Αποτέλεσμα εικόνας για αεκ παοκ επεισοδια
Με πρόστιμο ύψους 67.000 ευρώ τιμωρήθηκε η Ένωση για τα επεισόδια που συνέβησαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Την επιβολή χρηματικού προστίμου αποφάσισε η πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας στην ΑΕΚ για τα επεισόδια πριν από την έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση είχε κληθεί βάσει άρθρου που επέσυρε ακόμη και αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας, ωστόσο στην απολογία της είχε υποστηρίξει ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, καθώς τα επεισόδια έγιναν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου και δεν υπήρξαν φθορές ή βιαιοπραγίες.  

Από το 21 σελίδων σκεπτικό της απόφασης προκύπτει ότι η επιτροπή:

- δέχθηκε ότι υπήρξαν επεισόδια πέραν του χώρου του προελέγχου του ΟΑΚΑ, στα οποία υπήρξαν φθορές και βιαιοπραγίες, όμως εφόσον δεν ήταν στον εν γένει χώρο του γηπέδου, η ΑΕΚ δεν έχει ευθύνη γι' αυτά.

- δέχθηκε ότι υπήρξε ένταση στη θύρα 35 μετά την είσοδο των ΜΑΤ για να προβούν σε συλλήψεις, η οποία δεν συνοδεύτηκε με βιαιοπραγίες ή φθορά ξένης περιουσίας (απαιτούμενα για να τιμωρηθεί η ΠΑΕ βάσει του άρθρου που προβλέπει τιμωρία έδρας και αφαίρεση βαθμών). Όμως, έκρινε ότι αυτή η ένταση ήταν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα και τιμώρησε την ΑΕΚ με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

-επέβαλε στην ΑΕΚ πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για χρήση λέιζερ. Το πρόστιμο είναι τόσο υψηλό γιατί έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, αλλά δεν υπήρξε συμμόρφωση.

-επέβαλε πρόστιμο στην ΑΕΚ ύψους 5.000 ευρώ για υβριστικά συνθήματα (κατά του διαιτητή Αρετόπουλο).

-επέβαλε πρόστιμο στην ΑΕΚ ύψους 5.000 ευρώ για υβριστικό πανό (κατά του ΠΑΟΚ).

-επέβαλε πρόστιμο στην ΑΕΚ ύψους 32.000 ευρώ για ρήξη καπνογόνων, θεωρώντας την δις υπότροπη.

Κατά συγχώνευση τιμώρησε την ΠΑΕ ΑΕΚ με συνολικό πρόστιμο ύψους 67.000 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τη διατήρηση του συνόλου του μεγαλύτερου επιβληθέντος προστίμου (32.000 για τα καπνογόνα) και την προσθήκη όλων των υπόλοιπων κατά το ήμισυ.

Παράλληλα, η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε την απαλλαγή της ΠΑΕ ΑΕΛ για δίωξη που της είχε ασκηθεί λόγω οφειλής, η οποία εξοφλήθηκε. 

Η ανακοίνωση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού της Σούπερ Λίγκας: 

10η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 05/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 05/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/2239126 από 07-11-2017 αναφορά συμβάντων της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή εξήντα επτά χιλιάδων ευρώ

Α) ΠΑΕ ΑΕΛ: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36137/9-11-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη της πειθαρχικής παραβάσεως που της αποδόθηκε με την από 9-11-2017 δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ εφαρμογή της διατάξεως του άρθρου 23 παρ. 2 περ. στ΄ του ΠΚ της ΕΠΟ, λόγω εξόφλησης της οφειλής (βλ. το από 14-11-2017 γραμμάτιο είσπραξης της Τράπεζας Πειραιώς). 

πηγή sdna

BOUKIS


 
Top