Ο Πάουλο Μπέντο επανέλαβε πως στα πλάνα του είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος να παίξει ξανά ως αμυντικός χαφ. Τι τόνισε για τον αγώνα με την ΑΕΛ.

Μεταξύ άλλων ο Μπέντο είπε στη Nova:

- Στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο, χρησιμοποιήσατε τον Παναγιώτη Ρέτσο σε ρόλο αμυντικού μέσου, θέση στην οποία είχε αγωνιστεί στο πρώτο φιλικό του καλοκαιριού με την Χορν. Τον έχετε δει τόσο στο αριστερό, όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Με την εμπειρία σας που πιστεύετε ότι μπορεί να αποδώσει αποτελεσματικότερα;

«Όλοι γνωρίζουμε πως η φυσική θέση του Ρέτσου είναι στο κέντρο της άμυνας. Αυτή είναι η θέση στην οποία έχει εκπαιδευτεί καλύτερα. Όπως είπατε και εσείς, για διάφορους λόγους έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις. Σε όλες αυτές τις θέσεις έχει αποδώσει πάρα πολύ καλά. Είναι ένας επαγγελματίας παίκτης. Κάνει ότι του ζητηθεί. Έχει ικανότητα και επίσης είναι πάρα πολύ έξυπνος. Μπορεί με μεγάλη ευκολία να κατανοήσει το παιχνίδι και το τι απαιτείται από αυτόν στην κάθε θέση και σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόδοσή του σε όλες τις θέσεις. Είναι ένας παίκτης ο οποίος πάντα προσπαθεί να μαθαίνει, να βελτιώνεται γιατί είναι επαγγελματίας. Αυτός είναι ο λόγος που τα έχει καταφέρει τόσο καλά σε όλες τις θέσεις. Σίγουρα θα τον δούμε ξανά στη θέση που τον είδαμε χθες (σ.σ. αμυντικός χαφ) και ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι κανονικά πρέπει να παίζει στο κέντρο της άμυνας. Όμως, επειδή δείχνει αυτήν την ικανότητα, λόγω των αναγκών της ομάδας μας είναι πιθανό να τον δούμε ξανά στην θέση του αμυντικού μέσου».

- Το Σάββατο αντιμετωπίζετε την ΑΕΛ, τη μοναδική ομάδα από την οποία ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί στο πρωτάθλημα. Τούτο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες σας προκειμένου να φθάσουν στη νίκη;

«Να ξεκαθαρίσουμε πως η ομάδα δε χρειάζεται έξτρα κίνητρο σε κάποιο παιχνίδι. Πάντα υπάρχει το κίνητρο, γιατί είμαστε μία ομάδα η οποία πρέπει πάντα να κερδίζει. Αυτός είναι πάντα ο στόχος μας. Στο μυαλό μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη. Από ‘κει και πέρα, από τη στιγμή που παίζουμε με μία ομάδα η οποία μας έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο, χωρίς να θέλω να δώσω την αίσθηση για εκδίκηση γιατί δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο μυαλό μας επειδή δεν αρμόζει στο ποδόσφαιρο, σίγουρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μία ομάδα να μας στερήσει βαθμούς δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο. Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο κερδίζοντας αυτή τη φορά. Γιατί δε θα πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς».


Πηγή: gazzetta.grBOUKIS


 
Top