Η Τσαπεοκοένσε έμεινε γνωστή στο ποδοσφαρικό και όχι μόνο κόσμο εξαιτίας της μεγάλης αεροπορικής τραγωδίας τον περασμένο Νοέμβριο. Οι ομάδες που... ήθελαν να τη βοηθήσουν ήταν πολλές, αλλά μόνο μία μέχρι τώρα την βοήθησε πραγματικά προσφέροντάς της χρήματα.

Οι 77 νεκροί ανάμεσά τους και 19 παίκτες της Τσαπεκοένσε ήταν ο τραγικός απολογισμός του θανατηφόρου αεροπορικού δυστυχήματος στην Κολομβία. Πολλοί ήταν αυτοί που... έσπευσαν να δηλώσουν πως θα βοηθήσουν τη βραζιλιάνικη ομάδα να οργανωθεί ξανά, είτε δίνοντάς της παίκτες είτε προσφέροντάς της χρήματα.

Παρόλα αυτά, από όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που "ακούστηκαν" πως θα βοηθήσουν, μόνο μία ομάδα πρόσφερε χρήματα. Τα λόγια ανήκουν στον πρόεδρο της ομάδας της "Τσάπε", Πλίνιο Νταβίντ ντε Νες Φίλιο: "Η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη ομάδα που έδειξε τη συμπαράστασή της, και μέχρι τώρα, είναι η μόνη ομάδα που έχει προσφέρει 250.000 ευρώ για να μας βοηθήσει".

Να τονιστεί πως αρκετές ομάδες από το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα βοήθησαν την Τσαπεκοένσε με... άλλο τρόπο, δίνοντάς της δανεικούς παίκτες, ενώ έχουν οργανωθεί διάφορες εκδηλώσεις κατά καιρούς για να μαζευτούν χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα επίσης πρότεινε να διεξαχθεί ένα φιλικό απέναντι στη βραζιλιάνικη ομάδα, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων.

"Τον Μάιο θα έχουμε την τελική ημερομηνία, που θα είναι μεταξύ 18 και 26 Μαΐου", αποκάλυψε ο Φίλιο.

Όπως φαίνεται, οι Καταλανοί "παίζουν μεγάλη μπάλα" εντός και εκτός γηπέδου.


Πηγή: contra.gr 
Top