ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο όμορφο αφιέρωμα της εφημερίδας "Στο γήπεδό μας" για τη γυναικεία ομάδα "ΝΕΕΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ" υπάρχουν προφανώς εκ λάθους, μερικές ανακρίβειες.

Κατ΄ αρχάς πρόεδος της ομάδας είναι ο κ. Μάρκος Βαρδίκος και του γυναικείου τμήματος η κ. Αργυρώ Παναγιώτου - Τσελεπή και όχι ο Χρόνης Ταουξής.

Η ύπαρξη διατροφολόγου, φυσιοθεραπευτή, γυμναστή, γυμναστή τερματοφυλάκων και προπονητών είναι παροχές της διοίκησης της ομάδας (προς όλα τα τμήματα) και όχι του κ. Χρόνη Ταουξή.

Τα αποδυτήρια παραχωρήθηκαν από τη δημοτική αρχή αλλά ανακατασκευάστηκαν με έξοδα της διοίκησης της ομάδας.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουμε με την ΔΟΞΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.

Ακολουθεί το σωστό κείμενο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΧΡΟΝΗΣ ΤΑΟΥΞΗΣ

Νέες Δραπετσώνας
Μισούν οι γυναίκες το ποδόσφαιρο; Μέγα λάθος… Υπάρχουν γυναίκες που όχι απλά δεν το μισούν, αλλά το λατρεύουν ίσως περισσότερο και από τους άνδρες! Και οι πιο αυθεντικές του είδους είναι οι αθλήτριες του γυναικείου ποδοσφαίρου. Και πριν βιαστείτε να φέρετε αμέσως αντιρρήσεις, αρκεί μόνο να σκεφτείτε πως ούτως ή άλλως η μπάλα είναι γένους… θηλυκού!

Τρανή απόδειξη της παραπάνω θεωρίας αποτελεί το νεοσύστατο τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου στην καρδιά του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Δραπετσώνα. 

Η περιοχή της Δραπετσώνας είναι βαθύτατα συνδεδεμένη με το γυναικείο ποδόσφαιρο αφού στο πρόσφατο παρελθόν η τοπική ομάδα της Δόξας Άρτεμις Δραπετσώνας μεσουρανούσε στην Ά εθνική κατηγορία έχοντας μάλιστα κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα την σεζόν 1999. 

Πριν όμως από περίπου τέσσερα χρόνια και μετά από κάποιους υποβιβασμούς η τοπική ομάδα έπαψε την λειτουργία της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας να έρθει σε επικοινωνία με όλες τις ανδρικές ομάδες της περιοχής με σκοπό την δημιουργία γυναικείου τμήματος συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Δραπετσώνα. Η μοναδική ομάδα που ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Δήμου ήταν οι Νέοι Δραπετσώνας και έτσι πάρθηκε η απόφαση για την ίδρυση γυναικείου τμήματος στην ομάδα και δημιουργήθηκαν οι Νέες Δραπετσώνας.

Όπως είναι απόλυτα λογικό ένα τέτοιο εγχείρημα εμπεριέχει πολλές δυσκολίες.

 ‘Όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της ομάδας το καλοκαίρι ξεκίνησαν από το 0 με δειλά βήματα όμως βγήκε κάτι πολύ ικανοποιητικό. 

Αρχικός τους στόχος ήταν να τους γνωρίσει ο κόσμος και να έρθουν κορίτσια να στελεχώσουν την ομάδα. 

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα όμως για την ομάδα αφού πέρα από την πρώτη ομάδα κατάφεραν να στελεχώσουν και ακαδημίες  φτιάχνοντας τμήματα Junior και Κορασίδων κάτι που δεν ήταν στα βραχυπρόθεσμα  σχέδια  των διοικούντων. Προπονητής στο γυναικείο τμήμα ανέλαβε ο Δημήτρης Λάσκαρης με βοηθό του την Κούλα Παναγιώτου η οποία είναι και υπεύθυνη για τα τμήματα της ακαδημίας. 

