του Παναγιώτη Σαριμπάλογλου

Συστάσεις για τον Χάρη Γαλούνη δεν χρειάζονται. 

Ο 50χρονος τεχνικός έχει γράψει την δική του ιστορία στα γήπεδα του Πειραικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, υπο όλες τις συνθήκες. 

Απο τίτλους, Πρωταθλητισμό μέχρι και μάχη για την σωτηρία, καθώς και την δημιουργία ομάδων απο το μηδέν. 

Τη χρονιά που μας πέρασε ανέλαβε την ομάδα της ΑΕ Περάματος στην 9η αγωνιστική, (χωρίς να κάνει προετοιμασία και επιλογή προσώπων), και σε έναν δύσκολο όμιλο της Α' Πειραιά (τον 2ο) κατάφερε να την αναρριχήσει στην 5η θέση της κατάταξης, μετά απο ενα άσχημο ξεκίνημα με 5 μόλις βαθμούς.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα  στα 27 του χρόνια και απο τότε φροντίζει να διατηρεί αυτο το γνωστό αυθόρμητο πολεμικό προφίλ.

1) Φέτος βρέθηκες στην ΑΕ Περάματος στον 2ο όμιλο της Α' Πειραιά, μια ομάδα καταδικασμένη στην αρχή, που απο τότε που την ανέλαβες μέχρι το τέλος τερμάτισε 5η με 44 βαθμούς. Τι άλλαξε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα?

Η ομάδα μπορεί να είχε 5 βαθμούς και να βρισκόταν σε πολύ δυσμενή θέση με υποψηφιότητα για υποβιβασμό, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να λέγεται ΑΕ Περάματος.

Αυτό σημαίνει οτι ένας άνθρωπος που βρίσκεται χρόνια στο ποδόσφαιρο, έπρεπε να το εξετάσει καλύτερα. 

Είναι μια ομάδα με ιστορία δυνατή, οπότε μπορεί να φαινότανε οτι βρισκόταν σε δύσκολη θέση, αλλά δεν έπαψε ποτέ ένας γνώστης να την πιστεύει.

Εμείς κοιτάξαμε ολο αυτό, είδαμε τις δυνατότητες  των νεαρών παικτών που είχανε μπει στην ομάδα, τους αξιολογήσαμε με τον συνεργάτη μου τον Γιώργο Τριανταφύλλου, και αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτή την επιλογή μας αλλά και του σωματείου την προσπάθεια.

Ο λόγος που ανέκαμψε τελικά η ομάδα και κατέληξε να βγει 5η στην βαθμολογία ήταν πιστεύω η πολύ καλή διοίκηση που μας στήριζε κάθε στιγμή, οι ταλαντούχοι, ναι μεν μικροί και άπειροι ποδοσφαιριστές, αλλά ταυτόχρονα πεισματάρηδες και ενωσίτες, οι εμπειρίες μας, και η μεταδοτικότητα του στόχου μας  στα παιδιά  και μετά ήτανε θέμα χρόνου να βγάλουνε μέσα στο γήπεδο κάποια πράγματα, τα οποία ένας άνθρωπος που δεν έχει εμπειρίες δεν θα μπορούσε να τα βοηθήσει το ίδιο. 

Με πρώτο κίνητρο την αξιολόγηση πάντα, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορείς να έχεις καλό αποτέλεσμα.

Κάναμε καλή ''διάγνωση'' που λένε. 

Ο συνδυασμός καλής διοίκησης, αξιολόγησης, καλών προπονητών και ποδοσφαιριστών έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Φυσικά οι φίλαθλοι έδωσαν ξεχωριστή ώθηση στην ομάδα και είναι αξιοσημείωτη.

Επίσης πρέπει να πω οτι η ομάδα είχε συσπηρωθεί το καλοκαίρι με προσπάθεια λίγων ατόμων οι οποίοι έχουν μεγάλο μέρος σε αυτήν την επιτυχία.

