ΡΕΝΤΗΣ

Την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου νταμπλ πανηγύρισε η ομαδάρα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, επικρατώντας και στον τρίτο τελικό του Πανναξιακού στο Ρέντη με 3-0 σετ (25-14, 25-19, 31-29). 
Την δική της δυναστεία στις εγχώριες διοργανώσεις επεκτείνει ακάθεκτη η ομαδάρα βόεϊ γυναικών του Ολυμπιακού!
Τα χρυσά κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, αφού πρώτα άφησαν … άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη φέτος με τους απίστευτους θριάμβους τους, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Challenge Cup για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος, μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο τους τελικούς με τον Πανναξιακό, κατακτώντας με … σκούπα το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα!
Στον τρίτο τελικό του «Μελίνα Μερκούρη» ο Θρύλος παίζοντας καταπληκτικά κυρίως στα δύο πρώτα σετ, θριάμβευχσε με 3-0 σετ του Παννξαικού (25-14, 25-19, 31-290 και κατέκτησε πανάξια το πέμπτο διαδοχικό νταμπλ, διευρύνοντας την αυτοκρατορία της1
Με … κεκτημένη ταχύτητα το 1-0!
Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τον τρίτο τελικό! Με όπλο το πολύ πιεστικό σερβίς, αλλά και την πληθώρα επιθετικών επιλογών, τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς επέβαλαν από τους πρώτους πόντους του αγώνα την απόλυτη κυριαρχία τους στο τάραφλεξ, φανερώνοντας πτυχές της ποιότητάς τους,
Με τις Λαμπρούση, Μαλασάι και Χίπε να έχουν «μπει» πολύ ζεστά, ο Ολυμπιακός νωρίς – νωρίς προηγήθηκε 12-6 για να κλείσιε το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενος με 16-8.
Ο κόσμος συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» και με πόντους των Χίπε κια Λαζάρεβιτς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 23-12, για να κατακτήσει πανεύκολα το πρώτο σετ με 25-14.
Εύκολα και το 2-0
«Φουριόζες» μπήκαν οι γηπεδούχες και στο δεύτερο σετ
Με συνεχόμενους πόντων των Λαζάρεβιτς και Μαλασαι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-1, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις του.
Η ομάδα της Νάξου μείωσε προσωρινά σε 9-5, αλλά συνεχόμενοι πόντοι της Νεντζάγια Μαλασάι, επέτρεψαν στον Ολυμπαικός να ξεφύγει 11-5. Ο Πανναξιακός βρήκε λύσεις με την Πατακάρ μειώνοντας σε 15-13, αλλά μέχρι εκεί.
Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ανέβασαν  αισθητά την απόδοσή τους τους στην άμυνα και το μπλοκ για να φτάσεις την κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-19, με συνεχόμενους πόντους της Χίπε.
«Μάχη» στο τρίτο σετ και Κούπα!
Στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη. Οι φιλοξενούμενες μην έχοντας άλλη επιλογή, πίεσαν πολύ περισσότερο στο σερβίς, ενώ έγιναν και πιο απρόβλεπτες επιθετικά και αφού εκμεταλλεύθηκαν
κάποια σημάδια χαλάρωσης των παικτριών του Ολυμπιακού προηγήθηκαν με 10-14 και 12-17
Σε αυτό το σημείο, όμως ανάλβαν δράση Χίπε και Λαμπρούση παίρνοντας καθορισιτκούς πόντους,  ξαναβάζοντας τον Θρύλο γερά στη διεκδίκηση του τρίτο σετ, που θα του χάριζε το πέμπτο συνεχόμενο νταμπλ.
Με καρφίτ ης Λαζάρεβιτς, οι «ερυθρόλευκες» προσπέρασαν με 19-18, για να ακολουθήσει μάχη πόντο με πόντο.
Με συνεχόμενους πόντους της Κατερίνας Γιώτα ο Ολυμπιακός διατήρησε βραχεία κεφαλή 27-26, με τον Παναξιακό να προσπερνά με 27-28.
Με την Άνα Λαζάρεβιτς να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της ο Θρύλος προηγήθηκε εκ νέου 30-29, για να έρθει η Σάσκια Χίπε και με δικό της πόντο να τελειώσει το ματς με 31-29 χαρίζοντας στον Ολυμπιακό το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα!
Τα σετ: 25-14, 25-19, 31-29.
Πηγή: redaroume.gr
Photo Credits: redaroume.gr

BOUKIS


 
Top