του Πάνου Κομματέα
  

Σε μια εκδήλωση που ευωδίαζε ιστορία,μέσα σε βαθιά συγκινησιακό κλίμα,ο Εθνικός έκοψε την πίτα του,στο,ασφυκτικά γεμάτο,Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Το παρών έδωσαν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος όπως επίσης οι ακαδημίες,το αντρικό τμήμα και φίλοι του Εθνικού που κατέκλυσαν την αίθουσα με συνθήματα,ζητώντας όλοι μαζί,με μια φωνή:Γήπεδο στον Εθνικό!


Την εκδήλωση παρουσίασε ο,γνωστός για τα Εθνικά του αισθήματα,δημοσιογράφος,Δημήτρης Καπράνος,ο οποίος,μάλιστα,είχε και ένα ατύχημα,όταν σκόνταψε και έπεσε,με τον ίδιο να αντιμετωπίζει το περιστατικό με περίσσιο χιούμορ.

Τιμήθηκαν:

- όλα τα τμήματα των ακαδημιών(αστεράκια,pro-junior,junior,προπαιδικό,παιδικό,εφηβικό) από ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας,

- ο τερματοφύλακας Βασίλης Βουτσινάς,που προέρχεται από τα σπλάχνα των Πειραιωτών,για την προσφορά του(μάλιστα έπαιξε και βίντεο με εντυπωσιακές αποκρούσεις του),

- ο ορθοπεδικός Γιώργος Καραχάλιος για τις υπηρεσίες του στον σύλλογο,

- Ο Βασίλης Δέρβος και Δημήτρης Καραφαντής για την προσφορά τους και την μεγάλη συνεισφορά τους στις σημαντικές επιτυχίες του τμήματος μπάσκετ,

- παίχτες από την 10ετία του 1980,που έλαβαν τα μετάλλια τους από τους Τότη Φυλακούρη,Πέτρο Μίχο και Στέλιο Σεραφείδη.

Στο βήμα ανέβηκαν οι:Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά,Γιώργος Γαβρίλης,ο πρόεδρος του Εθνικού Αλέξης Αγγελόπουλος,ο υπουργός Ναυτιλίας,Παναγιώτης Κουρουμπλής,ο υπεύθυνος ακαδημιών του Εθνικού,Αντώνης Γρηγοριάδης,ο προπονητής της αντρικής ομάδας,Θύμιος Γεωργούλης,ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης,ο δήμαρχος Πειραιά,Γιάννης Μώραλης,ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του μπασκετικού τμήματος,Δημήτρης Καραφαντής,οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Τότης Φυλακούρης,Πέτρος Μίχος και Στέλιο Σεραφείδης,ο Αντώνης Γλύκας και φυσικά ο "Εθνικάρας" Γιάννης Μαντζουράνης.Για το "καυτό" γηπεδικό ζήτημα ειπώθηκε πως γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να κατασκευασθεί στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ,με τον κύριο Μώραλη να τονίζει πως αν δεν βρεθεί άκρη μέχρι τον Μάιο,τότε θα ενεργοποιήσουν εναλλακτικές λύσεις.

Από την πλευρά του ο κύριος Βασιλειάδης δεσμεύθηκε πως θα αποκατασταθεί μια ιστορική αδικία για το σωματείο του Εθνικού.

Προβλήθηκαν βίντεο από αγώνες του Εθνικού με σημαντικά γκολ,από το χθες μέχρι και το σήμερα,αλλά και στιγμές από προπονήσεις και παιχνίδια του νέου αίματος της ομάδας.

Στο τέλος,όλοι αποχώρησαν συγκινημένοι και με ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης για την εικόνα συσπείρωσης που έδειξε ο Εθνικός.

Το τελευταίο σύνθημα που ακούστηκε,άλλωστε,ήταν η επιθυμία των οπαδών του να τον ξαναδούν στην Α' Εθνική και να τρελαθούν! 
 
Top