Π.χ ο προηγούμενος κόουτς ο κος Γκίκας γνωρίζω οτι είχε μεγάλη συμβολή σε όλο αυτό.(στο να στοιχειωθετηθει ανδρικό τμήμα).2) Με το που ανέλαβες σε μια δύσκολη περίοδο όπως προείπαμε, θα έγινε και το κατάλληλο ρετουσάρισμα υλικού. Πόσο δύσκολοήταν αυτό για σενα? γιατί μια ομάδα πρέπει να έχει και ενα κορμό παικτών που είναι χρόνια μαζί. Αυτά τα παιδιά απο τις ακαδημίες ήταν χρόνια μαζί?

Ναι αυτά τα παιδιά ήταν χρόνια μαζί απο τις ακαδημίες αλλά δεν είχαν καμιά παράσταση απο αντρικές ομάδες. 

Είχε αποφασίσει η διοίκηση να ξεφύγει απο το χρηματοικονομικό νταλκά που πνίγει όλες τις ομάδες του τοπικού.

Αποφύγανε δηλαδή αυτά τα 30-50-70000 ευρώ που μπορεί να δίνανε και με σχεδόν μηδενικό μπάτζετ καταφέραμε να κάνουμε την υπέρβαση. 


Για να γίνει αυτό ποντάραμε στο συναίσθημα της οικογένειας, φροντίζαμε καθημερινά να είμαστε διαβασμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι για την βελτίωση των αθλητών σε οτι αφορά την φυσική και τεχνικοτακτική τους κατάσταση, και στον τομέα ψυχολογία θεωρώ οτι δουλέψαμε μεθοδικά και χωρίς μιζέρια..

Κατόπιν οι αθλητές πίστεψαν στις δυνατότητες τους τόσο που πλέον προσπαθούσαμε προς το τελείωμα να χαμηλώσουμε τόνους...

3) Στο πλευρό σου έχεις τον Γιώργο τον Τριανταφύλλου, εναν προπονητή που έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο σε άλλες ομάδες του Πειραιά. Γιατί τον διάλεξες?

Δεν τον διάλεξα, ήρθαμε σε συμφωνία.

Ο Γιώργος αρχικά είναι ενα πολύ καλό παιδί με ήθος και αρχές. 

Είναι μαζί μου απο το 2003 έχοντας τον ως παίκτη σε διάφορες ομάδες. 

Τον είχα βοηθό και στην Αμφιάλη και τον ώθησα να προπονήσει ομάδες διοτι έκανε μπαμ οτι είναι καψούρης με όλο αυτό. 


Κατά την γνώμη μου είναι ο καλύτερος νέος προπονητής του Πειραιά και με διαφορά.

Ειναι άνθρωπος που σέβεται πολύ τον εαυτό του και την άτυπη ιεραρχία συνεργατών, αξιολογεί τα πάντα και δεν κάνει τίποτα τυχαία, έχει τεράστια επαφή με τους αθλητές και σκεφτόμαστε ποδοσφαιρικά σχεδόν τα ίδια πράγματα.

Παράλληλα είμαστε και πολύ καλοί φίλοι εδώ και πολλά χρόνια.4) Πλην της δικής σου ομάδας σε αυτό το Πρωτάθλημα ποιές άλλες ξεχώρισες?

Το Κερατσίνι και ο Αετός Κορυδαλλού που ήταν ενα επίπεδο παραπάνω απο τις υπόλοιπες, που λόγω του ρόστερ και τις οικονομικής ευχέρειας κατάφεραν και ξεχώρισαν.

Όλες οι άλλες ομάδες είμασταν στο ίδιο καζάνι πάνω κάτω. 

Αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια άλλη ομάδα ποιοτικά, που το διαπίστωσα κιόλας στα μεταξύ μας παιχνίδια, αυτή είναι ο Ικαρος Καλλιθέας που άξιζε κάτι παραπάνω απο την φετινή χρονιά.

Έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν σωστή τακτικά. 

Πέρα απο τον Ικαρο απο τις ομάδες που πήγαν στα μπαράζ νομίζω οτι ο Κορυδαλλός ήταν πολύ καλύτερος.

