ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΠΑΠΠΑΣ


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Το δικό του όνειρο ζει ο νεαρός ποδοσφαιριστής Γιώργος Μαυριδόγλου στα γήπεδα του Πειραιά. 

Σε ηλικία μόλις 16 χρονών, πήρε το βάπτισμα του πυρός την τρέχουσα σεζόν με την αντρική ομάδα του Ολυμπιακού Κερατσινίου, αφήνοντας μάλιστα καλές εντυπώσεις, με το μέλλον να του ανήκει ολοκληρωτικά. 

Το sportactive.gr φωνάζει και πάλι παρών, δίνοντας στον Γιώργο την ''πάσα'' να μας μιλήσει για τα πρώτα βήματα που διανύει, για τα όνειρα του αλλά και για το πως το ποδόσφαιρο μπορεί να βιοπορίσει εναν αθλητή στην Ελλάδα.

1) Σε ποια ηλικία είχες την πρώτη σου επαφή με το ποδόσφαιρο?

Την πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν σε ηλικία 4 ετών στις ακαδημίες του Νέου Ικονίου. 

2) Ησουνα στο Ν.Ικόνιο μέχρι τα 13 σου, εννιά ολόκληρα χρόνια. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου? Πόσο σε στήριξε στα πρώτα σου βήματα?

Πρώτα απο όλα ήμουνα πολυ ευχαριστημένος. Χαιρόμουνα πολύ με στήριζε ο προπονητής μου Θανάσης Ζάχος και αργότερα και οι συμπαίκτες μου.
3) Πότε συμπέρανες οτι ταιριάζεις στην γραμμή της άμυνας? Σε ποια ηλικία μονινοποιήθηκες σε αυτή την θέση?

Στην ηλικία των εφτά ετών. 

Διότι μιας απώλειας ενός παίκτη χρειάστηκε να μπω στην θέση αυτή και έτσι πίστευα οτι ταιριάζω σε αυτή την θέση.

4) Σε ποια θέση μπορείς να παίξεις με μεγαλύτερη ευκολία? Ως κεντρικός αμυντικός ή ως πλάγιος αμυντικός?

Πιστεύω οτι το κάθε μάτς έχει διαφορετικές δυσκολίες. Αλλά κατα την γνώμη μου καλύτερα μπορώ να παίξω ως κεντρικός αμυντικός.

5) Ποια ήταν η πρώτη σου αγωνιστική δυσκολία που αντιμετώπισες?

Ηταν στην ηλικία των 9 ετών. 

Επρεπε να σταματήσω για εξι μήνες διότι είχαμε σχετικά αργά προπονήσεις και δε μπορούσα να πηγαίνω στο Πέραμα.

Στην συνέχεια όμως επέστρεψα δυνατότερος.

6) Οταν είσαι στην τρυφερή ηλικία των 13 ετών, τι πρέπει να έχει περισσότερο σημασία η σκοπιμότητα του αποτελέσματος ή αποκλειστικά
η προσωπική βελτίωση ενός αθλητή? Και γιατί κατά την γνώμη σου.

Πιστεύω οτι πρέπει να έχει η απόδοση ενός αθλητή διότι σιγά σιγά αρχίζει και στήνει βάσεις για το μέλλον του.

7) Γιατί έφυγες απο το Ν.Ικόνιο?

Επειδή μου ήρθε μια πρόταση απο τα Αστέρια Δραπετσώνας και πίστευα θα μπορούσα να ανέβω ενα σκαλοπάτι σε εισαγωγικά, για να αρχίζω να ανεβαίνω και να προωθώ τον ευατό μου.

8Στην συνέχεια, μεταπήδησες στα Αστέρια Δραπετσώνας και μετά στον Κεραυνό Γλυφάδας. Τι στιγμές κρατάς απο εκεί? Σε βελτίωσαν καθόλου
σαν παίκτη?

Ναι διότι και με την βοήθεια του προπονητή, πιστεύω οτι εμαθα αρκετά. Σε βάση δηλαδή να καταλάβω ποια ήταν η θέση μου, να έχω πιο πολύ εμπιστοσύνη 
στον ευατό μου και στους συμπαίκτες μου.
9) Στην Γλυφάδα μας είπες οτι αγωνίστηκες και ως επιθετικό χαφ. Ανακάλυψες κάποιο καινούργιο στοιχείο πάνω σου που δεν ήξερες οτι είχες?

Πιστεύω οτι με αυτή την απόφαση του προπονητή μου να αγωνιστώ ως επιθετικό χαφ, αν και στην αρχή δυσκολέυτηκα λίγο, κατάλαβα στην συνέχεια 
οτι πιο πολύ ταίριαζα στην γραμμή της άμυνας.


10) Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που άκουσες αυτά τα χρόνια και σε ακολουθεί μέχρι σήμερα?

