ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΜΟΣΧΑΤΟ 1-0 (Εφηβικό)

Ωραίο παιχνίδι στις Σιταποθήκες, με αρκετό κόσμο στις κερκίδες και  με πολλές φάσεις. Το Μοσχάτο προσπάθησε να αιφνιδιάσει στην αρχή , αλλά ο Ντόσκορης ήταν ανίκητος σε τετ-α-τετ του Καρδαρά και του Shoshari (που πάντως ξεκίνησε με φάουλ του παίκτη του Μοσχάτου που δεν είδε ο διαιτητής). 

Ο Εθνικός αντέδρασε άμεσα, ανέβασε την απόδοση του και είχε ευκαιρίες, ενώ διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι όταν το σουτ του Ηλιόπουλου (με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα) σταματάει στο χέρι αμυντικού μπροστά στο τέρμα.

Στο β μέρος  ο κόουτς Ρέντζος φρέσκαρε την ομάδα του με αλλαγές και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1 αρχικά και σε 3-4-3 στη συνέχεια,  πίεσε ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο.

 Αποτέλεσμα ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των νικητών, με πάρα πολλές τελικές προσπάθειες (όπως κάνουν πάντα οι ομάδες του Ρέντζου) και πολλές ευκαιρίες. 

Δύο λανθασμένες υποδείξεις του επόπτη σταμάτησαν επικίνδυνες φάσεις των νικητών, ενώ καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Στουραΐτη δεν υπέδειξε ο διαιτητής Πετρίδης.  

Γκόλ του Πρίφτη που ξεκινάει από οριακά σωστή θέση ακυρώνεται σαν off side , για να δώσει την λύση ο Χοντάι μετά από κόρνερ του Πρίφτη, για το τελικό 1-0.

"Σήμερα είμαστε εξαιρετικοί στο β μέρος. 


Ξεπεράσαμε την αντίσταση του πολύ καλού αντιπάλου μας και τις λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, που πάντως είναι πολύ ελπιδοφόροι. 

Οι παίκτες  μου έχουν υψηλή ευφυΐα και  ανταποκρίνονται άριστα και γρήγορα στην αλλαγή των συστημάτων που κάνουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού" ανέφερε αρχικά ο κ Ρέντζος στις δηλώσεις του και συνέχισε λέγοντας:

"Ούτως ή άλλως η φιλοσοφία μας στις Ακαδημίες του Εθνικού είναι ότι τα συστήματα είναι για υπηρετούν την ομάδα και τους παίκτες και όχι το αντίθετο. 

Το σύστημα σου λέει  σε ποιο χώρο περίπου πρέπει να κινείσαι και εσύ σαν παίκτης πρέπει να αυτοσχεδιάζεις, πάντα πάνω στην βασική μας φιλοσοφία που είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο. 

Οι παίκτες μου το κάνουν αυτό καλά και έτσι η ομάδα μας συνδυάζει την σωστή τακτική συμπεριφορά με την «άναρχη» ή απρόβλεπτη ανάπτυξη, που πάντα είναι απαραίτητη για να προσφέρουμε  θέαμα και να  βελτιώνουμε το δημιουργικό κομμάτι".


BOUKIS


 
Top