5) Γνωρίζω οτι είχες καλύτερη οικονομική πρόταση απο άλλη ομάδα. Με την εμπειρία που έχεις απο τα γήπεδα έχεις την πολυτέλεια να διαλέξεις την οργάνωση μιας ομάδας πρώτα απο όλα παρά το οικονομικό κομμάτι? 

Έτσι και αλλιώς δεν είναι τέτοιο το ποιόν μας σαν άνθρωποι να κοιτάμε πρώτα το χρηματικό. 

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο απο όλα είναι η δημιουργία πραγμάτων, η οποία είναι καλύτερη πληρωμή απο την χρηματική, γιατί σε βάθος χρόνου κερδίζεις ποιοτικότερα πράγματα απο το χρήμα! Και για αυτό τον λόγο επιλέξαμε αυτή την ομάδα.

Σε κάποια φάση παίζαμε με 10 μικρούς στην 11αδα, κάτω απο τον όριο.


Κανένα παιδί δεν χρηματιζόταν, οπότε έτσι και εμείς δεν μπορούσαμε να δώσουμε έμφαση σε αυτο το σημείο, άσχετα οτι η διοίκηση μας έκανε απο μόνη της μια αξιόλογη προσφορά! 

Αν μου τύχαινε στο μέλλον παρόμοιο δίλημμα πάλι τους νεαρούς αθλητές θα διάλεγα!6) Εχεις συμφωνήσει και για την επόμενη χρονιά με την ΑΕ Περάματος. Τι στόχοι έχουν τεθεί?

Δεν θα μπορούσε ποτέ μια ομάδα όπως η ΑΕ Περάματος  να μην διακρίνει
το έργο μας την χρονιά που μας πέρασε. 

Είναι μια επιβράβευση για μας, εμείς βέβαια είμαστε άνθρωποι που δεν πατήσαμε
εκεί.  

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, η διοίκηση πασχίζει ενόψει της νέας χρονιάς να μας ικανοποιήσει σε οτι αφορά το έμψυχο υλικό, στο οικονομικό, στο γηπεδικό και χωρίς εμείς να επιμείνουμε, οι άνθρωποι γνωρίζουν απο ποδόσφαιρο και μας έδωσαν τα πάντα για να προχωρήσουμε τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Oι στόχοι μας εκτός το να μαζεύουμε κόσμο στο γήπεδο είναι και να μαζέψουμε τους αθλητές της περιοχής, δίνοντας τους βήμα για το μέλλον.

7) Πέρσι τέτοιαν εποχή δεν ήσουνα στην ομάδα και δεν έκανες προετοιμασία και πετύχατε μαζί με τα παιδιά έναν άθλο. Φέτος
θα έχεις την ευχέρεια να μοντάρεις την ομάδα απο την αρχή. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το στάδιο για κάθε προπονητή?

Η προετοιμασία βέβαια προδικάζει σε μεγάλο ποσοστό και την τελική κατάταξη που θα έχει μια ομάδα. 

Μπορείς να την φτιάξεις στα μέτρα σου που λένε με τον τρόπο που θέλεις.

Γιατί χωρίς προετοιμασία δεν έχεις την πολυτέλεια δοκιμών και θα 
πρέπει κατευθείαν να μπεις στην αγωνιστική δράση. 

Αυτή την στιγμή έχουμε την ευκαιρία να είμαστε με τα παιδιά μαζί ενάμησι
μήνα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, πράγμα που σημαίνει οτι μπορούμε να την δουλέψουμε και να την ετοιμάσουμε καλύτερα την ομάδα.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι θα έχει καλύτερη κατάληξη η ομάδα. 

Παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες για να έχεις επιτυχία.

Θεωρητικά πάντα θα έχουμε στο τσεπάκι μας ένα σαφώς καλύτερο μοντάρισμα, ευελπιστούμε οτι θα έχουμε μια πιο ισχυρή ομάδα σε σχέση με πέρσι.