Οτι πάντα πρέπει να τηρούμε το ευ αγωνίζεσθαι το οποίο σε όλες τις ακαδημίες μας το τονίζανε. Και οτι πρέπει να πιστεύουμε στον ευατό μας.


11) Σε ολα σ αυτά τα χρόνια στις συγκεκριμένες ακαδημίες πως αντιμετώπιζαν οι προπονητές τα αντικανονικά μαρκαρίσματα? Ποσο βάση έδινανστο fair-play?

Σημαντικό ρόλο έπαιζε το fair play για τους προπονητές μας. Γενικά δεν τους άρεσε να είμασταν αντιαθλητικοί.

12) Πιστεύεις οτι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένας αμυντικός πρέπει να ξέρει να κατεβάζει και μπάλα και να κάνει παιχνίδι σε σχέση με το 
παρελθόν? 

Ναι φυσικά, γιατί το άθλημα οσο πάει δυσκολεύει, και πρέπει ο αμυντικός να ξέρει να φτιάχνει παιχνίδι και σιγά σιγά να μεταφέρει την μπάλα στο κέντρο.

13) Πως μπορούσες να συνδυάσεις το σχολείο με τις προπονήσεις?

Μου ήταν σχετικά εύκολο. Διότι δεν με δυσκόλευαν και τα μαθήματα μου. Κατάφερνα να τα συνδυάσω και τα 2.

14) Την τρέχουσα σεζόν πραγματοποίησες το ντεμπούτο σου με την αντρική ομάδα του Ολυμπιακού Κερατσινίου. Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδρασηόταν έμαθες οτι θα αγωνιστείς? Πόσο άγχος είχες?

Είχα πάρα πολύ άγχος. Στην συνέχεια με τον προπονητή μου και τους συμπάικτες μου, με ενθαρρύνανε σε κάθε παιχνίδι, μπόρεσα και εντάχθηκα κατάλληλα.

15) Ποια είναι η διαφορά να κάνεις προπονήσεις με συνομήλικους σου και ποια με αθλητές έμπειρους μεγαλύτερης ηλικίας?

Δεν έχει κατ εμε τόσο μεγάλη διαφορά. Διότι ο καθαρός ρόλος είναι πιο πολύ για την προπόνηση εκεί. Αλλά σε κάθε προπόνηση μαθαίνεις και κάτι καινούργιο. 16) Εστω και σε ερασιτεχνική κατηγορία, έπαιξες πρώτη φορά στα 16 σου σε αντρική ομάδα. Γιατί στην Ελλάδα κατά την γνώμη σου διστάζουμενα εμπιστευτούμε παιδιά σε τέτοιες ηλικίες, ενώ στο εξωτερικό μπορεί να είναι ήδη ενδεκαδάτοι?

Πιστευω οτι κακώς βέβαια οι προπονητές και οι προέδροι κάποιων συλλόγων δεν ακολουθουν αυτόν τον δρόμο. 

Πρέπει απο τις ακαδημίες να τους βάζουν στο''τρυπάκι'' για να μπορέσουν να ανέβουν σιγά σιγά επίπεδο και να παίξουν ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερη ομάδα.

17) Ποιος ποδοσφαιριστής ήταν ή είναι το είδωλο σου όταν ήσουν μικρός?

Το είδωλο μου όταν ήμουνα μικρός ήταν ο Βασίλης ο Τοροσίδης. 

Γενικότερα μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε. 

Σαν μπακ που έπαιζα και γω, ταυτίστηκα με την δύναμητου και το πάθος του.18) Μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα όνειρα σου? Ενιωσες ποτέ ψωνισμένος?

Είναι πολύ ακόμα για να νιώσω αυτό το συναίσθημα. 

Τα όνειρα μου είναι να έχω όσο γίνεται περισσότερο προσωπική βελτίωση και να αποδίδω όλο και καλύτερα.

Πιστέυω οτι με συνεχής προπόνηση και καλές αποδόσεις, σιγά σιγά μπορώ να διεκδικήσω το βήμα παραπάνω.

19) Πιστεύεις σήμερα οτι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα για ενα παιδί που ξεκινάει τώρα την πορεία του, μπορεί να τον βιοπορίσει για όλη του ζωη?

Δύσκολο για μένα. Αλλά με προσπάθεια και θέληση όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να μην παραφερόμαστε και να μην βγαίνουμε έξω απο τα όρια μας. 

20) Κλείνοντας, τι ευχές στέλνεις για όσους θα σε διαβάσουν?

Αρχικά εύχομαι σε όλους τους αθλητές υγεία πάνω απο όλα και στον υπόλοιπο κόσμο. Και κατά δεύτερον όσα είπαμε σήμερα, να προσπαθεί ο κάθε άνθρωπος, είτεαθλητής είτε οχι, για το καλύτερο δυνατό του ευατου του.


BOUKIS


 
Top