Ο δήμος ενέκρινε τα σχέδια της ανάπλασης και πλέον η ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα παίζει στο νέο της "σπίτι" από την σεζόν 2021-2022.

Η Τσέλσι είχε αποφασίσει εδώ και καιρό την δημιουργία του νέου Στάμφορντ Μπριτζ, με το κόστος να φτάνει τα 500 εκατομμύρια λίρες. Ο δήμος αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη των εργασιών και σήμερα πήραν την επιβεβαίωση από τον δήμαρχο, που έκανε λόγο για ένα "υψηλών προδιαγραφών και εκπληκτικού σχεδιασμού γήπεδο".

Το νέο γήπεδο χωρητικότητας 60.000 θέσεων, θα στοιχίσει 500 εκατομμύρια λίρες, ενώ την κατασκευή του θα την αναλάβει η εταιρεία που μεταξύ άλλων έχει φτιάξει τη "Φωλιά του πουλιού" στο Πεκίνο και το Αλλιάνζ Αρένα στο Μόναχο.

Οι "μπλε" πρόκειται να παίξουν στο νέο τους γήπεδο από τη σεζόν 2021-2022, με τις εργασίες να ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2018. Το Γουέμπλει φημολογείται ως η επικρατέστερη επιλογή, ενώ και μια άλλη ομάδα της Premier League, η Τότεναμ, θα μετακομίσει κι αυτή εκεί προσωρινά, λόγω της ανακαίνισης του Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Το παλιό στάδιο θα καταστραφεί τελείως, σε ένα χώρο που θεωρείται σπίτι της Τσέλσι από το 1905, ενώ το νέο πρόκειται να είναι πιο "βυθισμένο" στο έδαφος.


Πηγή: contra.gr


BOUKIS


 
Top