Δεν είναι απαραίτητο οτι θα τερματίσουμε πιο ψηλά, μπορεί να καταλήξουμε και πιο κάτω, αλλά το θέμα θα είναι οτι τα παιδιά θα έχουν πιο πολλές παραστάσεις, θα είναι πιο δουλεμένη η ομάδα και απο κει και πέρα βάζουμε τις βάσεις για το μέλλον.

Αν η ομάδα μείνει δεμένη σε όλους τους τομείς μπορεί να κάνει θαύματα παικτικά.


Σε αυτό το κομμάτι παίζουν ρόλο και οι φίλαθλοι που μας συμπαραστέκονται και γεμίζει το γήπεδο κάθε Κυριακή. 

Ευτυχώς οι φίλαθλοι μας είναι συντονισμένοι με την διοίκηση και την όλη φιλοσοφία και προσπάθεια της ομάδας και δεν λειτουργούν αρνητικά φορτώνοντας με άγχος τους νεαρούς αθλητές μας.

Κάνουν υπομονή και χειροκροτούν και την πιο μικρή προσπάθεια πράγμα που δίνει φτερά στα παιδιά.8) Μετά απο ενα αρνητικό αποτέλεσμα πως αντιδράς?

Είχα ενα πρόβλημα με αυτό το κομμάτι. 

Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την ήττα. 

Θεωρητικά πάντα έλεγα στους παίκτες μου οτι ή κερδίζεις ή μαθαίνεις, εγώ όμως
δεν το τηρούσα αυτό. 

Θεωρούσα την ήττα καταστροφή πολλές φορές, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το διαχειριστώ. 

Τα τελευταία χρόνια ολο αυτο άλλαξε και για αυτό λέμε οτι η εμπειρία είναι το παν σε τέτοια θέματα.

Πια έχω μάθει να τις διαχειρίζομαι και πολλές φορές πάνω στην ήττα μπορούμε να χτίσουμε κάποια πράγματα που στο τέλος μπορεί να είναι ευεργετικά.


Φυσικά αυτήν την μη αποδοχή των αρνητικών καταστάσεων δεν μπορούσα ουτε στην προσωπική μου ζωή να το διαχειριστώ.


9) Σε αυτή την 23χρονη καριέρα σου στους πάγκους τα έχεις ζήσει όλα. Τίτλους, ομάδες με στόχους την παραμονή τα πάντα. Τι έχεις μάθει μέσα απο αυτή την πορεία?

Ετσι χτίζεται η εμπειρία. 

Ο καθένας μπορεί να την μεταφράσει όπως θέλει αλλά οι παραστάσεις και η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως. 

Εχω κάνει σε ομάδες που πέφτανε κατηγορία, σε ομάδες που θέλαν να κάνουν ανανέωση, σε ομάδες Πρωταθλητισμού, σε ομάδες που δεν είχαν ιδιαίτερους στόχους και απλά ήθελαν να πάιξουν ωραίο ποδόσφαιρο. 


Ολα αυτά δημιουργούν λύσεις σε τυχον άσχημες καταστάσεις του παρόντος.

Φυσικά αυτή η ευεργετική επανάληψη αν είσαι άνθρωπος χωρίς δημιουργικότητα, μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα,δηλαδή να εξελιχθεί σε μια ρουτίνα η οποία μόνο επιβλαβή μπορεί να είναι.10) Είπες πως ξεκίνησες την πορεία σου ως παίκτης προπονητής. Μέσα σε μια νύχτα αποφάσισες να ασχοληθείς με την προπονητική. Τι σε ώθησε να πιαστείς με αυτό το δύσκολο κομμάτι?

Εφόσον δεν πρόλαβα να παίξω και πολλά χρόνια ποδόσφαιρο δεν μπορούσα να φανταστώ οτι είχα πρποπονητικές τάσεις. 

Το διέκρινε ένας παλιός μου προπονητής, πασίγνωστος στον Πειραιά, ο Πέτρος ο Σπάγγος, ο οποίος απο την πρώτη κιόλας στιγμή με πήρε απο κοντά και μου είπε οτι έχω ταλέντο προπονητικό και πρέπει να το καλλιεργήσω.

Μου έδωσε την πρώτη μου ομάδα και απο κει και πέρα όλα έγιναν όπως μου τα χε πει.

