ΑΘΗΝΑ
Ήταν η καλύτερη και ταυτόχρονα η χειρότερη στιγμή της καριέρας της, με τεράστια σημασία στην ιστορία της Βενεζουέλας.

Στις 7 Αυγούστου 2017, στους δρόμους του Καράκας πραγματοποιούνταν αιματηρές διαδηλώσεις κατά της ηγεσίας της Βενεζουέλας. Ταυτόχρονα, τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, η Γιούλιμαρ Ρόχας κατακτούσε χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν και χάριζε στη Βενεζουέλα τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της στο στίβο.

Με εντυπωσιακό άλμα στα 14,91 μέτρα αποτέλεσε μια πηγή ελπίδας σε δύσκολες στιγμές για την ίδια τη χώρα της. Η χαρά της 22χρονης αθλήτριας, καθώς ολοκλήρωνε στο στάδιο το γύρο του θριάμβου για τη νίκη της κρατώντας τη σημαία της Βενεζουέλας, δεν κράτησε πολύ, αφού στο μυαλό της ξαναγύρισαν γρήγορα εικόνες από τα τραγικά γεγονότα με τις αιματηρές συμπλοκές που σημειώνονταν στο Καράκας και άλλες μεγάλες πόλεις, καθώς και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετώπιζαν οι συμπατριώτες της.

«Η κατάκτηση του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε στην καλύτερη και στη χειρότερη στιγμή για τη Βενεζουέλα. Για μένα, ήταν η καλύτερη στιγμή, διότι χάρισε πολλές ελπίδες στη χώρα μου στις δυσκολίες που περνούσε.

Η χειρότερη στιγμή ήταν, επειδή η νίκη ήρθε τη στιγμή που πέθαιναν άνθρωποι. Υπήρξε σχεδόν εμφύλιος πόλεμος. Έτσι, για μένα, συναισθηματικά, ήταν κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Με έκανε να αισθάνομαι πως ήταν ακόμα πιο ξεχωριστό, ότι ήταν κάτι που πραγματικά με βοήθησε να επιστρέψω στη Βενεζουέλα ως μια αθλήτρια που θριάμβευσε» τόνισε η σπουδαία άλτρια.


 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


BOUKIS


 
Top