του Λουκά Κιοκτσόγλου

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σε διαφορετική ρώτα έχουν φροντίσει να πορεύεται τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος οι άνθρωποι του Ατρόμητου Πειραιά, τόσο σε ό,τι αφορά την ανδρική ομάδα, όσο και την Ακαδημία.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως από φέτος θα υπάρχει ειδικό υλικό και πρόγραμμα προπόνησης για τη θέση "1" στις υποδομές του σωματείου.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας του Ατρόμητου αλλά και όλων των τμημάτων υποδομής, Μανώλης Θωμόπουλος, φρόντισε να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η ομάδα αλλάζει επίπεδο λέγοντας αρχικά:

"Ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει επίπεδο σε όλους τομείς και αυτό φαίνεται στην πράξη. Στην Ακαδημία και αναφορικά με τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων που έχω αναλάβει, υπάρχει πολύ ταλέντο σε όλες τις ηλικίες, αλλά και στην πρώτη ομάδα οι ιθύνοντες έχουν φροντίσει ώστε να είμαστε από τώρα καλυμμένοι στη θέση των γκολκίπερ".

Για τη δουλειά που γίνεται στους νεαρούς τερματοφύλακες του Ατρόμητου, ο κ. Θωμόπουλος τόνισε:

"Είμαι σε αυτό το πόστο από πέρυσι και διαθέτουμε περίπου 10 τερματοφύλακες, από 6 έως 15 ετών. Μπορώ να πω με σιγουριά πως λειτουργούμε βάσει επαγγελματικών προτύπων, τόσο οργανωτικά όσο και στο έμψυχο δυναμικό, με καταξιωμένους και διπλωματούχους προπονητές".

Σχετικά με το τι ζητά από παίκτες σε τόσο νεαρή ηλικία, ο τεχνικός των πορτιέρο της ομάδας του Πειραιά, σημείωσε:

"Αυτό που επιζητούμε είναι η συνεχής εξέλιξη γιατί το ταλέντο είναι σίγουρο πως υπάρχει, καθώς επίσης και να ευχαριστιούνται τα παιδιά με την ψυχή τους αυτό που κάνουν. Να γίνει το χόμπι τους επάγγελμα αλλά να "χτίσουμε" και σωστούς ανθρώπους. 

Από εκεί και πέρα ξέρουμε όλοι πως βρισκόμαστε σε έναν σύλλογο με μεγάλη ιστορία και φανέλα η οποία καθιστά τον πρωταθλητισμό ως δεδομένο κάθε χρόνο".


Όσον αφορά από την άλλη το "καθεστώς" στα γκολπόστ της πρώτης ομάδας ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, ο κ. Θωμόπουλος τόνισε:

"Είμαστε πλήρεις στη θέση του τερματοφύλακα έχοντας δημιουργήσει μια τριάδα που συνδυάζει εμπειρία και ταλέντο. Από την περσινή σεζόν υπάρχει ο Παπαχρήστου, ενώ φέτος ήρθαν και οι Καλδέλης από την Κηφισιά και Τράγκας από την Προοδευτική με παραστάσεις από Γ' Εθνική. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ενίσχυση που έγινε και θα δουλέψουμε με μια πολύ καλή 3άδα".

Τέλος, για το πόσο σημαντική είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η θέση κάτω από τα δοκάρια, ο προπονητής του Ατρόμητου Πειραιά ανέφερε:

"Γνώμη μου είναι πως πλέον η εντεκάδα κάθε ομάδας ξεκινάει από τον τερματοφύλακα. Είναι έτσι και αλλιώς από τις θέσεις που αποτελούν τον άξονα. Ο τερματοφύλακας είναι το "κλειδί" της ομάδας και πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη. 

Πιστεύω πως φέτος στον Ατρόμητο η τριάδα που θα έχουμε στη διάθεσή μας πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη διοίκηση, που δίνει τη δυνατότητα να αποτελώ μέλος αυτής της προσπάθειας".


BOUKIS


 
Top