ΑΘΗΝΑ
Η μεταγραφή-ρεκόρ στα χρονικά της Ρόμα είναι γεγονός. Οι «τζιαλορόσι» προχώρησαν στην απόκτηση του Πάτρικ Σικ από την Σαμπντόρια για τα επόμενα πέντε χρόνια και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ το κόστος της μετακίνησης αυτής θα φτάσει το ποσό των 42 εκ. ευρώ.

Ο Τσέχος διεθνής θα ενταχθεί στην Ρόμα αρχικά με την μορφή του δανεισμού έναντι 5 εκ. ευρώ με την υποχρέωση -σχετικά με ορισμένες προϋποθέσεις- να γίνει «μόνιμη» η μεταγραφή του αφού δοθούν άλλα 9 εκ. ευρώ.

Οι «Ρωμαίοι» οφείλουν να πληρώσουν στην Σαμπντόρια άλλα 20 εκ. ευρώ έως τον Φεβρουάριο του 2020, εφόσον ο 21χρονος παραμένει ακόμη στο δυναμικό τους, ενώ άλλα 8 εκ. ευρώ θα δοθούν με την μορφή των μπόνους. Εάν ο Σικ πωληθεί πριν εκείνο το διάστημα, η ομάδα της Γένοβα θα λάβει το 50% της μετακίνησης ή, άλλα 20 εκ. ευρώ. Στην ιστοσελίδα των «πρωτευουσιάνων» ο νεαρός παίκτης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του με τη μεταγραφή στην Ρόμα, την οποία περιέγραψε ως «το ιδανικό κλαμπ.»

Στην πρώτη του χρονιά στην Σαμπντόρια έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 13 γκολ και δίδοντας 5 ασίστ σε 35 ματς της περασμένης περιόδου. Το όνομά του «έπαιξε» δυνατά και για την Γιουβέντους, αλλά τελικά οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν προχώρησαν.
Η τελική συμφωνία εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 38-42 εκ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 36 εκ. που είχε δώσει η Ρόμα το 2000 για να πάρει τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 


BOUKIS


 
Top