Όταν ήμουνα 10-12 ετών στις ακαδημίες της Αμφιάλης, που πρωτοέπαιξα τον είχα προπονητή, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία μου.


Ο κυρ Πέτρος μου άλλαξε το σκεπτικό για την ζωή!!

11) Απο αυτά τα χρόνια ποια στιγμή έχεις κρατήσει ως καλύτερη και ποια ως χειρότερη?

Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν γνώρισα τον καλύτερο φίλο μου μέσα απο το άθλημα τον, Χρήστο Μπουρούτη.

Μαζί φάγαμε όλο το κανάλι και ήταν αυτός που με ώθησε χίλιες φορές να μην παρατήσω αυτήν την όμορφη αθλητική ενασχόληση. 

Η καλύτερη στιγμή μου ως μέγεθος επιτυχίας, γιατί όλα είναι σχετικά, ήταν όταν κλήθηκα στην Ενωση Πειραιά, στην μικτή παίδων.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για μένα, και έφτασα στην πόρτα μεγάλης ΠΑΕ να αναλάβω την Κ-13. 

Για διάφορους λόγους όμως τελικά δεν έγινε.

Η χειρότερη μου στιγμή ήτανε όταν έμπλεξα την προπονητική με τα διοικητικά και νομίζω μετά οτι μπλέχτηκε το όλο θέμα και δημιούργησα κάποιες αντιπάθειες, με αποτέλεσμα να μου έχει μείνει ως κακό συναίσθημα στην όλη ιστορία, και αν 

μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω σίγουρα δεν θα το ξαναέκανα.

Σε αυτήν την φάση έχασα και έναν πολύ καλό φίλο, η ξεχώρισα οτι όλοι κάνουμε λάθος εκτιμήσεις στην ζωή μας, όπως θέλετε δείτε το!12) Σαν προπονητής έχεις φύγει κιόλας απο τα σύνορα του Πειραία στον Νηρέα Πάρου και στον Πανθηραικό. Εκεί πως τα είδες τα πράγματα. Πως λειτουργεί ο κόσμος, έχει διαφορετική κουλτούρα γύρω απο το ποδόσφαιρο?

Στην επαρχία και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες το Πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά στο θέμα των μετακινήσεων. 

Παράδειγμα είχαμε εναν αγώνα στην Άνδρο.

Για να πάς απο την Πάρο εκεί δεν υπάρχει γραμμή και έτσι αναγκαστικά πηγαίναμε απο την Παρασκευή στον Πειραιά ή στην Ραφήνα, διανυκτερεύοντας εκεί, στην συνέχεια να παίρνουμε άλλο καράβι, να πηγαίνουμε στην 
Άνδρο και γυρνάγαμε στην βάση μας την Τρίτη, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Επίσης στην επαρχία οι αθλητές δεν είναι οι ίδιοι σε αριθμό όπως στα αστικά κέντρα.

Οπότε οι ομάδες αναγκάζονται να δαπανήσουν κάποια χρήματα παραπάνω για να πείσουν τον παίκτη να αγωνιστεί εκεί.

Και έτσι το κομμάτι αυτό του χτισίματος και του στησίματος μιας ομάδας και 
γενικότερα των προπονήσεων είναι πολύ δύσβατο. 

Αλλά ταυτόχρονα εκεί υπάρχει μια πιο οικογενειακή ατμόσφαιρα και
δένονται πιο πολύ. 

Οι φίλαθλοι είναι πιο κοντά στην ομάδα, να φανταστείς στις προπονήσεις που κάναμε 4.00 το μεσημέρι ερχόντουσαν περίπου 200 άτομα και μας εμψυχώνανε με την παρουσία τους.

13) Εχεις δεχτεί ποτέ ως τεχνικός ''παρενόχληση'' απο άλλους παράγοντες για εξυπηρέτηση στόχων που λέμε?

Οι προπονητές στον Πειραιά είναι λίγο πολύ γνωστοί μεταξύ τους. 

