του Πάνου Κομματέα
  

Δικαιώθηκε η ένσταση της Θύελλας Μοσχάτου κατά του κύρους του αγώνα της ΑΕ Νίκαια με τον Αστέρα Κερατσινίου(είχε λήξει με 4-0,υπέρ των γηπεδούχων).

Θυμίζουμε πως η Μοσχατιώτες είχαν καταθέσει ένσταση,ως έχοντες έννομο συμφέρον,διότι η ΑΕ Νίκαια είχε στην αποστολή της δυο ποδοσφαιριστές κάτω των 14 ετών(του 2002),εκ των οποίων ο ένας μπήκε ως αλλαγή.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος:
"Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών, ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

Ειδικά και μόνο για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αποκτούν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες( συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών) ως ημερομηνία γέννησης όλων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους."


Έτσι η ΑΕ Νίκαια υπέστη μηδενισμό στον αγώνα της με τον Αστέρα στον οποίο καταχωρήθηκε το παιχνίδι με σκορ 0-3,ενώ αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί από τους Νικαιώτες,με τον διαιτητή της αναμέτρησης να παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Π. για πλημμελή έλεγχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"*Η Πειθαρχική Επιτροπή κατά την συνεδρίαση της 29/12/2016 έκανε  δεκτή τυπικά και στην ουσία  της,  την καταγγελία του   σωματείου  ΘΥΕΛΛΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  κατά του σωματείου  Α.Ε. ΝΙΚΑΙΑ  για τον αγώνα Πρωταθλήματος Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας  της  17/12/2016 «Α.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ –  ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ» (αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή):

1.Προβαίνει στην κατακύρωση του αγώνα   Α.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ –  ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  που έγινε στο γήπεδο  «Π. Νικολαΐδης» στις 17/12/2016 για το Πρωτάθλημα Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πειραιά, υπέρ του σωματείου ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  με τέρματα τρία (3) υπέρ,  έναντι μηδέν( 0) της ομάδας του σωματείου Α.Ε.ΝΙΚΑΙΑΣ , και βαθμούς τρείς( 3)  υπέρ του σωματείου ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ έναντι μηδέν(0) , από το σωματείο  Α.Ε. ΝΙΚΑΙΑ, επίσης αφαιρούνται  τρείς (3) βαθμοί  του σωματείου Α.Ε. ΝΙΚΑΙΑ από τον πίνακα βαθμολογίας, του 1ου ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας που  μετέχει και χρηματική ποινή 50 ευρώ (άρθρο  23 παρ.11 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΟ»

2.Εντέλλεται την κατάπτωση του καταβληθέντος παράβολου υπέρ του σωματείου  ΘΥΕΛΛΑ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ ( αρ. παρ. Νο 4173)

3.Παραπέμπει τον διαιτητή της εν λόγω αναμέτρησης Α.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ στο αρμόδιο Πειθαρχικό όργανο για πλημελλή έλεγχο( άρθρο 19 παρ. 11 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΟ)

4.Παραπέμπει τα σχετικά στην Επιτροπή Πρωταθλήματος & Κυπέλλου.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις,ο Αστέρας Κερατσινίου ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 19 πόντους,ενώ η ΑΕ Νίκαια έπεσε στην 6η με 17.

 
Top