Είναι η πυγμαχία βίαιο άθλημα; Μπορεί να προκαλέσει τα παιδιά να γίνουν βίαια από μόνα τους; Πότε πρέπει να εφαρμόζονται αυτά που μαθαίνουν οι νέοι. Αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα που υπάρχουν;

Το τί μπορεί να γράψει καθένας ποικίλλει. Για αυτό το λόγο καλύτερα είναι να μιλάει κανείς με τους αρμόδιους, με τους έμπειρους, με τους ανθρώπους του χώρου. Και τους καλύτερους τους βρήκαμε στο Mavrodakos Boxing Academy. Τον πρόεδρο, ιδρυτή και προπονητή κ. Δημήτρη Μαυροδάκο, την κ. Νικολέτα Καυγά προπονήτρια και τον κ. Χρήστο Γρηγορόπουλο, επίσης προπονητή.

Το Sportactive συνομίλησε με τον κ. Δημήτρη Μαυροδάκο, ιδρυτή και προπονητή του Mavrodakos Boxing Academy:

"Η σχολή ξεκίνησε το 1999. Δημιουργήσαμε μία φωλιά αθλητισμού. Μαζέψαμε τα παιδιά της περιοχής μας και των γύρω περιοχών. Θέλαμε να βγάλουμε και ανθρώπους καλούς στην κοινωνία αλλά και αθλητές καλούς. Τα πετύχαμε και τα δύο. 

Είμαστε ευτυχείς που αρκετοί από τους αθλητές μας κατάφεραν να διαπρέψουν σε αυτό το επίπεδο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ επέτυχαν να εισαχθούν και στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στόχος μας είναι και να τους καλλιεργήσουμε την παιδεία. Να μπορούν να σταθούν όρθιοι, να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Από κει και πέρα, όσοι τελικά ασχοληθούν με τον αθλητισμό παίρνουν μόρια διότι πρόκειται για Ολυμπιακό άθλημα για τα ανώτερα επίπεδα".

Παράλληλα, ο κ. Δημήτρης Μαυροδάκος υπογραμμίζει πως το μποξ δεν είναι βίαιο άθλημα. Η πυγμαχία είναι πολύ πιο "ελαφριά" σε τραυματισμούς τουλάχιστον, από το ποδόσφαιρο ή κάποιο άλλο. Το άθλημά μας είναι σαν μια συνεχής μάχη, όπως είναι και η ζωή. Επίσης ότι όλα αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά, τους διδάσκεται να μην το βγάζουν προς τα έξω παρά μόνο σε περίπτωση που βρεθούν σε μία δύσκολη περίπτωση κινδύνου.

Η προπονήτρια στα junior και το παιδικό, κ. Νικολέτα Καυγά με τις πολλές διακρίσεις σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μίλησε επίσης στο Sportactive: 

"Είμαι από 17 χρονών σε αυτό εδώ το γυμναστήριο! Εδώ μεγάλωσα. Τελείωσε το κομμάτι του πρωταθλητισμού και ασχολήθηκα με την προπονητική. Δεύτερη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα η μεγαλύτερη μου διάκριση.

Εδώ έχω αναλάβει από ηλικίες 5-6 έως 12-13-14. και ακολουθούμε το αντίστοιχο πρόγραμμα με τα παιδάκια τα οποία θα συνεχίσουν με αγώνες ή αν απλά συνεχίσουν να ασχολούνται με το άθλημα. 

Τέλος, στην κάμερα του Sportactive μίλησε ο Xρήστος Γρηγορόπουλος, βοηθός προπονητής του κ. Μαυροδάκου, ο οποίος επισήμανε την ξεχωριστή σχέση που έχει με τον κ. Μαυροδάκο, τον οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, τον βλέπει σαν πατέρα του μετά από τόσα χρόνια που βρίσκεται κοντά του και υπογράμμισε ότι το άθλημα της πυγμαχίας είναι ευγενές και πως μπορούν όλοι να έρθουν κοντά του για να το γνωρίσουν και γιατί όχι να ασχοληθούν με αυτό.

Δείτε τις δηλώσεις αναλυτικά καθώς και μερικά πλάνα από την Ακαδημία Πυγμαχίας του κ. Μαυροδάκου.


Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας & Μαρία Κιουρί (Ικόνιο Πέραμα) Τηλ: 6972699216

BOUKIS


 
Top