Αθήνα
Την τιμωρία συνολικά πέντε διαιτητών αποφάσισε η ΚΕΔ λίγο πριν την κλήρωση για τους διαιτητές του τρίτου τελικού και «μικρού τελικού» της Α1 μπάσκετ. 

Αρχικά λοιπόν, αποφασίστηκε η τιμωρία των Αναστόπουλου, Κορομηλά και Μάνου που ήταν στον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, λόγω της τελευταίας φάσης όπου δεν δόθηκαν βήματα στον Σπανούλη.

Έτσι οι τρεις αυτοί διαιτητές δεν γίνεται να οριστούν στο τρίτο και τέταρτο παιχνίδι της συγκεκριμένης σειράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη της κλήρωσης, αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος. Μάλιστα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φεύγοντας είπε στην επιτροπή: «Ως Παναθηναϊκός δεν έχουμε κανένα θέμα με τους διαιτητές. Κάν' τε όπως θέλετε την κλήρωση και όπως βολεύει εσάς και τον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος ζήτησε επισήμως την παραίτηση της ΚΕΔ και των μελών της.

Οι υπόλοιποι διαιτητές που τιμωρήθηκαν είναι οι οι Γκόντας και Φούφης, για την απόφασή τους να αφήσουν με πέντε συνολικά παίκτες ΑΕΚ και Άρη, στον μεταξύ τους αγώνα.

BOUKIS


 
Top