ΠΕΙΡΑΙΑ
H E.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αναφορικά με τις δηλώσεις συμμετοχών των ομάδων μας στα πρωταθλήματα Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, αλλά  και  στο Κύπελλο Ερασιτεχνών περιόδου 2017-2018 ενημερώνει για τα εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Α΄ Κατηγορία δήλωσαν  συμμετοχή και οι 31 ομάδες που είχαν δικαίωμα, ως εκ τούτου το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 16 και των 15 ομάδων.

Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες ανέρχονται στην Γ΄ Εθνική, ενώ στην Β΄ Κατηγορία υποβιβάζονται 5 ομάδες (3 ομάδες από τον όμιλο των 16 ομάδων & 2 ομάδες από τον όμιλο των 15 ομάδων)

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Β΄ Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή 26 ομάδες από τις 28 που είχαν δικαίωμα (δεν δήλωσαν ο Περαμαϊκός, και η Α.Ε. Νεάπολη)

Ωστόσο με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στην σημερινή της συνεδρίαση, ομόφωνα αποφασίσθηκε - κάνοντας χρήση του άρθρου 4 παρ. 6, 7 του ΚΑΠ, να ανέλθουν στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι ομάδες που τερμάτισαν στην 5η  & στην 6η θέση της  Βαθμολογίας του Πρωταθλήματος της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, περιόδου 2016-2017, που είναι η Α.Ε. Χατζηκυριακείου και ο Π.Ο.Ν. Ηρακλής Νικαίας , έτσι ώστε το προσεχές πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 14 ομάδων , αλλά και να μην υπάρξει πρόβλημα στην επόμενη περίοδο (2018-2019) σε ενδεχόμενη συμμετοχή των αρκετών ομάδων που είναι φέτος εκτός πρωταθλημάτων (Περαμαϊκός, Α.Ε. Νεάπολη, Προμηθέας, Ειρήνη, Α.Ο. Ζέας κλπ).

Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέλθουν στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, ενώ δύο ομάδες θα ανέλθουν κατόπιν των αγώνων των play-off που θα ακολουθήσουν.

Στην Γ΄ Κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά 4 ομάδες( οι 2 τελευταίες των 2 ομίλων απευθείας και άλλες δύο ομάδες μετά τους αγώνες play-out που θα ακολουθήσουν)

Αξίζει να σημειωθεί  σε περίπτωση υποβιβασμού Πειραϊκής ομάδας από το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα συμπαρασύρει στον υποβιβασμό ανάλογο  αριθμό ομάδων τόσο από την Α΄ όσο και από την Β΄ Κατηγορία.

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή αρχικά 14 ομάδες, όμως μετά την άνοδο των Α.Ε. Χατζηκυριακείου, Π.Ο.Ν. Ηρακλής Νικαίας το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες και ισχύουν τα εξής:

Στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία κερδίζουν άνοδο 3 τρείς ομάδες, η Πρωταθλήτρια, η Δευτεραθλήτρια ομάδα, καθώς επίσης ακόμη μια ομάδα που θα προέλθει από τους αγώνες play-off που θα ακολουθήσουν.

 Η έναρξη των πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας έχει προγραμματισθεί για το ΣΚ 23-24 Σεπτεμβρίου, ενώ της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μετατίθεται για το ΣΚ 30/9-1/10

Τα σωματεία θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από την συμπληρωματική προκήρυξη Πρωταθλημάτων που θα κυκλοφορήσει, αφού πρώτα σταλθεί στην ΕΠΟ για την σχετική έγκριση.


KΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018

ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 70 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

4 σωματεία της Γ΄ Εθνικής

31 σωματεία της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

23 σωματεία της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

12 σωματεία της Γ΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

ΚΛΗΡΩΣΗ Α΄ ΦΆΣΗΣ

Μετέχουν οι 35 ομάδες της Β΄ - Γ΄ Ερασιτεχνικής που δήλωσαν συμμετοχή
Θα κληρωθούν 17 ζευγάρια και μια (1) ομάδα θα περάσει χωρίς αγώνα στην Β΄ φάση.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το ΣΚ 9-10 Σεπτεμβρίου.

ΚΛΗΡΩΣΗ Β΄ ΦΑΣΗΣ

Μετέχουν οι 18 ομάδες που θα προκριθούν από την Α΄ Φάση, οι 31 ομάδες της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας & οι 4 ομάδες της Γ΄ Εθνικής (σύνολο ομάδων 53).
Θα κληρωθούν 26 ζευγάρια και μια ( 1) ομάδα θα περάσει χωρίς αγώνα.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το ΣΚ 16-17 Σεπτεμβρίου.

Στην  κλήρωση της Γ΄ Φάσης θα μετέχουν οι 27 ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της Β΄ Φάσης.

Θα κληρωθούν 11 ζευγάρια και 5 ομάδες θα περάσουν χωρίς αγώνα ώστε να πάμε στον ζυγό αριθμό  16 ομάδων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν  μέσα στον Οκτώβριο( ημέρα Τετάρτη σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί).


BOUKIS


 
Top