Εμένα δεν πιστεύω οτι θα τολμούσαν να με πλησιάσουν για κάποιο σκοπό. 

Είμαι ένας άνθρωπος απόλυτος, είμαι πάρα πολύ καλός φίλος με τους φίλους μου και πολύ καλός εχθρός για τους εχθρούς μου.

Δεν μου χει τύχει ποτέ και ευελπιστώ οτι δεν θα συμβεί. 

Ο Πειραιάς είναι μεγάλος, αλλά ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς είναι ενα κλειστό κύκλωμα, και ξέρουμε λίγο πολύ ποιοί κάνουν τέτοια πράγματα. 

Ο Χάρης ο Γαλούνης δεν θα το κάνε ποτέ αυτό.14) Σε δέκα χρόνια πως φαντάζεσαι τον ευατό σου ως προπονητή? Εχεις ακόμα όρεξη για δουλειά ή κάποια στιγμή λες θα αποσυρθώ και δεν θα ξανασχοληθώ?


Ας είμαστε καλά και βλέπουμε μετά απο δέκα χρόνια.

Σίγουρα αγαπάω το ποδόσφαιρο και αν δεν μπορώ και δεν πρέπει να το εξασκώ προπονητικά σίγουρα αν μη τι άλλο φίλαθλος θα είμαι σίγουρα.

Τώρα αν μπορώ να βοηθάω απο άλλο πόστο ίσως το κάνω.

15) Πως βλέπεις την νέα γενιά προπονητών, μιας και αναφερθήκαμε και σε αυτούς.

Η νέα γενιά προπονητών είναι σε καλύτερο επίπεδο αγωνιστικών χώρων, σε επίπεδο επιμορφώσεως, μπορούν να διαβάσουν, να μπουν στο διαδίκτυο, να είναι πιο μεθοδικοί. 

Με λίγα λόγια έχουν καλύτερα μέσα να γίνουν καλύτεροι απο την δική μας
γενιά. 

Όμως υπάρχει και ενα μειονέκτημα. 

Έχουνε δώσει πιο πολύ βάση στο ντοσιέ, στο στυλό, στο διάβασμα 
και έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους όταν το παιχνίδι είναι σκληρό και χρειάζεται πέρα απο όλα αυτά και το τσαγανό και το θράσος της αλάνας.

Η νεα γενιά έχει δώσει πολύ βάση στο προφίλ και στο πρεστίζ, με αποτέλεσμα να χάνουν άλλα πράγματα. 

Θα έδινα μια συμβουλή, αν μου δίνεται το δικαίωμα για συμβουλές. 

Επειδή είμαι της πιο παλιάς γενιάς, έχω περάσει απο το μεταίχμιο της αλλαγής των προπονητών, νομίζω οτι οι νέοι πρέπει να αφήσουν και λίγο το ντοσιέ απο τη μασχάλη, να σηκώσουν τα μανίκια, να είναι λίγο πιο δυναμικοί, γιατί το παλαιότερο καθεστώς έχει στοιχεία που το νέο δεν τα έχει.

Όπως για παράδειγμα εμείς όταν παίζαμε ποδόσφαιρο δεν είχαμε γήπεδα, δεν είχαμε αποδυτήρια αλλά πηγαίναμε στην προπόνηση μια ώρα πριν, ενώ τώρα τα σημερινά παιδιά έχουν τα πάντα απο άποψη εγκαταστάσεων και δεν έχουν την ίδια αγάπη για το άθλημα. 

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ο προπονητής γιατί και αυτός μπαίνει στο κομμάτι των αθλητών ακι επηρεάζει νοοτροπίες. 

Πρέπει λοιπόν να κρατήσουν κάτι απο τα παλιά για να μπορέσει να αλλάξει και το σκεπτικό.

Καλώς ή κακώς δεν γνωρίζανε τι γινότανε παλιά.

