ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ

Ο Νεκτάριος Τσίρμπας μιλά στο sportactive για την πρώτη του επιτυχία ως προπονητής.

2 μόλις χρόνια προπονητικής καριέρας και ο πρώτος τίτλος είναι γεγονός.

 Ναι, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες μία εκπληκτική χρονιά. 

Καταφέραμε με το 1ο τμήμα του Προτζούνιορ να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα μέσα από 20 ομάδες. 

Παίξαμε πολλά παιχνίδια καθώς εκτός από το πρωτάθλημα συμμετείχαμε σε 2 ακόμα τουρνουά στα οποία κατακτήσαμε την 3η και 4η θέση. 

Τα παιδιά απέδωσαν κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και το μεγαλό κέρδος είναι η ατομική βελτίωση που είχαν.

Ένας πειραιώτης πως βρέθηκε στον Άλιμο;

Ως ποδοσφαιριστής είχα ακούσει πολλά για τα πρωταθλήματα της Αθήνας αλλά ποτέ δεν αγωνίστηκα εκεί καθώς λόγω αποστάσεων επέλεγα πάντα ομάδες στον Πειραιά.

Έτσι μετά από μια χρονιά στην ακαδημία του Αετού Κορυδαλλού και σε συνδυασμό με άλλες υποχρεώσεις επέλεξα τον Α.Ο.Τ όπου είχα ακούσει πως γίνεται κάτι πολύ καλό.

Θέλω βεβαίως να ευχαριστήσω τους ανθρώπους των Τραχώνων που με εμπιστεύθηκαν και ειδικά την Διευθύντρια των Ακαδημιών της ομάδας κα. Βεκρή.


Πες μας λίγα λόγια για τους Τράχωνες.

Οι ακαδημίες του Α.Ο.Τ βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη και οι άνθρωποι εκεί αφιερώνουν πολύ προσωπικό χρόνο για να μην υπάρχει καμία δυσλειτουργία.

Έχουν φιλοδοξίες και όνειρα για αυτή την ομάδα που ξεκινούν από χαμηλά και όταν λέω χαμηλά εννοώ από τα θεμέλια που είναι η ακαδημία τους, τα τμήματα υποδομής στα οποία δίνουν τεράστια σημασία.

Επίσης, όλοι οι προπονητές είναι διπλωματούχοι και κάνουν εξαιρετική δουλειά απασχολώντας γύρω στα 500 παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να δουλεύει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

 Η ομάδα διαθέτει όλη την υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζεται, προσφέρει ατομικές προπονήσεις και ταυτόχρονα δείχνει συχνά και το κοινωνικό της πρόσωπο.


Πως αποφάσισες να σταματήσεις τόσο νωρίς το ποδόσφαιρο μιας και είσαι μόλις 31 χρονών;


Είμαι πλήρως συνειδητοποιημένος σε ότι κάνω και προσπαθώ πάντα να έχω βλέψεις και να κάνω όνειρα. Από τα 28 μου ήξερα τι ήθελα να κάνω και πότε θα σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο, αυτός ήταν και ο λόγος που ενώ αγωνιζόμουν στον Αμπελακιακό αποφάσισα να παρακολουθήσω τη σχολή της ΕΠΟ για το UEFA C. Κάπως έτσι λοιπόν την περσινή χρονιά ξεκίνησα ως βοηθός Προπονητή στο ιστορικό σωματείο του Περαμαικού όπου πραγματοποιήσαμε εξαιρετική πορεία και ως προπονητής στο Τζούνιορ του Αετού Κορυδαλλού.


Το πειραικό ποδόσφαιρο το παρακολουθείς;

Παρακολουθώ στένα το τι συμβαίνει στα γήπεδα του Πειραιά καθώς έχω αρκετούς φίλους. Φέτος αν και δεν μπόρεσα να δω πολλά παιχνίδια γνωρίζω όλες τις εξελίξεις. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες του Πειραιά, όπως ακριβώς φέτος έδειξε και το Κερατσίνι.

Η επόμενη χρονιά τι περιλαμβάνει & ποιες είναι οι βλέψεις σου για το μέλλον;
Η επόμενη χρονιά θα με βρει πάλι στους Τράχωνες το πιθανότερο με 2 τμήματα. Μου αρέσει πολύ να ασχολούμαι με παιδιά και να βοηθάω στην εξέλιξη τους οποτέ αυτή τη στιγμή προτιμώ να δουλεύω σε ακαδημίες. Σίγουρα πάντως στο μέλλον θα ασχοληθώ με το ανδρικό ποδόσφαιρο καθώς είναι κάτι που με εξιτάρει. 

Νεκτάριε σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου και σου ευχόμαστε τα καλύτερα!

Εγώ σας ευχαριστώ! Υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν.
BOUKIS


 
Top