Αποτέλεσμα εικόνας για ghpedo aek
Απορρίφθηκε ακόμη μια προσφυγή κατά της κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς» από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας. Σημαντική απόφαση εν όψει των εκδικάσεων στις 7 Φεβρουαρίου.

Μια ακόμη σημαντική νομική νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στο ΣτΕ. Όπως είχατε διαβάσει σε πρόσφατη ανάλυση του SDNA, η Ένωση περίμενε αυτό το διάστημα ακόμη μια απόφαση επί προσφυγής που είχε γίνει κατά της κατασκευής του γηπέδου της.

Ο λόγος για μια προσφυγή που είχε κατατεθεί από δύο ιδιώτες, οι οποίοι -με αφορμή μια απόφαση του Δασαρχείου- υποστήριζαν ότι για την «Αγιά Σοφιά» ήταν απαραίτητο να έχει γίνει Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και όχι απλή ΜΠΕ. Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε τονίσει στην εκδίμαση, ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο, αφού ΣΠΜΕ είχε πραγματοποιηθεί για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, νόμο που περιελάμβανε και το γήπεδο.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε -και αυτή τη φορά- ότι όλα όσον αφορά στο πρότζεκτ του γηπέδου της ΑΕΚ έγιναν με σεβασμό στους νόμους και το Σύνταγμα και απέρριψε την προσφυγή που είχε κατατεθεί. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική και εν όψει της 7ης Φεβρουαρίου. Εκείνη την ημέρα θυμίζουμε ότι θα συνεκδικαστούν δύο άλλες προσφυγές κατά του γηπέδου. Η μια κατά της άδειας και η δεύτερη κατά της ΜΠΕ. Στην δεύτερη το βασικό επιχείρημα που προβλήθηκε είναι το ίδιο, δηλαδή η ανάγκη πραγματοποίησης ΣΜΠΕ. Κάτι που το ΣτΕ έκρινε ήδη με τη σημερινή του απόφαση.

Η ΑΕΚ εξέδωσε και ανακοίνωση για τη νέα της νομική νίκη, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Μία ακόμα προσφυγή εναντίον του γηπέδου μας απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ένα ακόμα εμπόδιο ξεπεράστηκε!

Με την απόφαση 3089/2017 του ΣτΕ απορρίφθηκε η προσφυγή Δημητριάδη και το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι δεν είναι απαραίτητη για το έργο η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε υποστηρίξει, απορρίπτοντας τη γνωμοδότηση του περίφημου Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας (αστική μη κυβερνητική οργάνωση - εταιρεία του Αστικού Κώδικα), που είχε επιστρατεύσει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας για να αμφισβητήσει –μάταια- το κύρος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που οδήγησε στην έκδοση της καθόλα νόμιμης άδειας για την κατασκευή του γηπέδου μας.

Μία ακόμα νίκη στη μεγάλη μάχη για να υλοποιηθεί το όνειρο του κόσμου της ομάδας μας για τη μεγάλη επιστροφή στα ιερά χώματα των προγόνων και ιδρυτών μας».  

πηγή sdna

BOUKIS


 
Top