Με λίγα λόγια πρέπει να παντρέψουν τα καινούργια πράγματα με τα παλιά, δηλαδή τα μεθοδικά απο τις σχολές με την αλάνα, γιατί κακά τα ψέμματα μόνο η αλάνα βγάζει ποδοσφαιριστές.16) Πριν κλείσουμε έχεις να συμπληρώσεις κάτι για την χρονιά που έρχετε όσον αφορά την ομάδα σου? Εχεις να δώσεις κάποιο μήνυμα στα νέα παιδιά?

Θα ήθελα να δώσω λίγο βάση και έμφαση στην φετινή οργάνωση της ΑΕ Περάματος. 

Την έχω αγαπήσει πολύ αυτήν την ομάδα, δέθηκα απίστευτα σε αυτούς τους επτά μήνες και αισθάνομαι οτι είμαι χρόνια.

Η ομάδα αναγκάστηκε και έβγαλε μια αγωνιστική φιλοσοφία, κάνοντας πολύ καλή αξιολόγηση όπως είπαμε και παραπάνω, η οποία πρέπει να διατηρηθεί και για του χρόνου και να δουλέψουμε πάνω σε αυτή την πεπατημένη.

Φύγανε κάποιοι παίκτες οι οποίοι πήγανε σε μεγαλύτερες κατηγορίες, και αυτό
είναι προς τιμήν μας γιατί βοηθήσαμε αυτά τα παιδιά να αναδειχθούν. 

Αυτά τα παιδιά πρέπει να αντικατασταθούν με ποδοσφαιριστές που να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά ούτως ώστε όλο αυτό το έργο που έγινε πέρυσι, δίνοντας του συγκεκριμένη φιλοσοφία και ταυτότητα, να μην αναγκαστούμε να την 
πετάξουμε στα σκουπίδια.

Παράδειγμα έφυγε ο Σιάνος ο σέντερ φορ μας και πήγε στο Κερατσίνι? 

Τι στοιχεία έχει ο Σιάνος?

Αρα οδηγούμαστε να αποκτήσουμε παίκτη έχοντας τα ίδια στοιχεία. 

Εχουμε στοχεύσει σε 6 συγκεκριμένες μεταγραφές, έχοντας ολοκληρώσει τις 4 και είμαστε κοντά στους 2.

Ταυτόχρονα το γήπεδο μας ανακατασκευάζεται. 

Πριν μερικές μέρες μπήκε ο εργολάβος μέσα και θα έχουμε μια μικρή δυσκολία όσον αφορά το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Εχει μεριμνήσει η διοίκηση, βρίσκοντας μας χώρο, τον οποίο έχει μισθώσει για τις πρώτες 15-20 μέρες. 

Εν κατακλείδι θέλω να πω οτι το ποδόσφαιρο είναι οτι ωραιότερο υπάρχει στη ζωή μου. Είναι παιχνίδι και λιγότερο άθλημα. 

Στο ποδόσφαιρο έχεις πάντα να κερδίσεις, μαθαίνοντας πράγματα.

Ενώνει ηλικίες, ενώνει αντιλήψεις, φτιάχνει οικογένειες, δημιουργεί αντιδράσεις, δημιουργεί αντιπαλότητες, είναι ενα απο τα πιο δίκαια πράγματα της ζωής μας, ασχέτως αν κάποιοι προσπαθούν να το διαβάλουνε.

Τα νέα παιδιά είναι καλό να ασχοληθούνε παραπάνω με το άθλημα, γιατί και 
καινούργιες φιλίες θα κάνουνε, και γνώσεις θα αποκτήσουνε, και πιο δυνατοί θα γίνουνε σε οτι αφορά τα επαγγελματικά τους μέσω του ανταγωνισμού. 

Καλώ τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο. 

Θα απολαύσουν ποδόσφαιρο, το οποίο είναι πιο καθαρό, πιο αγνό και χωρίς σκοπιμότητες.


Και τέλος όσον αφορά τους διαιτητές θα ήθελα να πω πως αν οι παράγοντες είναι καθαροί το ίδιο θα είναι και αυτοί.

Να κοιτάξουμε λοιπόν όλοι ο καθένας απο το πόστο του να είμαστε σωστοί και τότε ίσως να δούμε σωστότερα αποτελέσματα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ?????


BOUKIS


 
Top