Παιχνίδια της μοίρας. Ο Πάουλο Μπέντο υπήρξε συμπαίκτης τη σεζόν 1991-92 στην Γκιμαράες με τον Κάιο Τζούνιορ ενώ στις αρχές του 2016 βρέθηκαν αντιμέτωποι ως προπονητές στη Βραζιλία, με τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού να βρίσκεται στον πάγκο της Γκρέμιο και στον Κάιο Τζούνιορ να κάνει ντεμπούτο σε αυτόν της Τσαπεκοένσε.

Λίγους μήνες αργότερα ο Βραζιλιάνος έφυγε άδοξα από τη ζωή στα 51 του χρόνια, όντας ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους που μετέφερε την αποστολή της Τσαπεκοένσε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana, και ο Μπέντο μίλησε συγκινημένος στην στην πορτογαλική "Record" για την απώλεια του συναδέλφου του.

"Ήταν ένα πολύ ήσυχο και προσιτό άτομο, ήταν ως παίκτης το ίδιο άτομο που συνάντησα αργότερα όταν συναντηθήκαμε εκ νέου στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ ηθικός και μορφωμένος.

Ήταν επίσης ένας πολύ καλός συνάδελφος", τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού ("με εμφανή τη συγκίνηση στη φωνή του", αναφέρει χαρακτηριστικά το πορτογαλικό μέσο) ο οποίος θυμήθηκε πως το πρώτο παιχνίδι του Κάιο Τζούνιορ στον πάγκο της Τσαπεκοένσε ήταν απέναντί του, όταν εκείνος ήταν στις αρχές του 2016 προπονητής της Γκρέμιο.

"Είχε επιστρέψει στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και ήταν φανερό ότι το έκανε με ευχαρίστηση. Είχαμε ανταλλάξει εντυπώσεις για τις ομάδες μας και τις ζωές μας και ήταν πάντα πολύ φιλικός".

Όσον αφορά στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο Μεντεγίν που έκοψε το νήμα της ζωής σε όλους σχεδόν τους παίκτες της Τσαπεκοένσε, ο Πορτογάλος δήλωσε: "Η Τσαπεκοένσε ήταν μία μικρή ομάδα που πέτυχε μεγάλα πράγματα αλλά όλοι σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων. Από την πλευρά μου μία ξεχωριστή κουβέντα για την οικογένεια του Κάιο, μακάρι να το ξεπεράσουν. Είναι κάτι πολύ θλιβερό..."


Πηγή: contra.gr
 
Top