του Λουκά Κιοκτσόγλου


Η σεζόν οδεύει προς το τέλος της και εκείνος κοιτά από τώρα την επόμενη με ακόμη περισσότερες φιλοδοξίες και στόχους τους οποίους σκοπεύει να επιτύχει. 

Ο Νίκος Κοντάκης, προπονητής στην Ακαδημία του ΑΟ Κορωπίου και γνώστης του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, μίλησε για τη χρονιά που τελειώνει και τις εντυπώσεις που του αφήνει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον του, το οποίο επιθυμεί να πλαισιώνεται από ικανά κίνητρα.

Αρχικά, ο Νίκος Κοντάκης έκανε τον απολογισμό της σεζόν με τους Παμπαίδες του ΑΟ Κορωπίου:

-Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να κλείσει η χρονιά, με τις υποχρεώσεις μας να τελειώνουν στις αρχές Ιουλίου. Οσονούπω θα φιλοξενηθούμε στο Βόλο για το τουρνουά του Ολυμπιακού Βόλου, που κλείνει τα 80 του χρόνια και προετοιμαζόμαστε για αυτή τη διοργάνωση. 

Πέρασε μια αρκετά επίπονη σεζόν που ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου και νιώθω ότι τα παιδιά γέμισαν με αυτοπεποίθηση και στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα ποδοσφαιρική τους πορεία.

Ποια είναι η προπονητική σας φιλοσοφία όσον αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες;

-Ξεκάθαρος στόχος μου είναι να γίνομαι φίλος με τα παιδιά. Το κυριότερο είναι να σε σέβονται σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Το κάθε παιδί χρειάζεται διαφορετική διαχείριση και υπομονή, ώστε να αναδειχθούν τα στοιχεία του. Από μόνο του ξέρει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Χρειάζεται απόλυτος σεβασμός αλλά και πειθαρχία.



Είχα να κάνω με "επαγγελματίες"!

Ποια είναι τα συμπεράσματα σας από τη συμμετοχή στο "Respect Cup", όπου μάλιστα φτάσατε και στον τελικό;

-Φέτος στο Παμπαιδικό του ΑΟΚ είχαμε 37-38 παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες. Με την μία φτάσαμε έως τον  τελικό όπου εκεί δεν τα καταφέραμε, αλλά για μας αυτό το παιχνίδι ήταν γιορτή και οι εμπειρίες από αυτό μετρούν περισσότερο από έναν τίτλο. Η άλλη ομάδα ήταν επίσης πολύ ανταγωνιστική και τερμάτισε στις υψηλές θέσεις του ομίλου της. Η όρεξη και η διάθεση για δουλειά ήταν πάντα δεδομένη για αυτά  τα παιδιά.

Έχουμε ως σύλλογος μια φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία θέλουμε να χτίσουμε ικανούς ποδοσφαιριστές αλλά και ανθρώπους, ώστε μελλοντικά να επανδρωθεί η αντρική ομάδα. Η αρχή κάθε συλλόγου πρέπει να είναι οι υποδομές του. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά για τη συνεργασία που είχαμε, τους χαρακτηρίζω επαγγελματίες!



Ποια η στάση των γονέων για το έργο σας στην ομάδα;

-Είμαι πραγματικά τυχερός που είχα κοντά μου τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι να μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα. Οι γονείς των παιδιών συνεισέφεραν από το σπίτι με τις κατάλληλες συμβουλές τους προς τους νεαρούς μας παίκτες. Έχουν και αυτοί μερίδιο της επιτυχίας. Τους ευχαριστώ πολύ και εκείνους.

Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα; Μπορεί να υποστηριχθεί;

-H χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν είναι στείρα από ταλέντο. Εδώ έχουν αναδειχθεί καταπληκτικοί παίκτες. Η νοοτροπία και οι συνθήκες είναι αυτές που δεν μας βοηθούν. Το ποδόσφαιρο μας δεν είναι σε περίοπτη θέση όμως μια ενδεχόμενη αλλαγή στάσης απέναντί του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να αρχίσουν και πάλι από τις νέες γενιές να αναδύονται πολλά ταλέντα.

