθυμούσαμε να στηθεί σωστά και να μην υπάρχουν κενά στον τρόπο λειτουργίας μας. Η συγκεκριμένη καθυστέρηση είχε 2 αποτελέσματα. Τα περισσότερα παιδάκια είχαν ήδη ενεργοποιηθεί σε αντίστοιχα σωματεία, άρα η προσέλευση μας ήταν περιορισμένη,

Η περιορισμένη αυτή προσέλευση, μας βοηθά να εφαρμόσουμε την φιλοσοφία μας και τον τρόπο δουλειά μας, δηλαδή οι στόχοι που θέτουμε δεν είναι ποσοτικοί αλλά ποιοτικοί ως προς την εξέλιξη των παιδιών.

Είναι δεδομένο ότι με την δουλειά που γίνεται φέτος και τις έγκαιρες κινήσεις που θα γίνουν την νέα περίοδο, θα έρθει το σωματείο σε μία ‘’δύσκολη’’ θέση, διότι η ζήτηση θα είναι αυξημένη και για να κρατηθεί το ίδιο επίπεδο μάθησης, θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα. Άλλωστε γνωρίζουμε όλοι ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι η δουλειά κάποιου.

-Ποια η συνεργασία σας με τον κ. Παπακωνσταντινου, τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας, αλλά και με τον προπονητή του άλλου τμήματος, κ. Τερεζακη;

Η γνωριμία μου με τον κύριο Παπακωνσταντίνου ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω. Ομολογώ ότι λόγω της ‘’βιομηχανοποίησης’’ του αθλήματος είχα αποτραβηχτεί από την ιδέα της συνεργασίας με κάποιον σύλλογο, παρότι με τον ερχομό μου στην Ελλάδα είχα πρόταση από σύλλογο Α’ Εθνικής για να ενεργοποιηθώ στις ακαδημίες του και την απέρριψα. Ο λόγος που δέχτηκα την νέα αυτή πρόκληση ήταν σε πρώτη φάση η συνεργασία μου με τον κύριο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι ένα νέο παιδί, με γνώσεις, όρεξη για δουλειά και πάνω από όλα με αξίες. Τον κύριο Τερεζάκη τον γνώρισα κατά την διάρκεια των αρχικών μας επαφών, πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο, πάντα χαμογελαστό, ο οποίος αγαπάει τα παιδιά κα το ποδόσφαιρο και έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.

"Ρομαντικοί του αθλήματος"

-Ποια είναι η γενικότερη φιλοσοφία της Ακαδημίας όπου είστε μέλος όσον αφορά την ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών;

Η φιλοσοφία μας έχει να κάνει με την ‘’ρομαντική’’ πλευρά του αθλήματος. Στόχος μας είναι οι μικροί μας αθλητές να ενταχθούν σε ένα σύνολο, να περνάνε όμορφα κα να έρχονται με χαρά στο γήπεδο για να συναντήσουν τους φίλους τους.

Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε αθλητές και όχι πρωταθλητές σε αυτή την ηλικία, να ενταχθούν στον αγωνιστικό αλλά και στον εξωαγωνιστικό τρόπο ζωής (διατροφή, καθημερινές συνήθειες, παρέες) και φυσικά δεν θυσιάζουμε την άρτια τεχνική κατάρτιση που θα πρέπει να αποκτήσουν μέχρι την χρυσή ηλικία των 12 ετών, στον βωμό των αποτελεσμάτων και της τακτικής που βλέπουμε σε αντίστοιχες ομάδες.

-Πρωταρχικός στόχος της προσπάθειας σας στην Ακαδημία ποιος είναι; Ευελπιστείτε στο μέλλον να υπάρξει τροφοδότηση και της αντρικής ομάδας;


Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι αρχικά να προχωρήσουν τα παιδιά που ξεκίνησαν φέτος στην επόμενη ηλικιακά ομάδα, και με την στρατηγική αυτή σε 6 χρόνια να υπάρχουν γηγενείς αθλητές του σωματείου μας, οι οποίοι θα έχουν όλοι την ίδια κατάρτιση και θα πλαισιώνουν ηλικιακά όλες τις ομάδες των ακαδημιών μας και φυσικά στόχος κάποιων θα είναι και η αντρική ομάδα μας.


BOUKIS


 
Top