Οι Νέες Δραπετσώνας στο ξεκίνημα τους δέχθηκαν την βοήθεια του Δήμου ο οποίος τους παραχώρησε τα γυναικεία αποδυτήρια  στο γήπεδο <<Γιάννης Βάζος>>  τα οποία οι ιθύνοντες της ομάδας ανακατασκεύασαν πλήρως και χρησιμοποιούνται για τις προπονήσεις. 

Ταυτόχρονα όπως μας ανέφερε η πρόεδρος του γυναικείου τμήματος του σωματείου κύρια Αργυρώ Παναγιώτου-Τσελεπή, πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια που πρόσφεραν οι χορηγοί της ομάδας τους οποίους και θέλει να ευχαριστήσει.

 Οι Φούρνοι Ήπειρος , οι Ασφάλειες Ιωάννης Σιμιτζής, οι Ανελκυστήρες Βασίλης Κονδύλης, το Ανθοπωλείο της Δήμητρας Αντωνάρου καθώς και το Φοροτεχνικό γραφείο της Μαργαρίτας Πάγκαλου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα πρώτα βήματα του νεοσύστατου γυναικείου τμήματος με παροχή αθλητικού υλικού και όχι μόνο.

 Η ομάδα προσφέρει στα κορίτσια  παροχές ορθοπεδικού, παθολόγου- καρδιολόγου, διατροφολόγου, φυσικοθεραπευτή ,γυμναστή και  γυμναστή τερματοφυλάκων λειτουργώντας στα πλαίσια ενός επαγγελματικού συλλόγου.

Ξεκινώντας από μηδενική βάση οι Νέες Δραπετσώνας συγκέντρωσαν πολλά κορίτσια νεαρής ηλικίας 14-19 ετών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είχαν ξαναπαίξει σε κάποιο αντίστοιχο γυναικείο σύλλογο.

 Όμως οι προπονητές είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αφού βλέπουν πως παρά την έλλειψη εμπειρίας  στην ομάδα υπάρχει πληθώρα όρεξης και ταλέντου. 

Μάλιστα όπως μας είπαν χαρακτηριστικά τα κορίτσια έχουν αγαπήσει το άθλημα και δεν χάνουν προπόνηση αγνοώντας ακόμα και τα καιρικά φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις.

 Η ομάδα την φετινή σεζόν δεν έλαβε συμμετοχή στο πρωτάθλημα καθώς όπως ήταν λογικό δεν πρόλαβε να στελεχώσει ρόστερ για να συμμετάσχει στην Γ΄ εθνική κατηγορία αφού δεν υπάρχουν τοπικά πρωταθλήματα στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

 Όμως μέχρι  τώρα έχει παίξει αρκετά φιλικά παιχνίδια και έχει συμμετάσχει και σε κάποια τουρνουά με γυναικείες  ομάδες που επίσης δεν μπήκαν στο εθνικό πρωτάθλημα. Στόχος των διοικούντων είναι την επόμενη σεζόν η ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Ένα παράπονο των ανθρώπων της ομάδας είναι πως σε πολλές περιπτώσεις η προσπάθεια τους έχει υποβαθμιστεί επειδή κυριαρχεί το στερεότυπο πως το ποδόσφαιρο είναι καθαρά αντρικό άθλημα. 

Άνθρωποι που δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ γυναίκες να αγωνίζονται καταδικάζουν αυτή την προσπάθεια αγνοώντας το γεγονός πως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι γυναίκες μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερο και θεαματικότερο ποδόσφαιρο από  κάποιες ανδρικές ομάδες.

Ανακεφαλαιώνοντας, η προσπάθεια του Δήμου για την ύπαρξη γυναικείας ομάδας στην περιοχή της Δραπετσώνας  σε συνδυασμό με το μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων της ομάδας για το γυναικείο ποδόσφαιρο δημιούργησαν τις Νέες Δραπετσώνας δίνοντας την ευκαιρία στα κορίτσια της ευρύτερης περιοχής να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την υπεύθυνη του γυναικείου τμήματος κυρία Αργυρώ Παναγιώτου- Τσελεπή  καθώς και τους δύο προπονητές της ομάδας που μας μύησαν στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου και μας φιλοξένησαν στην προπόνηση της ομάδας.


BOUKIS


 
Top