Αθήνα
Σε μια σειρά από ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτικά ατοπήματα υπέπεσαν οι σχολιαστές του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, οι οποίοι μετέδωσαν την τελετή έναρξης του Ρίο.

Συγκεκριμένα, κατά την παρέλαση της Ολυμπιακής αποστολής της ΠΓΔΜ, αρχικά αποκάλεσαν τη χώρα ως «Μακεδονία» και λίγο αργότερα ανέφεραν πως από το σλαβικό κράτος προέρχεται ο βασιλιάς Φίλιππος ο Β' και ο Μέγας Αλέξανδρος που έλαβε μέρος στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το εάν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι ήθελαν να προκαλέσουν ή απλά είναι ανιστόρητοι είναι ένα διαφορετικό ζήτημα.

Ωστόσο… επέμεναν πως ο Μέγας Αλέξανδρος όχι μόνο κατάγεται από τη «Macedonia», αλλά πως ήταν και τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της χώρας!

Το κανάλι αγνόησε ακόμα και το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνωρίζει επίσημα την ονομασία ΠΓΔΜ, ενώ και οι διοργανωτές του «Ρίο 2016» αναφέρουν και αναγράφουν το κράτος ως «FYROM».

Φυσικά, η αντίδραση των τηλεθεατών του καναλιού και κυρίως του ελληνικού στοιχείου στις ΗΠΑ, ήταν έντονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας πολλά μηνύματα που έκαναν λόγο για ανιστόρητους σχολιαστές και ντροπιαστική μετάδοση του NBC.

BOUKIS


 
Top