Στην αρχή της χρονιάς διατελέσατε βοηθός στην Α' ομάδα του ΑΟΚ. Πώς ήταν για εσάς αυτό το διάστημα;

-Βρίσκομαι 2 χρόνια σε έναν τρομερά ιστορικό σύλλογο, όπως είναι ο ΑΟ Κορωπίου με διαδρομή από το 1903 και με καταξιωμένους παίκτες και προπονητές να περνούν από εδώ. Ένιωσα την αγάπη τους και την υποστήριξή τους και φέτος είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στην πρώτη ομάδα με έναν αξιόλογο τεχνικό αλλά και άνθρωπο, τον κ. Μαγγίνα. Δυστυχώς λόγω επαγγελματικού φόρτου δεν μπόρεσα να παραμείνω για πολύ καιρό δίπλα του.



Έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μια φημολογία πως συζητάτε με ομάδες από τον Πειραιά.

-Καταρχήν δεν έχω ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μου με τον ΑΟΚ και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι διοικούντες του συλλόγου έχουν τον πρώτο λόγο για την παραμονή μου. Υπάρχουν κάποιες επαφές όπως θέλω πρώτα να μιλήσω με τον ΑΟΚ εντός των επόμενων ημερών. Βεβαίως ασχέτως του ότι είμαι στους Παμπαίδες του ΑΟΚ, ταυτόχρονα θα μπορούσα και θα ήθελα να κάνω και κάτι διαφορετικό εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Πάντοτε ψάχνω για νέα κίνητρα και φιλοδοξίες.

Παρακολουθείτε τα πρωταθλήματα του Πειραιά; Θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον με κάποια ομάδα;

-Παρακολουθώ το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και για μένα αποτελεί πρόκληση το να βρεθώ σε αυτό. Θέλω φυσικά να συνεχίσω το έργο μου στις υποδομές, αλλά σίγουρα θα με ενδιέφερε να δουλέψω και σε αντρικό τμήμα. Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες εδρεύουν στον Πειραιά οπότε έχω μια καλή εικόνα  για όλες τις κατηγορίες.

Ποιες είναι οι ομάδες που κατά τη γνώμη σας έκαναν τη διαφορά φέτος;

-Πιστεύω πως στο μπαράζ ανόδου βρέθηκαν δίκαια τόσο η Οδηγήτρια όσο και το Κερατσίνι. Το Κερατσίνι δεν το παρακολούθησα τόσο πολύ σε αντίθεση με την Οδηγήτρια, από όπου μου άρεσαν πολλά πράγματα. Ο Καραβάς επίσης είναι μία ομάδα που μου άρεσε επίσης φέτος. Από την άλλη νομίζω πως ο Αίαντας πολύ δίκαια πήρε την άνοδο για την Α' κατηγορία, ενώ από τη Γ' ξεχώρισα για την πορεία τους και τον Πειραϊκό αλλά και τους Λέοντες Καμινίων.

Υπάρχουν ενδεχομένως μερικοί προπονητές στους οποίους αναγνωρίζετε το έργο τους;

-Όσον αφορά τους συναδέλφους μου, πραγματικά υπάρχουν εξαιρετικοί προπονητές στον Πειραιά και δεν θα ήθελα να αδικήσω κανέναν ή κάποιον που δεν γνωρίζω. Ωστόσο ο Παύλος ο Δαούτης πιστεύω ότι κάνει τρομερή δουλειά και ότι αξίζει να μεταπηδήσει σε επαγγελματικές κατηγορίες, εκτιμώ πολύ τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται το ποδόσφαιρο. Επίσης εκτιμώ πολύ το έργο και του κ. Μελά, χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά. Από εκεί πέρα θεωρώ πολύ φιλόδοξο και τον Γιώργο Μοδινό, νομίζω ότι έχει πολλά να δώσει στο ποδόσφαιρο, αλλά και τον κ. Τσαγδή που αν και ήταν η πρώτη του χρονιά στον Πειραιά έδειξε πολύ θετικά στοιχεία. 

Αυτά, από όσα έχω παρακολουθήσει φέτος και χωρίς επαναλαμβάνω να θέλω να αδικήσω κάποιον από τους υπόλοιπους συναδέλφους, στους οποίους τρέφω απεριόριστο σεβασμό.



Κλείνοντας, ο Νίκος Κοντάκης ανέφερε:

"Τελειώνοντας θέλω να πω πως στο ποδόσφαιρο όλα πάντοτε παραμένουν ρευστά. Προσωπικά σκοπεύω συνέχεια να κοιτάω το κάτι παραπάνω. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στον ιστορικό σύλλογο του ΑΟ Κορωπίου. Γνώμη μου είναι πως για να πετύχει κανείς στο ποδόσφαιρο, χρειάζεται πλάνο, μέτρο και υπομονή".




BOUKIS


 
Top