Αθήνα
Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους κι ένα παιδί δύο ετών, και 15 τραυματίες -oι δύο σε σοβαρή κατάσταση- είναι ο τραγικός απολογισμός σύγκρουσης τουριστικού σκάφους, που μετέφερε παραθεριστές, με ταχύπλοο σκάφος στην Αίγινα. Πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, κάνουν λόγο και για αγνοούμενους.

Το νησάκι της Μονής βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι (Google Earth 

Στο μέσο της διαδρομής, το ταχύπλοο σκάφος εμβόλισε με ταχύτητα το τουριστικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε. Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα.

Οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρούς τρεις ανθρώπους και τέσσερις τραυματίες, οι δυο εκ των οποίων σοβαρά. Νεκροί είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Και οι 15 τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Από τους δύο σοβαρά τραυματίες, ο ένας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και ο δεύτερος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, το ταχύπλοο, 8 μέτρων και με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα και την έκοψε στη μέση. Ο χειριστής του ταχύπλοου, στο οποίο επέβαινε άλλο ένα άτομο, συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

O άνδρας δήλωσε πως δεν κατάλαβε πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό. «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα» είπε.

Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. BOUKIS


 
Top