ΑΘΗΝΑ
Την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο της ΚΑΕ Αρης υπέβαλε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Σε σχετική επιστολή που έστειλε σήμερα ο άλλοτε επικεφαλής των ?κίτρινων?, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, επισημαίνονται οι λόγοι της απόφασής του, οι οποίοι σχετίζονται με την οικονομική ασυνέπεια, τους τελευταίους μήνες, του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Νίκου Λάσκαρη. 

Στο σχετικό κείμενο, ειδικότερα, αναφέρεται:

«Tο Μάϊο του 2015 έχοντας την ευθύνη της διοίκησης της ΚΑΕ Αρης ανατέθηκε η λειτουργία της και οι μετοχές στο Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος παρουσίασε ένα αξιόπιστο πλάνο με ευοίωνες προοπτικές για την αγωνιστική πορεία και την οικονομική κατάσταση της εταιρεία. 

Είναι γεγονός ότι κατά το αρχικό διάστημα που άσκησε διοίκηση μέχρι και το μήνα Οκτώβριο του έτους 2016 ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και επιβεβαίωσε τα παραπάνω. 

Ατυχώς όμως έκτοτε, για λόγους που αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο το Νίκο Λάσκαρη και δεν σχετίζονται με την "ΚΑΕ Αρης", ο μεγαλομέτοχος επέδειξε αδυναμία να ανταποκριθεί στις διοικητικές και οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας, με αποτέλεσμα την αγωνιστική στασιμότητα και τη διόγκωση των οφειλών της προς τρίτους. 

Ενδεικτική και μόνο της συνεχιζόμενης αδυναμίας του είναι η άσκηση πλήθους προσφυγών καλαθοσφαιριστών κατά της "ΚΑΕ Αρης". 

Οι διαρκείς υποσχέσεις και η επιθυμία μου να μην διαταραχθεί το κλίμα στην ομάδα, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου επέβαλλε σε εμένα την παραμονή μου μέχρι σήμερα. 

Η πολυετής παρουσία μου στη διοίκηση της "ΚΑΕ Αρης" και η ενεργή συμμετοχή μου στην προοπτική εξυγίανσης με την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 υπαγορεύτηκε από τα ανιδιοτελή Αρειανά μου αισθήματα, παρότι επέφερε την ανάληψη ευθύνης για υποχρεώσεις της εταιρείας και με την προσωπική μου περιουσία για χρέη που δεν δημιούργησα εγώ. 

Πλην όμως, η παρατεινόμενη αδυναμία του μεγαλομετόχου σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη διόγκωση των χρηματικών οφειλών της εταιρείας επιβάλλει την απεμπλοκή μου, με δεδομένο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μου παρέχεται η παραμικρή δυνατότητα θετικής προσφοράς από τον Ιούνιο του 2016 και ως εκ τούτου αδυνατώ πλέον να συνδράμω και να νομιμοποιώ με την παρουσία μου πρακτικές οι οποίες επιβαρύνουν κι άλλο οικονομικά την "ΚΑΕ Αρης". 

Για τους λόγους αυτούς υποβάλλω την παραίτηση μου από Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της "ΚΑΕ Αρης". 

Καλώ ευγενικά τον μεγαλομέτοχο της ??ΚΑΕ Αρης??, Ν.Λάσκαρη, να πάρει τις αποφάσεις και να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που πρέπει ώστε η ομάδα να βγει από την κρίση».

Παραίτηση από ΔΣ της ΚΑΕ του Στάθη Ρούσσου 

Στο... δρόμο που αποφάσισε να βαδίσει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρης Αρβανίτης, αυτόν της παραίτησης, επέλεξε να ακολουθήσει και το μέλος του ΔΣ των ?κίτρινων?, Στάθης Ρούσσος. 

Ενημερώνοντας ο τελευταίος σήμερα την εταιρεία, με σχετική επιστολή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: ?Έχοντας υπηρετήσει με αγάπη και ανιδιοτέλεια τα συμφέροντα της αγαπημένης μου ομάδας, ως μέλος του Δ.Σ. της Αρης Κ.Α.Ε. τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θεωρώ ότι ο κύκλος μου κλείνει κάπου εδώ. 

Στην απόφαση μου αυτή συνέβαλαν και οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του μεγαλομετόχου αλλά και του αντιπροέδρου της Αρης Κ.Α.Ε. οι οποίοι άφησαν σοβαρές αιχμές για την διοίκηση Αρβανίτη και τους συνεργάτες της, μεταξύ των οποίον είχαν την τιμή να είμαι και εγώ?.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

BOUKIS


 
Top