ΠΕΙΡΑΙΑ
Από μηνός Απριλίου  2017 έχει εκδοθεί, από τις εκδόσεις Αλδέ, το βιβλίο των: Νίκου Μαυρωνά & Θανάση Χειμωνά με τίτλο «ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ» που είναι ένα βιβλίο με εκτενή αναφορά σε ιστορικές στιγμές της Ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Το βιβλίο που κοστίζει 12€ μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από την μπουτίκ του Ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη και από όλα τα καλά ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

«Μεγάλες νίκες του Θρύλου, ανεπανάληπτα γκολ και πρωταθλήματα παρουσιάζονται με τρόπο γλαφυρό χωρίς να αλλοιώνεται στο παραμικρό η ιστορική αλήθεια!

Δεν λείπουν από το βιβλίο πρωτοσέλιδα εφημερίδων που εξυμνούν θριαμβευτικές νίκες του Ολυμπιακού. 

Επίσης υπάρχουν στην αρχή του βιβλίου πρόλογοι των: Σάββα Θεοδωρίδη, Κωνσταντίνου Καραπαπά, Αντώνη Γλύκα και Γιώργου Κεντρωτή. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το φωτογραφικό υλικό που έχει παραχωρηθεί από το Μουσείο του Ολυμπιακού».

Έχουν ήδη γίνει επιτυχημένες παρουσιάσεις του βιβλίου αυτού σε Κέρκυρα και Αγρίνιο με την παρουσία σημαντικών –ιστορικών προσώπων της ομάδας, και στελεχών της ΠΑΕ: Σάββας Θεοδωρίδης, Κ. Καραπαππάς κ.α.. Θα θέλαμε να γίνει μια επιτυχημένη παρουσίαση και στον Πειραιά. 

Οι Εκδόσεις ΑΛΔΕ & Ο Δήμος Πειραιά  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίoυ για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, με τίτλο «Θρύλε μου», του Νίκου Μαυρωνά με σύμπραξη Θανάση Χειμωνά. 

Στην εκδήλωση προσφέρεται μπουφές από τον Όμιλο για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ. 

Τρίτη 4 Ιουλίου, ώρα 20.00

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Καραολή Δημητρίου & Φίλωνος 29)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΗΘΟΠΟΙΟΣ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ)& οι συγγραφείς: Νίκος Μαυρωνάς – Θανάσης ΧειμωνάςΣυντονίζει: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΛΥΚΑΣ (Γενικός γραμματέας των Βετεράνων του Ολυμπιακού)
  
Ντύνουν μουσικά την εκδήλωση:ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Συνθέτης,Τραγουδιστής)
ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ (Τραγουδίστρια)
        &
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ερμηνεύσουν τον ύμνο του Ολυμπιακού
οι γιοι του συνθέτη Γιάγκου Λαουτάρη που τον συνέθεσε.

Στην εκδήλωση θα παραστούν προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στην Ιστορική Πορεία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, θα τιμηθούν οι Βετεράνοι: Γιώργος Δαρίβας, Γιάννης Γκαϊτατζής και Ηλίας Υφαντής.


ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ

Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας 2ο Νίκος Μαυρωνάς & Θανάσης Χειμωνάς

Αφήγημα – Μαρτυρία

Θρύλε μου 

Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας 2οΈνα ταξίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού μοιράζεται απλόχερα στους αναγνώστες του βιβλίου. 

Ακολουθεί τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στα μονοπάτια της δόξας του. 

Σας προσκαλεί να φορέσετε την τιμημένη ερυθρόλευκη ριγωτή, να ξαναγίνετε παιδιά και να χαθείτε σε ένα πέλαγο «θρυλικών» αναμνήσεων. 

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε σημαντικά γεγονότα της ιστορίας του Ολυμπιακού με μορφή διηγηματική - λογοτεχνική. 

Συν τοις άλλοις ο Νίκος Μαυρωνάς ήταν από τους πρώτους που «πέρασε» την λογοτεχνία στα βιβλία που ασχολούνται με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Μεγάλες νίκες του Θρύλου γλέντια τρανά, ανεπανάληπτα γκολ, πρωταθλήματα παρουσιάζονται με τρόπο γλαφυρό χωρίς να αλλοιώνεται στο παραμικρό η ιστορική αλήθεια!

Ο γνωστός συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς συμπράττει και σχολιάζει. Διαβάζοντας το βιβλίο οι νεότεροι μαθαίνουν την ιστορία της ομάδας ενώ οι μεγαλύτεροι θυμούνται τις συγκινήσεις και τις χαρές που τους πρόσφερε ο Θρύλος.

Δεν λείπουν από το βιβλίο πρωτοσέλιδα εφημερίδων που εξυμνούν θριαμβευτικές νίκες του Ολυμπιακού. Επίσης υπάρχουν στην αρχή του βιβλίου πρόλογοι των: Σάββα Θεοδωρίδη, Κωνσταντίνου Καραπαπά, Αντώνη Γλύκα και Γιώργου Κεντρωτή. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το φωτογραφικό υλικό που έχει παραχωρηθεί από το Μουσείο του Ολυμπιακού.

Ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο γράφει πρωτοπρόσωπα τα εξής:«Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είναι ο Θρύλος των γηπέδων μας. 

Η τιμημένη ιστορία του γράφτηκε με τον ιδρώτα και το αίμα αυτών που φόρεσαν την τιμημένη ερυθρόλευκη ριγωτή με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος. 

Το βιβλίο αυτό προήλθε από τη δική μας εσωτερική ανάγκη να γράψουμε για τον Θρύλο και είναι ένα ταξίδι στα ένδοξα μονοπάτια της ιστορίας του». 

Βιογραφικά:O Νίκος Μαυρωνάς γεννήθηκε στο Νησάκι Κέρκυρας και είναι καθηγητής Θεολόγος. 

Ασχολείται συστηματικά με την ιστορία του Ολυμπιακού και αυτό είναι το όγδοό του βιβλίο για τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς! 


Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα . 

Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του Πανεπιστήμιου του Στρασβούργου ,σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο. 

Έχει εργαστεί ως αθλητικός συντάκτης σε πολιτική εφημερίδα. 

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες για πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Έχει εκδώσει οχτώ μυθιστορήματα.BOUKIS


 
Top