του Παναγιώτη Σαριμπάλογλου

Νίκαια

Aνακοίνωση-κόλαφο εξέδωσε η ομάδα του Ιωνικού, απαντώντας παράλληλα στην χθεσινή ανακοίνωση της Κηφισιάς για το ματς της Κυριακής με τον Εργοτέλη στο ''Ζηρίνειο'' που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

''Με ταχύτατους και άρτια συγχρονισμένους ρυθμούς λειτουργούν τα τελευταία 24ωρα το γραφείο τύπου του Εργοτέλη με το αντίστοιχο της Κηφισιάς.

Διαβάζοντας τα λιβελογραφήματα των Κρητικών που στοχοποιούν αδιακρίτως το σύνολο της Ιωνικής οικογένειας, ήρθε να προστεθεί και η απόφαση της Κηφισιάς, που ενημερώνει για τον αγώνα Κηφισιά-Εργοτέλης ότι ‘θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών’.

Το σωματείο των Βορείων Προαστείων θεωρώντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως διοργανώτρια αρχή, αποφασίζοντας και διατάζοντας, ανακοινώνει παιχνίδι «κεκλεισμένων των θυρών» γεγονός που αντιβαίνει στους κανονισμούς του ΚΑΠ.

Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να κάνουμε δύο σημαντικές επισημάνσεις. 

Το παιχνίδι Ερμής Ζωνιανών-Ιωνικός στον πρώτο γύρο, παρακολούθησε σύσσωμη η ομάδα του Εργοτέλη μαζί με τον πρόεδρό τους, ενώ στο παιχνίδι Ατσαλένιος-Ιωνικός -σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων του Ατσαλένιου- στο γήπεδο βρέθηκαν φίλαθλοι του Εργοτέλη, οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να δημιουργήσουν και επεισόδιο στην κερκίδα.

Ωστόσο ο Ιωνικός, δεν έθιξε ποτέ τα παραπάνω συμβάντα θέλοντας να αποφύγει τα μονοπάτια γραφικότητας που διαβαίνουν άλλοι.

Μετά τα τελευταία γεγονότα διερωτάται εύλογα πλέον ο καθένας, όταν δύο ομάδες αποφασίζουν από κοινού να δώσουν μεταξύ τους έναν αγώνα ‘κεκλεισμένων των θυρών’, και μάλιστα δίχως τηλεοπτική κάλυψη, εξακολουθούμε να κάνουμε λόγο για επίσημο παιχνίδι ή πλέον μπορούμε και επίσημα να μιλήσουμε για ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα?

Κι αν τελικά εκεί στην Κηφισιά, αποφασίσατε να δώσετε τέτοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι, γιατί δεν το κάνατε ευθύς εξαρχής στην έδρα του Εργοτέλη, να γλυτώσουν τον κόπο οι Κρητικοί κι εσείς την αναστάτωση?

Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας, την στιγμή που ορισμένοι πλήττουν διαρκώς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος με τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Ιωνικός θα αποστείλει επίσημο έγγραφο στην ΚΕΔ όπου θα ζητάει βάσει της κρισιμότητας του αγώνα κι εφόσον δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, να οριστεί ανώτατος παρατηρητής διαιτησίας. Παράλληλα ζητάμε από την ΚΕΔ και από τα αρμόδια όργανα να εγγυηθούν πως οι κύριοι Κακριδής, Κωνσταντόπουλος και Πυργάκης θα εξασφαλίσουν μια διαιτησία αντάξια των περιστάσεων''.


BOUKIS


 
Top