του Σταύρου Πρέσση

Ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας δέχθηκε δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΟΚ Φαλήρου με 5 3. Το σκορ στο πρώτο 20' ήταν 3 0 υπέρ του Φαλήρου. Η ομάδα του Φοίνικα πίεσε, κατάφερε να μειώσει το σκορ σε  3 1 στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του κος. Παύλοβιτς ήθελε να συνεχίσει στο ίδιο ρυθμό που τελείωσε το πρώτο, αλλά από μια κόντρα δέχθηκε το 4 γκολ. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον Φοίνικα, καθώς η ψυχολογία πέφτει και τα νεύρα είναι περισσότερα. Τελικά ο αγώνας τελείωσε με 5 3.

Ο κος Θανάσης Παύλοβιτς σε τηλεφωνική επικοινωνία είπε τα εξής: 


Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο ίδιο έργο θεατές. Νομίζω είναι μια ήττα για εμάς καμπανάκι. Δεν μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και αυτό το πληρώσαμε. Ένας λόγος περισσότερο αυτό γιατί βρεθήκαμε στο 18 να χάνουμε με 3 0. Παρόλο που δεν πιεστήκαμε. Ήταν τρεις φάσεις από αδυναμία αμυντικής λειτουργίας. Τρεις φορές κατέβηκαν, χωρίς προϋποθέσεις η αντίπαλη ομάδα. Με δύο σέντρες στο πίσω στο δοκάρι βρεθήκαμε ξαφνικά να χάνουμε, χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Μετά από το 3 0 λίγο αφυπνιστήκαμε όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι αργούμε να πάρουμε μπρος. Το κάναμε 3 1 πιέσαμε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μήπως καταφέρουμε να κάνουμε το δεύτερο γκολ. Πιέσαμε αρκετά, αλλά δεν μπορέσαμε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου να κάνουμε και δεύτερο γκολ να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Βγαίνοντας, είπαμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό, να μπορέσουμε με ένα γκολ να ξανά καταφέρουμε να είμαστε κοντά. Αντιθέτως, πάλι μετά από λίγο με μια ξαφνική αντεπίθεση της ομάδας του ΑΟΚ Φαλήρου, δεχθήκαμε το 4 γκολ. Μετά, όχι μόνο βέβαια στο 4 1, αλλά και στο 3 
1 ήταν δύσκολο, αλλά προσπαθούσαμε για ότι καλύτερο. Όσο μάλλον στο 4 1 και την στιγμή που είχαμε ένα βαρύ σκορ στην πλάτη μας. Η ψυχολογία πέφτει, τα νεύρα είναι περισσότερα όταν χάνεις και από αυτόν τον τρόπο. Καταφέραμε να κάνουμε το 4 2. Είπαμε να πιέσουμε περισσότερο, να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά. Πάλι σε μια κόντρα ήρθε ένα πολύ τυχερό γκολ για τον αντίπαλο. Η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και αντί να πάει άουτ μπήκε στα δίχτυα μας. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε δυνατά. Είχαμε και την ατυχία να φάμε 3 γκολ από όχι ιδιαίτερα πιεστική ομάδα, παρόλο που η ομάδα αυτή έχει καλά στοιχεία, αλλά η συγκεκριμένη στιγμή που φάγαμε τα γκολ ήταν από λάθη δικά μας αμυντικά. Δεν έχω μείνει ικανοποιημένος. Σε αυτά τα παιχνίδια όπως έχω πει θέλει δύναμη, πάθος και τα παίρνει αυτός που το θέλει. Το θέμα είναι ότι πρέπει γρήγορα να συνέλθουμε, γιατί βέβαια βοηθάνε και κάποια αποτελέσματα, γιατί είμαστε ακόμα μέσα στον στόχο. Αν όμως συνεχίσουμε έτσι νομίζω θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να αφυπνιστούμε για να μπορέσουμε να είμαστε εκεί. Ο στόχος μας είναι αυτός να αλλάξουμε την ψυχολογία της ομάδας μετά από δύο ήττες και ιδιαίτερα από την βαριά ήττα. Πιστεύω να βγάλουμε αντίδραση και να πάμε  στο παιχνίδι όσο πιο καλά μπορούμε. Τουλάχιστον να επανέλθουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Θέλει δουλειά το έχω ξανά πει, θέλει πάθος, δύναμη και πρέπει να παίρνεις αυτά τα παιχνίδια αν θέλεις να λες ότι είσαι μέσα στον στόχο. Εμείς για δεύτερη φορά δεν ήμασταν καλοί, άρα πήραμε αυτό που μας άξιζε. Τα κεφάλια μέσα για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Επανέρχονται κάποιοι τραυματίες που θα μας βοηθήσουν και αυτοί. Όπως του Γρηγόρη Περαμαντζή, του αρχηγού Τσαουσντέλο, του Δημητρόπουλου αυτοί επανέρχονται. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι.  

BOUKIS


 
Top