Τέτοιες εμπειρίες σαν αυτές που έζησαν στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας τα παιδιά από τα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες ζωής και σπάνιες στιγμές που δύσκολα δεν μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη. 

Οι σπουδαστές του τμήματος ποδοσφαίρου των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους Ζήση Παπανικολάου, είχαν την σπουδαία δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Λίβερπουλ και να βιώσουν μια εμπειρία πολύ ξεχωριστή στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της Liverpool FC. Η εκδρομή διήρκησε επίσης αρκετές μέρες, από τις 15 έως και τις 20 Μαρτίου.


Η αποστολή παρακολούθησε προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του ιστορικού αυτού συλλόγου, πήρε μέρος σε ειδικά σεμινάρια διακεκριμένων προπονητών της θρυλικής Ακαδημίας των “κόκκινων”, από όπου έχουν αναδειχθεί ουκ ολίγοι παίκτες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο Αγγλικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, ενώ παράλληλα τα παιδιά αλλά και οι συνοδοί είδαν και αγώνες των τμημάτων υποδομής της Λίβερπουλ. 

Βέβαια, τα ενδιαφέροντα των Ελλήνων που βρέθηκαν στην πόλη του Λίβερπουλ δεν εστιάστηκαν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού θα ήταν... κρίμα να μην επισκεφθούν και αξιοθέατα αλλά και χώρους που αξίζει κανείς να πάρει μια... γεύση. 


Στο περιθώριο της εκπαίδευσής τους, τα παιδιά από τα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και στο Goodison Park, στο γήπεδο της μισητής αντιπάλου της Λίβερπουλ, με σκοπό να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Πρέμιερ Λίγκ, μεταξύ της Έβερτον και της Χαλ. 

Επίσης δεν παρέλειψαν να ξεναγηθούν στο θρυλικό Άνφιλντ και το μουσείο με τα ιστορικά τρόπαια των “κόκκινων”, αλλά και να να εξερευνήσουν την πόλη του συγκροτήματος των Μπιτλς και του ποδοσφαίρου.


Οι φοιτητές παρέλαβαν από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ακαδημία της Λίβερπουλ μια πιστοποίηση συμμετοχής στην πενθήμερη αυτή επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ομάδας, καθώς και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο προπονητικό εγχειρίδιο σαν ένα επιπλέον ισχυρό εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα. 

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική εκδρομή ήταν μία ακόμη διοργάνωση που είχε τη “σφραγίδα” της εταιρίας Agenda Sport Action, η δράση της οποίας συνεχίζει να περιλαμβάνει διοργανώσεις ταξιδιών για μοναδικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες, στους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς προορισμούς της Ευρώπης.


 
Top